vrijdag 1 juni 2012

Tropical and awesomeTja, als je je blog In a flow around the world! genoemd hebt, dan schept dat verwachtingen natuurlijk. Jammer genoeg zit ik op dit moment niet bepaald in een lekkere flow en kom ik ook niet gek veel verder dan Leusden. Geïnspireerd door mijn tropische ontbijtje van gisteren, besloot ik vanmorgen de zoekterm tropical in te voeren op weheartit. Dat experiment leverde een hoop leuke plaatjes op die ik graag even wil delen.
Ondanks dat ik op dit moment de warmte iets minder waardeer, vind ik het normaal gesproken heerlijk om in een warm klimaat te vertoeven. Mijn hart gaat dan ook sneller kloppen bij het aanschouwen van deze prachtige foto's. Wat zou ik op dit moment graag aan de andere kant van de wereld zijn, bij voorkeur op een exotisch eiland en in topconditie. Zoals jullie kunnen zien, ben ik echt een sucker voor palmbomen.
Ik weet nog goed dat ik als klein meisje voor het eerst een palmboom spotte in Zuid-Frankrijk. Ik kreeg toen echt het gevoel dat ik in het buitenland was. Sindsdien is de palmboom voor mij een soort van symbool van vakantie geworden. Wanneer ik een vliegveld verlaat en ik zie palmbomen dan ben ik intens gelukkig en weer even dat kleine meisje. Helaas heb ik geen groene vingers dus het zit er niet in dat er binnenkort een echte palmboom in mijn achtertuin prijkt maar ik heb wel een echte nepperd in de woonkamer staan.
Naast palmbomen zijn flamingo's ook zo'n soort symbool voor mij. Toen ik anderhalf was, was ik voor het eerst in een dierentuin en heb ik mijn ouders helemaal gek gemaakt door alleen maar naar de flamingo's, olifanten en stokstaartjes te willen kijken. Ze hebben dus niets anders gedaan dan mijn buggy heen en weer rijden tussen deze drie verblijven. Zodra ze stil stonden bij de tijgers of de leeuwen ging ik keihard huilen. Ik weet er zelf niets meer van maar ik blijf het een grappig verhaal vinden.
De eerste keer dat ik flamingo's in het wild zag, was in Florida. Volgens mij was ik toen al een jaar of veertien. Ik kan me dat moment nog goed herinneren omdat ik gelijk weer aan dat verhaal van de dierentuin moest denken. Ik weet nog dat ik dacht: eindelijk, nu zie ik deze dieren waar ze horen! Niet in een grauwe, kunstmatige dierentuin maar op een tropisch strand langs de waterlijn.
Ook heb ik inmiddels al behoorlijk wat shirtjes en tuniekjes met een flamingo of een palmboom erop in mijn kast hangen. Onbewust loop ik op die kledingstukken af als ik in de H&M of de Bershka ben haha... Kan niet wachten tot ik deze kleding weer pas.

11 opmerkingen:

 1. Wauw, Florida. Dat was vast een mooie vakantie :) Palmbomen geven mij inderdaad ook een vakantiegevoel! Mooie plaatjes :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vond Florida echt geweldig! Een van de weinige plekken waar ik meerdere keren naar terug ben gegaan. Leuk om te lezen dat je het herkent :-)

   Verwijderen
 2. Mooie plaatjes. En wat lijkt het mij gaaf om Flamingo's in het wild te zien.

  Haha en je zit toch in een flow, de flow is nu alleen even thuis op een baby'tje wachten. De palmbomen komen snel weer in zicht!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is inderdaad een ander soort flow ;-) Hoewel ik deze tijd heel erg bijzonder vind, verlang ik er ook heel erg naar om het gewone leven weer op te pakken. Hoop over een jaartje mijn zoon palmbomen en flamingo's te laten zien.

   Verwijderen
  2. Dat zou echt heel cool zijn! En ja snap het wel, thuis zitten is natuurlijk ook niet alles. En je let natuurlijk beter op wat je doet.

   xo

   Verwijderen
 3. Mooie plaatjes, de drang om op vakantie te gaan word wederom vergroot zo;) En inderdaad, je zit zeker in een flow, de baby flow, misschien wat minder actief, maar ook zeker geweldig om mee te maken...denk ik;)!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben gelukkig dat het allemaal goed gaat met de baby. Probeer ook echt bewust te genieten van deze tijd maar toch zal ik blij zijn als het september is. Voel me al maanden beroerd en daar ben ik inmiddels wel een beetje klaar mee. Die plaatjes wakkeren het verlangen zeker wel aan ;-) p

   Verwijderen
 4. Haha wat een grappig verhaal van de dierentuin! Een echt flamingolover dus :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. O ik krijg me nu toch ineens zin in een heerlijke cocktail... Vreemd hoor, waarom zou ik dat toch ineens hebben? :P Nog heeeeeel eventjes voor mij en dan ga ik daar toch echt van genieten (wel in eigen achtertuin, maar dat is bijzaak).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, hier nog eentje ;-) Heerlijk toch om daar lekker in je eigen achtertuin van te genieten! Over een paar maandjes gaat dat hier ook weer gebeuren :-)

   Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...