vrijdag 11 mei 2012

Nasi goreng





Ik vind nasi altijd een heel handig gerecht om restjes in op te maken. Donderdagavond was het weer eens zover. Ik serveerde bovenstaande maaltijd op tafel. Nasi goreng maak ik steeds weer op een andere manier. Aangezien ik deze manier erg lekker vond, deel ik hem graag op mijn blog.

Ingrediƫnten voor 3 Ơ 4 personen:

2 kipfilets
250 gram worteltjes
1/2 prei
1/2 ui
1/3 Chinese kool
250 gram rijst
eieren
handje pinda's
knoflook
zout
koriander
arachideolie
ketjap manis
theelepel sambal oelek

Zet een pan water op het vuur en breng het water aan de kook. Voeg de rijst aan de pan water toe en kook de rijst in 8 minuten gaar.
Snij ondertussen de Chinese kool in reepjes en de prei in ringetjes. Schrap de worteltjes en snij ze in dunne plakjes. Snipper vervolgens de ui en snij tot slot de kipfilet in reepjes.
Giet de rijst af en zet opzij zonder deksel. Verhit een scheutje arachideolie in een wok en fruit de uitjes met de sambal. Voeg dit kip toe en bak deze al omscheppend een paar minuten op hoog vuur. Voeg nu ook de wortels, prei en Chinese kool toe aan de wok Zorg ervoor dat je het geheel voortdurend blijft omscheppen en voeg een flinke snuf zout toe voor de smaak.
Verhit ondertussen een scheutje arachideolie in een koekenpan en bak daarin de eieren. Laat wat ruimte op de bodem van de pan over zodat je tegelijkertijd de pinda's kunt roosteren.
Voeg de rijst aan de wok toe en schep alles goed door elkaar. Zet het vuur lager en meng een riante scheut ketjap door het geheel heen. Verwarm nog even goed door voor een paar minuten.
Verdeel de nasi over de kommen en bestrooi het mengsel met wat koriander. Schep een gebakken eitje op iedere portie nasi goreng en verdeel tot slot de geroosterde pinda's over de kommen. Eet smakelijk!

6 opmerkingen:

  1. Lijkt heel erg op mijn nasi! Maar een aantal ingredienten heb ik niet gebruikt id nasi, ga t zeker eens proberen

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oh echt :-) Dan weet je natuurlijk hoe lekker dit is! Ik maak het iedere keer weer anders, ligt eraan wat ik in huis heb.

      Verwijderen
  2. Lekker! Vooral met zoveel groenten erin, jumm!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zeker :-) Het is inderdaad juist lekker door de veggies en natuurlijk supergezond.

      Verwijderen
  3. Oeh, dat ziet er lekker uit! Ik vind dat ei er ook mooi en lekker uitzien.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel, het was ook erg lekker ;-) Zie nu op de foto dat ik een pinda heb meegebakken in het ei, haha...

      Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...