zondag 4 mei 2014

Lief Anoniempje...

Naar aanleiding van mijn blogje van vorige week heb je de moeite genomen om een anoniem mailadres aan te maken en mij een bericht te sturen met je bevindingen. Bedankt voor de moeite die je hebt genomen. Ik kan helaas niet zoveel met jouw snelle en ondoordachte conclusies. Thanks but no thanks!
Ik begrijp dat je gefrustreerd bent. Dat je dolgraag een kind wilt maar dat het allemaal niet lukt. Het is dan vast niet leuk om mijn geklaag te lezen. Je gaf me te kennen dat er genoeg vrouwen zijn die al die kwalen met liefde zouden doorstaan voor een kindje. Tja, ik geloof alleen niet dat ik ergens heb beweerd dat ik dit niet met liefde deed. Voor mij is mijn baby in wording me net zo dierbaar als voor vrouwen die er lang over hebben gedaan om zwanger te raken. Neemt niet weg dat ik me behoorlijk beroerd voel. En volgens mij heb ik alle recht om daarover te schrijven op mijn blog. 
Ik vermoed dat je ook andere blogs bezoekt. Ik heb namelijk nooit met zoveel woorden geschreven dat zwanger worden bij ons heel makkelijk gaat. Onlangs liet ik ergens een comment achter onder een artikel dat ging over dit onderwerp. Dat heb je vast gelezen. Ik maak er verder geen geheim dat vriendlief en ik blijkbaar een nogal vruchtbaar duo zijn. Ik schrijf er alleen nooit uitgebreid over omdat ik weet dat het mensen pijn kan doen. Mensen zoals jij. 
Ik heb twee vriendinnen die dolgraag kids willen. Ook bij hen gaat het niet vanzelf. Jij mag dan denken dat ik blijkbaar in een soort bubble leef waardoor moeilijk zwanger worden totaal langs me heen gaat maar dat is niet het geval. Ik leef intens mee met hen. Ik stuur tig appjes per week, bied een schouder om op te huilen, ben zenuwachtig voor hun afspraken en zou niets liever willen dan dat zij heel snel in verwachting zijn. Ik weet niet uit eigen ervaring hoe klote het allemaal moet zijn maar heb wel een idee ervan. 
Ik ben niet snel te kwetsen. Het betekent echter niet dat ik het prettig vind om zulke mail te krijgen. Ik snap je frustratie om al die irritante zwangeren om je heen. Ik denk dat het misschien enigszins te vergelijken is met het gevoel dat ik had na mijn horrorbevalling bij het horen van serene thuisbevallingen bij kaarslicht. Daar hoefde ik ook echt niets over te horen op dat moment. (En nu ook niet maar dat terzijde...) Ik besloot echter niet om mensen die hun fantastische bevallingen deelden op internet te gaan mailen om hen te vertellen dat ik bijna het hoekje om ging toen ik beviel van Sam.
Ik ben niet de aangewezen persoon om je gevoelens op te botvieren. Wanneer je de rest van mijn blog ook had bekeken voordat je mijn contactgegevens opzocht, had je gelezen dat het hier geen rozengeur en maneschijn is. Zwanger worden gaat gemakkelijk, zwanger blijven is een ander verhaal. Juist ik besef hoe waardevol een goede zwangerschap is na alles wat we hebben meegemaakt de vorige keer. Kom daar dus niet mee aanzetten alsjeblieft. Enkel het feit dat ik opnieuw in verwachting ben, geeft al aan hoe sterk een kinderwens kan zijn. Dat wij een tweede kind wilden ondanks de grote risico's zegt genoeg over wat wij ervoor over hebben nog een baby te mogen krijgen. Misschien niet in de zin van eindeloze vruchtbaarheidsbehandelingen maar ook ik ben niet gevrijwaard van ziekenhuisbezoekjes. Die ik overigens met liefde afleg maar ook daar baal ik weleens van. 
Mijn punt is dat ik jouw gevoelens heus wel begrijp. Ik vind het alleen erg vervelend dat je mij er op deze manier mee lastig valt. Ik heb genoeg aan mijn hoofd op dit moment. Ik kan me niet bezighouden met al het leed in de wereld. Hoe rot het voor jou ook moet zijn, het neemt niet weg dat ik soms gewoon wil balen van mijn misselijkheid, vermoeidheid en angsten voor de toekomst. Mijn goed recht lijkt me. Ik bedoel, als ik overal rekening mee moet houden, kan ik niets meer schrijven. Dan kan ik geen recepten met vlees meer delen omdat dat rot is voor vegetariërs en shoplogs zijn ook totaal niet boeiend meer als je denkt aan de armoede in Afrika. Wanneer je alles in perspectief plaatst, doet niets er meer toe eigenlijk. 
Mijn advies aan jou is je frustraties op een andere manier te uiten zonder dat mensen die er niets aan kunnen veranderen het slachtoffer ervan worden. Begin een blog over je kinderwens, verscheur een telefoonboek of houd een dagboek bij. Juist ik gun jou een kind. Iedere vrouw heeft mijns inziens recht op een kind als zij de wens heeft zicht voort te planten. Doordat ik zwanger ben, ontneem ik jou niets. Ik hoop met heel mijn hart dat ook jij straks kotsend boven de wc hangt en zo moe bent dat je er helemaal naar van wordt. Niet omdat ik wil dat je je net zo ellendig voelt als ik op dit moment maar omdat ik je een zwangerschap toewens. Ik wil voor jou niets liever dan dat. Hopelijk gaat je wens snel in vervulling. 

