vrijdag 4 mei 2012

Toetje met Griekse yoghurt, kiwi en muesli
Ik ben gek op toetjes. Ik eet toetjes niet alleen 's avonds maar ook wel eens 's morgens als ontbijt. Direct na het avondeten zit ik vaak erg vol en heb ik er geen trek in maar rond een uurtje of half negen gaat een toetje er zeker wel in. Kant-en-klare toetjes uit de supermarkt vind ik lekker maar nog lekkerder vind ik het om zelf iets te fabriceren. Vanavond at ik een toetje met Griekse yoghurt, kiwi en muesli en dat was zo lekker dat ik er even een post aan wijd.
Na het eten zag ik nog wat kiwi's op de fruitschaal liggen. Ik vind kiwi's erg smakelijk maar soms wat aan de zure kant. Toen ik ging zoeken wat ik verder nog in huis had om voor mijn toetje te gebruiken, kwam ik muesli met chocola van de C1000 tegen en een bak Griekse yoghurt. (Griekse yoghurt is trouwens een product dat hier standaard in de koelkast te vinden is. Ik vind deze yoghurt veel lekkerder dan die dunne drap uit een pak.) In mijn hoofd borrelde toen het idee voor dit toetje op. Het zurige van de yoghurt en de kiwi is een goede tegenhanger van de muesli met chocola. Op deze manier is geen van de smaken te overheersend.
De bereiding is heel simpel. Je neemt een schaaltje en schept daar een paar lepels Griekse yoghurt in en strijkt het een beetje glad. Strooi daar wat muesli over. Schil vervolgens een kiwi en snij hem eerst in plakjes en snij dan de kleine plakjes doormidden en de grote plakjes in vieren. Strooi de kiwi ook in het schaaltje en mik er nog wat extra museli over. Eet smakelijk!

10 opmerkingen:

 1. haha toetje als ontbijt klinkt op de een of andere manier heel leuk :') Dat op die foto ziet er trouwens jummie uit!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klinkt inderdaad wel een beetje gek nu ik erover nadenk haha...

   Verwijderen
 2. Hmmm! Dat gaan we ook uitproberen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is een aanrader! Ik ga het vanavond weer eten in ieder geval :-)

   Verwijderen
 3. Lekker! Wil ik ook wel proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is echt lekker. Ben benieuwd wat je ervan vindt.

   Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...