donderdag 31 mei 2012

Easy peasy tropisch ontbijtje



Vanmorgen had ik trek in allerlei ongezonde dingen. Om te voorkomen dat ik de hele voorraadkast zou leeg snaaien bij wijze van ontbijt, maakte ik dit ontbijtje voor mezelf klaar. Het smaakte me erg goed en het weerhield me van het naar binnen werken van Bounty's, stroopwafels en paprikachips. Daarom wil ik graag met jullie delen hoe ik dit in elkaar heb gedraaid want ik vond het persoonlijk wel een aanrader.
Het handigste is om dit klaar te maken in een plat schaaltje zodat je de ingrediĆ«nten mooi kunt verdelen.(En er kan meer in dan in een kom, ook niet onbelangrijk...) Je begint met een flinke lading Griekse yoghurt in het schaaltje te scheppen. Strijk de yoghurt een beetje glad met de achterkant van een lepel en bestrooi met wat chocolademuesli. Vervolgens leg je wat stukjes verse ananas op het geheel en strooi je er er nog wat extra chocolademuesli over uit. Om het af te maken, mik je er nog een theelepel cacaopoeder overheen en een flinke eetlepel gemalen kokos. Als dit niet easy peasy is! (Op het schoonmaken van zo'n ellendige ananas na dan!)
Oh ja, ik denk niet dat je dit moet eten als je af wil vallen. De ananas is natuurlijk best gezond maar de rest lijkt me niet heel erg mager. Gelukkig is mijn doel voor de aankomende maanden juist aankomen dus ik denk dat ik dit morgenochtend nog maar een keer ga eten. Denk dat dat wel een gezonde, sterke zoon oplevert in september ;-)

14 opmerkingen:

  1. Ziet er goed uit, moet ik ook maar eens proberen!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is echt een aanrader, ben benieuwd wat je ervan vindt.

      Verwijderen
  2. Jammie! Dat ziet er Lekker uit! De ingredienten klinken in mijn oren ook veel te goed, Chocola, Chocola...ik laat het even staan, niet goed voor de zomer;) Geniet jij er maar goed van meid!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha, is inderdaad niet helemaal verantwoord. Heb er gelukkig wel van genoten en heb ook gewoon echt honger de hele dag ;-)

      Verwijderen
  3. Zo grappig dat vrouwen dat altijd hebben, die vreetbuien als ze zwanger zijn. Ik heb dat nog nooit gehad. Krijg alleen maar iets meer zin in fruit en sla als ik zwanger ben.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is echt vreselijk! Ik word zelfs 's nachts wakker van de honger. Probeer mezelf wel in toom te houden hoor door wat extra brood en yoghurt te eten. Wil geen 20 kilo aankomen :-( Scheelt wel dat ik de eerste maanden echt kotsmisselijk was, had toen geen honger. Zou willen dat ik alleen maar trek had in sla en fruit!

      Verwijderen
    2. Tjah ik heb mazzel denk ik. Ben mijn vorige zwangerschap maar 8 kg aangekomen (na de bevalling woog ik direct een kilo minder dan daarvoor) en deze zwangerschap ben ik 7 kg aangekomen (maar we zijn nog niet aan het einde).

      Verwijderen
  4. Thank you so much! I will check out tour blog soon :-)

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...