maandag 26 mei 2014

Een aap voor een aap
Toen Sam een jaar werd, ontving hij naast een lading cadeautjes ook enveloppen met geld van familie en vrienden. Nadat de rust in huize In a flow around the world was wedergekeerd, besloten vriendlief en ik een weekje later naar de speelgoedwinkel te gaan. We hadden al langer het plan om de Toet Toet garage van Vtech aan te schaffen voor ons monstertje dus dat verjaardagsgeld kwam heel goed van pas. Naast de garage hadden we nog budget over om wat losse autootjes uit dezelfde serie aan te schaffen. 
Wel, ik kan jullie vertellen dat dit alles bij elkaar de aankoop van de eeuw was. Tot op de dag van vandaag is zoonlief bezeten van zijn Toet Toet garage en voertuigen. Hij speelt er iedere dag mee. Inmiddels heeft hij van zijn overgrootoma ook het vliegveld erbij gekregen en dat is natuurlijk helemaal de bom. Je kunt de hele handel aan elkaar klikken en zodoende creëer je een halve stad waar je autootjes doorheen kunt laten rijden. 
Wij, of liever gezegd Sam, zijn begrijpelijkerwijs fan van Vtech. Vorige week werd er hier een pakketje bezorgd afkomstig van deze speelgoedfabrikant. Spannend! Mini mocht een aapje testen uit de nieuwe lijn van Vtech. Onlangs is namelijk de Zoef Zoef serie gelanceerd. Op dit momentje liggen de diertjes daarvan al in de winkel. Binnenkort zullen er tevens uitbreidingen verkrijgbaar zijn zoals wegen met sensoren waar je de beestjes overheen kunt laten rijden. Net als bij de Toet Toet serie zingen in dit geval de dieren elk hun eigen liedje. Daarnaast leren ze je uk verschillende woordjes en worden de kleine Livingstones getrakteerd op oerwoudgeluiden. Hartstikke geinig! Erg prettig ook dat kinderen op eigen kracht iets kunnen leren van dit speelgoed. 
Vanmorgen stond zoonlief nogal humeurig op. De ene huilbui volgde de andere op. In eerste instantie dacht ik aan een aanval van pré-peuter-puber-gedrag maar nadat ik een kontje vol luieruitslag zag, wist ik hoe laat het was. De laatste kiezen komen door. Arm ding! Ik toverde Anne Aap uit de kast tevoorschijn zodat het testen van dit nieuwe speelgoed misschien voor wat afleiding kon zorgen. Aldus geschiedde! Ik was stiekem een beetje bang dat Sam Anne niet zo lief zou vinden omdat ze nu eenmaal geen auto is. Hij is zo wild van zijn voertuigen van Vtech dat ik bang was dat een diertje tegen zou vallen. Gelukkig bleken mijn zorgen om niets te zijn geweest. Aapje Anne werd met open armen ontvangen. 
Nadat we samen het nieuwe speeltje hadden uitgepakt, holde Sam er direct mee weg. In een hoekje van de tuin zat hij uitgebreid te prutsen met zijn nieuwe aanwinst. Nadat hij alles had gehoord wat Anne kon zingen en zeggen, vloog hij naar binnen om de rest van zijn Vtech verzameling naar buiten te sleuren. Wat mij betreft een prima teken dat Anne direct werd opgenomen bij de uhhh... insiders. Daar kom je niet zomaar bij! Hij is er de hele morgen zoet mee geweest. Kortom, prima speelgoed die diertjes van Zoef Zoef. Het wil heel wat zeggen als mijn dreumes met de spanningsboog van een garnaal zich een poosje met iets kan vermaken. Dan moet het behoorlijk wat te bieden hebben. 
Sam heeft Anne in zijn hart gesloten. Zo hebben we al boodschappen gedaan met het aapje en as we speak doet mini-me boven een slaapje met zijn nieuwe vriendin in zijn armen. Te schattig! Ik vermoed dat ik de aankomende weken gefêteerd ga worden op de nodige apen- en oerwoudgeluiden. Misschien dat ik zometeen maar even langs Intertoys moet vliegen om voor de afwisseling Luc Leeuw, Olga Olifant, Tygo Tijger, Zoey Zebra of Nelly Nijlpaard aan te schaffen. Zoef Zoef...

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Vtech.

Volg mij nu ook op BloglovinInstagramFacebook en Pinterest.

6 opmerkingen:

 1. Vtech heft echt heel leuk en ook leerzaam speelgoed.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh wat een geweldige foto's met dat pak dat hij aan heeft!! Ziet er leuk uit, die aap. Maar ik trek dat niet he, speelgoed met geluid. Haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Klinkt erg leuk! Schattig aapje! Ik wil misschien Zoey de zebra gaan kopen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Grappig, wij hebben die garage ook gehad met de geboorte van de kleine man en ik werd gillend gek van die autotjes. Nog steeds trouwens. De garage kreeg een plekje op zolder maar past misschien inmiddels wel op het nieuwe autokleed, en die autotjes maken hier bizarre geluiden. Worden aangezet om vervolgens met wat anders te gaan spelen, aaaaargghhhh.... er gaat er nog eentje een keer door de ruit heen vliegen vrees ik.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...