Groetjes,

Jess

Volg mij nu ook op BloglovinInstagramFacebook en Pinterest.

34 opmerkingen:

 1. Mooi geschreven zeg. Je hebt het goed verwoord, het lijkt me echt karig om zo'n mail toegestuurd te krijgen.
  Gefeliciteerd met je zwangerschap trouwens! Ik wens je een fijne en goede tijd toe.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Idd de juiste benaming.... Amen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wow.. wat een mooi verhaal heb je geschreven. Ik volg je blog al een tijdje en heb nu de behoefte te reageren :). Je hebt het heel goed bewoord en na het lezen heb ik eigenlijk veel medelijden met de schrijfster van de mail, als je zo gefrustreerd bent dan helpt dat je kinderwens niet ten goede denk ik..
  Ik weet dat het niet alles zegt maar ook ik ben ervaringsdeskundige wat dit betreft en het is denk ik beter om liefdevol de wereld in te kijken en naar de mensen om je heen, blij te zijn voor een ander. Verrekte moeilijk, maar je wordt er wel een mooier mens van denk ik..

  BeantwoordenVerwijderen
 4. AMEN! Je hebt precies goed omschreven. Als jij een keer wilt vertellen hoe broerdt je je voelt, moet dat kunnen. Ik hoop voor je dat je een fijne zwangerschap hebt. X

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo is het! Jeetje.. lekker eerlijk blijven schrijven, dat maakt je blog zo fijn om te lezen. X

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat mooi omschreven! Heel goed verwoord en helemaal met je eens!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Goed geschreven. Ik kan het heel goed begrijpen dat vrouwen bij wie het maar niet wil lukken jaloers zijn en dat het steekt als een ander snel zwanger is en moppert over kwaaltjes, maar erg jammer dat deze persoon dat omzet in zulke negatieve energie. Ik schreef er ook al eens over op mijn blog: het lijkt wel een taboe om je druk te maken over kwaaltjes en bijkomstigheden als striae, maar stiekem denkt bijna elke zwangere daar toch over na. Natuurlijk zijn er altijd mensen die het slechter hebben getroffen, niet alleen met betrekking tot zwanger zijn. Mag je dan bijvoorbeeld ook niet klagen als je drie weken ziek in bed ligt, omdat er ook mensen zijn die nog veel erger ziek zijn? Natuurlijk is het goed om erbij stil te staan hoe mooi het is dat je zwanger mag zijn, maar als je af en toe hardop moppert wil dat niet meteen zeggen dat je niet dankbaar bent voor dat wondertje in je buik.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hi Jess,

  Wat heb je dat mooi en eerlijk gezegd! Hoe fijn het is om snel zwanger te raken kan ik alleen maar beamen en waarom zou ik dat niet mogen delen? Het zou zo fijn zijn als men elkaar wat meer gunt, in plaats van afgunstig te zijn. Ik kan me ook heel goed voorstellen hoe kut het moet zijn als het een tijd niet lukt, wij hebben ook vrienden, waarbij het niet lukte en het is niet leuk om hun verdrietig en wanhopig te zien.
  Jess, ik vind je een ware heldin dat je het weer aandurft om een kind in je buik te voldragen, terwijl je zo'n verschrikkelijke ervaring hebt met zwanger zijn. Ik kan alleen maar voor je hopen dat alles goed gaat en jullie nog zo'n fijn en gezond kind krijgen.
  En anoniempje, ik weet niet wat je allemaal gezegd hebt, maar inderdaad: oordeel niet te snel over anderen. Misschien moet je het geluk van anderen niet opzoeken als je er niet tegen kunt. Wel hoop ik voor je dat je ooit een kindje zult krijgen en heel gelukkig wordt :)

