zaterdag 26 mei 2012

Postcrossing update #1

Een paar weken geleden liet ik weten dat ik was gestart met postcrossing. Het leek me wel leuk om een update te geven over mijn ervaringen tot nu toe omdat ik inmiddels een maand lid ben van postcrossing.com :-)
Tot nu toe vind ik het nog steeds hartstikke leuk om kaartjes te sturen en te ontvangen. Ik vind het een heel positief initiatief en tot nu toe heb ik ook alleen maar positieve ervaringen. Mijn vriend vind het allemaal maar hilarisch dat wildvreemden elkaar van over de hele wereld kaartjes sturen maar is wel heel blij dat ik me ermee vermaak.
Binnen een kleine maand hebben vijf leden een kaartje van mij geregistreerd. Je krijgt hiervan een berichtje in je mailbox en al die lieve reacties van onbekenden, toveren iedere keer een lach op mijn gezicht. Best wel knap als je bedenkt dat ik normaal gesproken behoorlijk sarcastisch ben maar het is echt zo. Vind het geweldig dat mensen aardig tegen elkaar zijn terwijl dat helemaal geen vanzelfsprekendheid is. Ik heb soms wel een grote mond maar stiekem heb ik maar een heel klein hartje. Op mijn werk heb ik er geen enkele moeite mee om me te laten gelden maar tegen zoveel positieve energie kan ik echt niet op hoor! Ik ben ook zo'n iemand die bejaarden helpt oversteken en praatjes maakt met jongeren die plantsoenen staan te wieden voor bureau Halt.
Ik heb ook al vier kaartjes mogen ontvangen. Ik heb een kaartje gekregen uit Duitsland (met een afbeelding van Mallorca), Amerika, Ierland en Maleisië. Ze zijn afkomstig van totaal verschillende mensen maar het is heel duidelijk dat ze allemaal moeite hebben gedaan om een kaart uit te zoeken die bij mijn voorkeuren past en een aardige of zelfs lieve boodschap te schrijven. De mooiste kaart vond ik die uit Maleisië trouwens dus daar heb ik nog even een aparte foto van gemaakt.
Dit weekend ga ik weer twee kaartjes op de post doen, eentje naar een vrouw in Nederland en eentje naar een man in Tsjechië. Ik heb de kaartjes al uitgezocht en morgen ga ik er een leuk verhaaltje op kalken. Moet alleen nog even het huis omkeren om te zien of er nog ergens postzegels te vinden zijn. Die ben ik namelijk vergeten te kopen toen ik nieuwe adressen aanvroeg gisteren. Lekker handig met het lange pinkesterweekend in het vooruitzicht ;-)

8 opmerkingen:

 1. wat de hormonen wel niet met je doen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ah, tof dat je dat doet! Ik ken het al wat langer, maar twijfel nog steeds of ik mee wil doen, wel een tof initatief. Grappig dat iemand uit Duitsland een kaartje met Mallorca erop heeft gestuurd, haha!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heb er ook wel even over getwijfeld maar ik vind het echt heel leuk om te doen. Het kost weinig tijd en die kaartjes uit het buitenland zijn echt geweldig om te krijgen.

   Verwijderen
 3. Echt heel erg leuk! Facebook is tegenwoordig zo normaal, dit is lekker ouderwets en misschien wel 10x zo leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is echt heel oldskool ;-) Echte post is inderdaad veel leuker dan mailtjes.

   Verwijderen
 4. Ja, post ontvangen blijft ook veel leuker dan een mailtje :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jij was er toch ook mee begonnen? Hoe gaat het bij jou?

   Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...