maandag 28 mei 2012

Dag 1 - Stel jezelf voor

mei 2011

Vorig jaar waren we twee dagen in Engeland omdat goede vrienden gingen trouwen. Deze foto is genomen the day after. We zitten hier voor de haard in het ouderlijk huis van de bruid in Little Torrington (Devon). Heerlijke rode konen van het drinken van homemade cider. Ik houd van deze foto!

Mijn naam is Jess en ik ben geboren op 6 september 1986 in Papendrecht. Dat maakt mij nu dus 25 jaar. (Een kwart eeuw al, damn!) Jess is trouwens eigenlijk mijn tweede naam. Ik heb ervoor gekozen om mijn roepnaam voorlopig niet te gebruiken omdat ik dan nogal herkenbaar ben op internet. Op zich niet erg natuurlijk, maar ik weet nog niet helemaal of ik dat wel wil. Mocht ik het bloggen over een paar maanden nog steeds leuk vinden, dan pas ik het wel aan. Goed, waar was ik gebleven...
Ik ben dus geboren in Papendrecht. Dit is een plaats in de provincie Zuid-Holland vlakbij de steden Dordrecht en Rotterdam. Inmiddels ben ik verhuisd naar Leusden om samen te gaan wonen met mijn vriend. Ik kom uit een gelukkig gezin met een vader, een moeder en een broertje. Vrij standaard dus.
Ik heb zonder veel problemen mijn schooltijd doorlopen en ben daarna gaan studeren in Rotterdam. Ik heb daar de lerarenopleiding gedaan en heb aansluitend nog vier jaar op een gymnasium in Rotterdam gewerkt. Inmiddels werk ik alweer een poosje op een middelbare school in Soest.
Wat ik altijd erg leuk heb gevonden is sport. Al van kleins af aan ben ik altijd fanatiek in beweging geweest. Als kind heb ik op hoog niveau gezwommen en geturnd en daarna heb ik me toegelegd op verschillende buitensporten. Ik ben gek op sportklimmen, raften, kajakken en surfen. Ook heb ik jarenlang gekickbokst. Ondanks dat ik niet zo groot en imposant ben, durf ik dus wel te beweren dat ik een paar flinke klappen kan uitdelen. (Heb overigens nog nooit iemand geslagen buiten de ring om maar het geeft me wel een zeker gevoel dat ik het kan in geval van nood.)
Ik ben een echt buitenmens en weersomstandigheden boeien me over het algemeen niet zoveel. Ik moet iedere dag lekker naar buiten om een beetje frisse lucht binnen te krijgen. Het is dus vrij logisch dat ik van kamperen en alles daarom heen houd. Waar ik wel echt een hekel aan heb, zijn overvolle te drukke campings met animatieteams en afgebakende plaatsen. Ik vind het veel leuker ergens op een afgelegen plek langs het water mijn hangmatje op te hangen en daar lekker een nachtje te tukken. Heel gek, maar dat vind ik echt heel leuk.
Een paar jaar geleden heb ik mijn vriend ook op die manier ontmoet. Ik was alleen op vakantie in de Spaanse Pyreneeën omdat ik een beetje klaar was met vriendinnen die alleen maar aan het strand wilde liggen in Turkije en Griekenland. Ik kwam terecht op een prachtige camping genaamd Noguerra Pallaresa in Sort. Dit is een prachtige camping langs een wildwaterrivier in een oergezellig Catalaans dorpje. Tja, en daar liep Mr. Right rond. Ik vond eindelijk de man die nachtenlang met mij bij een kampvuurtje wilde zitten en die niets liever wilde dan bergen beklimmen en op terrasjes rondhangen. Aangezien ik inmiddels zes maanden zwanger ben, begrijpen jullie vast wel hoe dat verhaal is verder gegaan.
Mijn ouders hebben mij en mijn broertje altijd de hele wereld over gesleept en dat heeft bij ons beiden een enorme reishonger aangewakkerd. Ik vind het heerlijk om op reis te gaan en leuke landen en plaatsen te ontdekken. Ondanks dat ik kamperen en het hele outdoorgebeuren erg leuk vind, is het zeker geen must. Ik vind een lekker hotel met zwembad ook heerlijk op zijn tijd. Door mijn zwangerschap heb ik nu voor het eerst in lange tijd geen verre reis in het vooruitzicht en met het mooie weer van de afgelopen dagen, baal ik daar best wel van. Ik krijg echt de kriebels van al die mooie foto's van exotisch bestemmingen en de boeken van Floortje Dessing zou ik het liefst ritueel verbranden. Gelukkig weet ik dat er in september iets heel moois tegenover staat en dat is me meer waard dan honderden reisjes om de wereld.
Verder ben ik dol op leuke dingen doen. Denk hierbij aan lekker stappen met vrienden, een bioscoopje pakken, onbekende steden bezoeken, op een terrasje rondhangen en gewoon lekker wandelen, skaten, fietsen of whatever... Ik ben altijd wel in voor iets. Ook houd ik erg van lezen maar omdat ik daar inmiddels mijn werk van heb gemaakt, zie je daar niet zoveel van terug op mijn blog. Misschien dat ik daar in de toekomst maar eens wat meer mee moet gaan doen.

