zaterdag 24 mei 2014

Yummy ovenschotel met zoete aardappel, wortel, gele paprika,kippendijen en geitenkaas






Donderdagavond besloot ik een ovenschotel te maken. We zouden die avond naar de stad gaan en ondanks dat zo'n gerecht lang moet garen, heb je onderwijl wel je handen vrij. Ideaal als je daarna nog weg moet. Zo kun je snel je zooi nog even bij elkaar rapen en de tafel vast dekken en dergelijke. 
Ik moet eerlijk bekennen dat ik vaak maar wat doe in de keuken. Soms weet ik pas wat het wordt als ik al bezig ben. Zo ging het ook met dit recept. Ik had een combinatie van smaken in mijn hoofd en het groeide onder mijn handen uit tot een overheerlijk maaltje. Omdat ik stiekem best trots ben op deze creatie, deel ik hem graag met jullie. Wij gaan het in ieder geval nog veel vaker eten. Very yummy in the tummy!

Ingrediƫnten voor 4 personen:

- 4 kippendijen
- 1 kilo zoete aardappels
- 300 gram wortels
- gele paprika
- 2 rode uien
- 5 knoflooktenen
- 100 gram geitenkaas
- zwarte peper
- zeezout
- takje rozemarijn
- olijfolie

Verwarm de oven voor op 200 graden. Wrijf de kippendijen in met olijfolie, zeezout en zwarte peper en zet het geheel weg zodat de boel lekker kan marineren. 
Schil de zoete aardappels en snijd deze daarna in blokjes. Vervolgens is het tijd om de wortels te schrappen en in stukjes te snijden. Mik de aardappeltjes en stukjes wortel in een grote ovenschaal en sprenkel er wat olijfolie over. Die er daarna nog wat peper en zeezout over en schep alles goed door elkaar. Schuif de ovenschaal voor 20 minuten de voorverwarmde oven in. 
Snijd ondertussen de gele paprika in reepjes. Daarna is het tijd om de knoflookteentjes te pellen en de rode uien in grove stukken te hakken. Bak ondertussen de kippendijen even voor in een koekenpan tot de huid lichtbruin kleurt. Zo krijg je straks een extra krokant korstje. 
Haal de ovenschaal uit de oven en voeg nu de paprika, ui en knoflook toe. Hussel het geheel even snel door elkaar voordat je de kippendijen op de aardappels met groente legt. De takjes rozemarijn steek er her en de tussen. Nu kan de schaal voor drie kwartier terug de oven in. 
Vergeet niet om 15 minuten voordat het gerecht klaar is de geitenkaas eroverheen te brokkelen. De kaas heeft dan nog genoeg tijd om te smelten in de oven maar zo voorkom je dat het verbrandt. Zou zonde zijn, niet waar? Eet smakelijk!

Volg mij nu ook op BloglovinInstagramFacebook en Pinterest.

5 opmerkingen:

  1. Dit klinkt goed! Kip en zoete aardappel zijn hier in huis twee favorieten ;)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat zijn hier idd ook favoriete ingrediƫnten :-)

      Verwijderen
  2. Wat creatief dat je dit gerecht zelf bedacht hebt. Moet zeggen dat ik nu dankzij jou honger heb :-) Heerlijk ziet het in ieder geval uit.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...