donderdag 1 mei 2014

Ik hoor een echo, echo, echo...


Gisteren hadden we een afspraak staan in het ziekenhuis in Amersfoort. We mochten even naar mini-mini-me gluren. Niet voor de leukigheid natuurlijk maar om de nekplooi te laten opmeten voor de combinatietest. Ja maar Jess, je was toch vakantie aan het vieren in Winterswijk? Dat klopt, maar daar had ik helemaal niet bij stil gestaan toen ik die echo plande. En achteraf bezien, had ik daar ook weinig aan kunnen veranderen aangezien je maar in een bepaalde week die plooi kunt opmeten. Lekker handig! Gelukkig is Winterswijk niet het einde van de wereld. We karden gisteren dus maar op en neer. Ik vond het te belangrijk om te laten schieten. 
Goed, die echo. Jeetje, wat een enorm eigenwijs stuk vreten, zit er in mijn buik. Alweer! De echoscopiste heeft er drie kwartier voor nodig gehad om die rotplooi te kunnen opmeten. Wat een gedoe, haha! Er is in mijn buik geprikt en gepord. Ik heb gelachen, gehoest, geplast, gesprongen en gelopen. Niets hielp. Buikbeeb bleef gewoon heerlijk met de rug naar ons toe liggen. Beetje duimen, beetje slapen, beetje spartelen. Een paar keer kwam de inmiddels beruchte nekplooi in beeld maar guess what, de navelstreng lag ervoor. Arghhh! Als laatste poging besloot de echoscopiste het inwendig te proberen. Yihaaa! En toen na een minuut vijf lukte het eindelijk. Hoppa, een keurige plooi van 1.9 mm. Jullie begrijpen mijn opluchting dat we niet voor niets dat hele stuk hadden gereden. En dat het netjes binnen de marges was uiteraard. 
Ook bleek ik ruim een week verder dan gedacht. Helaas wordt de uitgerekende datum niet meer aangepast. Bij Sam is er ook altijd onduidelijkheid geweest over het termijn. Waarschijnlijk heeft het te maken met de stand van mijn baarmoeder. Wel goed om dat even in ons achterhoofd te houden. Het verklaart in ieder geval de groeispurt van de afgelopen weken. 
Vanmiddag zaten we heerlijk te lunchen in Winterswijk en werd ik gebeld door het ziekenhuis met de uitslag. Er is geen verhoogd risico. Heel fijn om te horen. Hoewel we dat ook niet hadden verwacht, is het toch altijd weer spannend. Om dat te vieren hebben we direct een superduper schattig pakje gescoord bij de Hennes. Op naar een goede 20 weken echo en een gezond kind. Check tot slot trouwens hoe lief Sam kan aanwijzen waar de baby is op de laatste twee foto's. Zo, en nu ga weer uitbuiken ;-)

(Waarschijnlijk ziet dit blogje er een beetje gek uit. Ik schrijf dit namelijk vanaf mijn telefoon. Zodra ik weer home sweet home op de bank zit, zal ik het even aanpassen. Tot snel!)

Volg mij nu ook op BloglovinInstagramFacebook en Pinterest.

20 opmerkingen:

 1. Wat fijn een goed uitslag! Geniet nog van de vakantie.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed om te lezen. Lijkt me ook spannend zo een meting!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goed om te lezen. Lijkt me ook spannend zo een meting!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Éen voordeel van zo'n eigenwijs hummeltje in je buik, je mocht er wel lekker 3 kwartier naar gluren ;) fijn dat de uitslag goed is!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat fijn om te lezen! Kunnen jullie nu weer genieten van jullie vakantie :D

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Fijn dat de combinatietest goed was! Lekker doorbroeden, op naar de 20 weken. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat heerlijk dat de uitslag goed is en het mevrouw de echoscopiste toch nog is gelukt om de meting te kunnen doen.
  Nu kunnen jullie nog beter genieten van jullie vakantie.
  Have fun!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat fijn dat er geen verhoogd risico is!
  Fijne vakantie nog verder!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat fijn dat het goed was! Tja, dan maar een extra ritje en lang in het zkh. Dat heb je er dan wel voor over. Geniet nog van de vakantie verder!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wauw blijft bijzonder.
  Super om te horen dat alles goed is

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Goed dat alles goed bevonden is!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat goed te horen dat er geen verhoogd risico is!! Het zal toch een hele opluchting zijn dat even 'echt' te horen. Leeuk die foto's erbij.. en oh zo schattig met het handje van jullie oudste boef! Geniet van je vakantie lieve jess!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik heb dat bij beiden kindjes eigenlijk niet gedaan. Vond ik niet zo nodig, deze echo. Wel fijn om te horen dat bij jullie alles goed is!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. :O ben al een paar postjes niet op je blog geweest! Van harte gefeliciteerd!! echt heel leuk voor jullie. hoop dat het allemaal goed blijft gaan.

  Liefs
  Daniëlle

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Fijn dat alles goed was! Dan maar even op en neer karren :D

  BeantwoordenVerwijderen
 16. wat fijn dat alles okay was...
  En een beetje eigenwijsje in je buik is alleen maar leuk toch !!

  Ik vind echo's zo iets moois....
  stiekem vind ik het jammer dat ik van allebei maar 1 echo heb waar niet eens echt iets op te zien is, zelfs niet met vergrootglas

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Fijn dat alles ok is! en gefeliciteerd!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Gelukkig maar! En dat vingertje van Sam bij de echo foto's is echt te schattig :)

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Dacht dat ik al had gereageerd maar niet dus haha!
  Fijn dat alles goed is en inderdaad heel erg schattig die koddige handjes van Sam bij de echo.. hihi..

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...