  -X- Max

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Jammer dat je zo'n nare mail hebt gekregen jess, dat verdien je niet. Juist als je dit blog al wat langer volgt dan weet je dat het bij jou ook niet allemaal vanzelf gaat. Ook geef hè regelmatig duidelijk aan dat sommige stukjes met een korreltje zout genomen kunnen worden.
  Maar inderdaad, het is jouw blog. En anderen hoeven die niet te lezen. Ik blijf je in ieder geval wel graag volgen!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Amen to that! Dat je blij bent dat je zwanger bent is toch alleen maar fijn? Jij kunt er zelf weinig aan veranderen dat het bij jullie wel lukt en anderen er moeite mee hebben. Wil niet zeggen dat het je niks doet! Het is ook niet zo dat je elke dag hier post hoe ontzettend blij je bent met je dikke buik. En ik vind dat je best mag zeggen dat zwanger zijn niet altijd leuk is.
  Het is jouw blog, jouw uitlaatklep en willen ze het niet lezen dan maar niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Heel goed. Ik krijg nu ook weleens opmerkingen dat ik blij moet zijn dat ik Skyler heb en niet zo moet zeuren over de nachten. Maar jeetje, waarom zien mensen niet in dat alles maar positief moet zijn? Schijt ziek word ik daarvan. Laten we het alsjeblieft bij realistische verhalen hou en ook dingen delen als het even niet zo goed zoals je gehoopt had.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. En zo is het maar net! Goed verwoord.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Mooi geschreven, Jess... Vooral dat lekkere sarcasme op het laatst :) Zalig!

  Jaloezie? Zo oud als de mensheid, helaas.... Daarom heb ik de laatste tijd afgeschermd geblogd en ik heb momenteel ook alleen maar goed nieuws waar ik niet eens over durf te bloggen; bang om anderen de ogen uit te steken ..
  Dat is zeker niet de enige reden waarom ik niet meer blog, maar dat is één van de dingen die meespeelt: jaloezie.

  Wel jammer zeg... Vind je een held dat je het aandurft. Ik hoop het allerbeste voor jou/jullie.

  Tally

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Oei, moeilijke emoties. Maar mooi omschreven Jess. Ik ken helaas ook veel mensen die heel heel heel graag een kindje zouden willen krijgen met alles wat daar voor nodig moet zijn. Dat is pijnlijk. En toch vind ik dat jij ook mag zeuren. Net zo goed als zij dat ook mogen. Ieder zijn eigen leed. En juist heel fijn dat je er zo eerlijk over schrijft. Zo'n mail is heel jammer. Maar ik zou het heel jammer vinden als je daardoor niet meer persoonlijk zou schrijven. Mensen kunnen er ook voor kiezen het niet te lezen als het te pijnlijk is. Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Goed omschreven! Jammer dat mensen soms zo reageren, alsof je niet mag klagen als je zwanger bent. Soms is het gewoon niet prettig.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Oe heerlijk! Vreemd dat ze je zoiets mailen ook. Niet druk om maken hoor. Gewoon jaloezie. Omdat je zo'n sexy mama ben en mooi zwanger bent!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik hoop dat iedereen met een kinderwens snel gelukkig is met een dikke gezonde buik.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Meis wat heb je dat weer mooi geschreven en wat moet t rot zijn geweest die mail te ontvangen.. Ik ben juist heel trots op je, de manier hoe je erin staat nu.. Met je verleden.. Super knap gewoon. Blijf lekker doorgaan met spuien..

  BeantwoordenVerwijderen
 19. dat heb je mooi gezegd....
  snap best wel dat het pijnlijk kan zijn, maar op die manier jouw daarmee belasten, BAH...
  Ik heb ook een periode gehad zodra iemand zij dat ze zwanger was ik jankend in een hoekje ging zitten, niet omdat ik ze niet kan krijgen, of het moeilijk gaat.. Maar ik nog steeds graag een keer moeder wil worden...
  Maar okay...
  uk 2.0 is jullie gewoon van harte gegund...

  xoxo

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Allereerst nog van harte gefeliciteerd!! :) Maar wel vervelend zeg dat je zo'n mail krijgt en nog anoniem ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Amen!
  Je vraagt je toch af waar mensen de energie vandaan halen om zoveel moeite te doen om anoniem hun frustraties te uiten tegen iemand die ze niet kennen!
  Goede reactie!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Wat heb je dat goed verwoord, Ik snap trouwens niet dat ze je blogt leest als ze zich er zo aan ergerd.
  Het is jou blog en je mag erop schrijven wat jij wilt, of mensen het nou leuk vinden of niet

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Mooi gesproken!
  Ik krijg ook vaak commentaar van mensen en dat zijn zelfs bekenden. Ik had er ook al een blog over geschreven: http://fitmomslife.blogspot.nl/2014/05/for-once-and-for-all-let-me-make-this_5.html
  Het is niet omdat je je zo voelt en het uit dat je het een ander niet gunt om zwanger te raken.
  Maar ik vind best dat jij jezelf mag uiten hoe jij je eigen voelt. Voel je jezelf k*t dan zeg je dat toch lekker. Net of een zwangerschap altijd over rozen gaat?
  Bij mij ook niet in ieder geval hoor!
  Mooi geschreven.
  xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Mooi geschreven! Ik snap dat het heel frustrerend is als iedereen om je heen zwanger raakt en jij niet. Terwijl je er al zo lang op wacht. Maar zo'n negatieve mail sturen naar iemand dat slaat nergens op. Jij kunt er niets aan doen én jij hebt daarbij gewoon alle recht om te klagen over pijntjes en klachtjes, dat hoort erbij. Zegt niets over of jij het een ander wel of niet gunt. Goed om er op deze manier een reactie op te geven!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...