14 opmerkingen:

  1. Superleuk om te lezen! Je ziet er leuk uit, vind het avonturen leven wel bij je passen. En tof dat je alleen op vakantie bent geweest en nota bene je huidige vriend hebt ontmoet!
    Dat van je naam snap ik heel goed hoor, Evey is ook niet mijn echte naam, mijn nickname, omdat ik niet op Google gevonden wil worden en ik wist ook nog niet echt hoe ik over het bloggen zou denken. We zien het vanzelf wel toch?!

    Ik ga de challenge vanaf 1 juni aan :-D
    hihi leuk!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ah, wat leuk dat jij deze challenge ook gaat doen. Ik ben superbenieuwd naar je stukje ;-)

      Wat betreft onze namen zien we het inderdaad wel vanzelf. Voor nu vind ik het wel even goed zo. Heb er ook nog even geen zin in om open en bloot vindbaar te zijn met google.

      Verwijderen
  2. Leuk! Ik studeer ook op de lerarenopleiding. :)

    x Krizia

    Shark Attack - Fashion Blog

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ah wat leuk dat je ook een lerarenopleiding doet :-) Hoop dat het bevalt, vind het nog altijd een goede keuze.

      Verwijderen
  3. Heel leuk om te lezen en wat leuk dat je vriend heb leren kennen op vakantie.
    Ik ben ook gek op kamperen, dit jaar ga ik weer met me vriend naar de franse pyreneeen echt een aanrader:D

    Bedankt voor het volgen:)

    Groetjes
    Daniëlle

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Thanks! De Franse Pyreneeën zijn ook heel tof volgens mij. Ben er een keer een dagje geweest en vond het super. Alvast veel vakantieplezier!

      Verwijderen
  4. Wat een leuk stukje zeg! Door de foto kunnen we nu ook een beetje zien wie er achter alle verhaaltjes zit! Stoer dat je alleen op vakantie bent gegaan en daar ' De prins op het witte paard' hebt gevonden. Fanatieke sportster ook, leuk! Leuk, leuk deze challenge:)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel! Ben blij dat mensen het leuk vinden om iets over mij te lezen hahaha... Ga mijn best doen om nog wat meer foto's te plaatsen.

      Verwijderen
  5. Leuk om te lezen. Ik was als kind dol op kamperen, wat je zegt, op een rustig plekje in een hangmat, heerlijk! Maar toch ben ik al meer dan 10 jaar niet meer wezen kamperen. Ben een beetje verwend geraakt door luxe en weet niet of ik nog zonder kan. Maar wil, zodra dochter twee wat ouder is, zeker met het gezin lekker ouderwets gaan kamperen en genieten van de rust en natuur.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel! Vind het inderdaad een rustig en fijn om lekker te relaxen in de natuur in een fijn hangmatje. Ik vind hotels ook erg leuk en heb soms ook gekampeerd op plekken waar ik nooit meer naar terug zou willen. Het zal hier ook wel wat minder worden als de baby er straks is maar het lijkt me wel leuk om het buitenleven mee te geven aan mijn zoon. Volgens mij moet er ook echt enorm veel mee als je met kleintjes gaat kamperen dus wij gaan ons volgend voorjaar maar eens goed oriënteren.

      Verwijderen
  6. wat fijn om je beter te leren kenen !!!!!

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...