donderdag 22 mei 2014

Al mijn nutteloze talenten

Sommige mensen hebben enorm nuttige talenten. Bij yours truly liggen de buitengewone talenten meer op de vlakken waar je in het dagelijks leven minder aan hebt. Daar doe je niets aan. Ik heb ze vandaag eens op een rijtje gezet voor jullie. Volslagen nutteloos maar je moet toch ergens kwijt dat je zonder verblikken of verblozen rode pepers kunt vreten en piemels kunt maken van Play-Doh. Lezen jullie mee?

- Ik ben gewoon heel erg superduper geweldig in al die vage spelletjes op mijn telefoon. Serieus, probeer me bijvoorbeeld maar eens te verslaan met Temple Run 2. Gaat je niet lukken, dat kan ik je alvast vertellen. Volslagen nutteloos natuurlijk dat ik precies daarin verdomd goed ben. Tja...

- Ik kan ook goed belachelijk veel spullen in kasten proppen. Het is geen opruimen te noemen maar ik vind het beslist een talent. En ja, de deuren kunnen (meestal) nog open zonder dat de hele handel eruit lazert. Knap hè?

- Ik kan heel ver onder water zwemmen. Mijn record is 70 meter. Dat dateert overigens wel van een paar jaar geleden hoor. Misschien dat ik er wat aan zou hebben als ik oog in oog met een tsunami kom te staan maar verder is het denk ik redelijk nutteloos.

- Ik kan zonder verblikken of verblozen scherp gekruid eten naar binnen schuiven alsof het niets is. Nee hoor, Jess laat zich niet kisten door een pepertje meer of minder. En ik hoef er tevens geen glaasje melk of water bij te hebben. Het is een gave, denk ik.

- Ik ben heel lenig. Als kind was ik helemaal flexibel maar ook vandaag de dag ben ik nog lekker soepel. Het enige dat het me helaas oplevert, zijn gewrichten die nogal makkelijk uit de kom vliegen. Ik doe er dus niet bepaald m'n voordeel mee. Jammerdebammer! Nou ja, ik win wel vaak bij Twister...

- Ik onthoud de meest belachelijke details uit films en boeken. Van die suffe dingen zoals dat de hoofdpersoon altijd uit een blauwe beker drinkt of dat de bad guy een gouden ringetje in z'n rechteroor had. Zeg nu zelf, daar heb je toch helemaal niets aan. Het is domweg pure ballast die zich ophoopt in mijn hersenen. 

- Ik ben onverslaanbaar bij het spelen van de 2000 editie van Triviant. In mijn studententijd heb ik eens samen met een vriendinnetje alle kaartjes uit mijn hoofd geleerd namelijk, haha! 

- Ik ben best bedreven in het bouwen van gigantische bouwwerken van Duplo. En ze zijn nog solide ook! Ook kan ik toffe dingetjes maken van de klei van zoonlief. (Gigantische piemels bijvoorbeeld waardoor Maarten en ik lekker kinderachtig in een deuk liggen. Sam vertel ik dan opvoedkundig dat mijn creatie een cactus of slang is...)

- Bij kaartspelletjes speel ik praktisch altijd vals. Ik ga mijn truuk hier natuurlijk niet vertellen. Als ik er trouwens over nadenk, probeer ik sowieso altijd vals te spelen bij spelletjes. Uhhh... ik houd het maar op mijn drang om altijd te willen winnen.

Volg mij nu ook op BloglovinInstagramFacebook en Pinterest.

21 opmerkingen:

 1. haha leuk artikel, en dat vals spelen kan ik wel een beetje herkennen haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh god, ik verlies sowieso altijd met Triviant. Maar tegen jou wil ik dus al hlemaal nooit spelen. haha

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wahaha. Dat van die triviantkaartjes had ik ook kunnen doen. Heerlijke lijst.
  Ik onthoud e-mailadressen... van familie, klanten, leerlingen enz. Zo nutteloos. Het staat namelijk na gebruik in de pc.
  Als een leerling mij zijn wachtwoord per ongeluk zegt kan ik de leerling door dorp zien lopen en weet meteen wie het is incl. wachtwoord. Dat wil ik niet eens kunnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hahaha zo heb ik ook honderden van die nutteloze talenten. Gelukkig ook veel waar ik wel wat aan heb. O en valsspelen, doe ik ook altijd. Binnenkort maar eens samen een spel doen? Ik voel een bloeddorstig potje aankomen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Whahahaha geweldig is dit! Over een x aantal maanden maar eens yoga voor gevorderden doen dan, is onze lenigheid (ja ik kan me ook in de knoop leggen) nog ergens goed voor ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk stukje :D Ik heb ook nutteloze talenten: een liedje 2x horen en 'm van voor tot achter mee kunnen zingen, en ik ben trots op dat "TALENT" haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Nutteloze talenten zijn de meest onderschatte talenten. Gebruik ze!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Haha, geweldig! Ik kon vroeger 2 banen onder water zwemmen, dat is 40 of 50 meter geloof ik? En dingen in kasten proppen zonder dat het eruit valt lukt me ook. Laten we het er op houden dat ik daar vroeger heeeel veel ervaring in opgebouwd heb, ik had een hekel aan opruimen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. En iedereen was altijd al verbaast als ik het wedstrijdbad onderwater uit zwom. Die 25 meter is dan helemaal niks vergeleken dat wat jij kan. Hahaha.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Haha, geweldig om te lezen. Ach, die gaven heb je toch mooi maar allemaal gekregen, toch ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Haha wauw wat een talent! Dat onder water zwemmen kan wel nuttig zijn, zeker 70 m. En goed kunnen valsspeler komt ook weleens van pas :P

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Zo nutteloos zijn ze niet: je kunt er een blog mee vullen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hahaha herkenbaar, vooral die belachelijke spelletjes en je troep in de kast dumpen. Oh en je post doet me denken aan een artikel in de metro van gister over nutteloze xmen krachten haha, paste je dan goed tussen :P

  BeantwoordenVerwijderen
 15. hahaha, zo heb ik nog nooit naar mijzelf gekeken. Ik ga op zoek naar mijn nutteloze talenten. Nou ja, nutteloos... Best handig om te weten dat je bij een tsunami flink kunt zwemmen.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hahaha dat over de klein van zoonlief, ik ging stuk!
  Wat een heerlijke talenten!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. wahahaha, geweldig....
  enne ik speel ook vals (zeggen ze) familie iets geloof ik mijn jongens proberen t ook...

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Hahaha super grappig! 70 meter onder water? Dat is wel knap hoor haha!

  xoxo
  www.its-dash.com

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Vind sommige dingen toch niet zo nutteloos.. als ik bijv met jou in een team zit bij triviant bijvoorbeeld. En van dat opruimen, handig toch!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...