dinsdag 20 mei 2014

Kiekerdekiek bij Speelgoed Kiki

Wat ik persoonlijk altijd belangrijk vind aan speelgoed is dat kinderen er iets mee kunnen. Dit trekje heeft zoonlief blijkbaar van mij geërfd want speelgoed zonder functie, belandt hier meestal in een hoek. Zonde! Een paar weken terug heb ik al het uhhh... kinderentertainment in huize In a flow around the world uitgezocht. Alle kapotte meuk is, onder luid gekrijs van Sam, verdwenen in de vuilnisbak. Verder is alles waar hij niet meer naar omkeek omdat het te kinderachtig was, richting zolder gegaan voor nummer twee. (Note-to-self: voortaan speelgoed uitzoeken en weg mikken als de eigenaar in kwestie niet thuis is of slaapt...) Ook heb ik al het buitenspeelgoed definitief de tuin in gebonjourd. Hoppa, opgeruimd staat netjes.
In augustus wordt Sam alweer twee jaar. Nu ik weer zwanger ben, ben ik geneigd om vooral te denken aan wat we moeten aanschaffen voor buikbaby maar de verjaardag van onze eerstgeborene komt ook langzamerhand in zicht. Nooit weg om eens te brainstormen over een verlanglijstje voor onze mini. Op de website van Speelgoed Kiki deed ik leuke inspiratie op voor onze vent. Ik kon het niet laten om gezellig een lijstje samen te stellen met zaken waarvan ik denk dat ze in de smaak zullen vallen bij meneertje. Kijken jullie mee? Oh, en als jullie aanvullingen hebben voor de wishlist van mijn monster, laat het me dan gerust weten. Sam houdt van eten. Hoe geinig is het dan om mama mee te kunnen helpen in de keuken met een eigen snijplankje en houten groente en fruit om te klieven. Daarnaast is dit setje van Janod tegelijkertijd een leerzame puzzel. Zo sla je twee vliegen in één klap. Yep, ik vind dit echt een heel origineel cadeautje voor een keukenprins. Of keukenprinses...
Met mijn beslissing om een duidelijk onderscheid te maken tussen binnen- en buitenspeelgoed belandde ook Sam's geliefde ballen in het tuinhuisje. De reden mogen jullie raden. Een dreumes die continu binnen aan het voetballen is, is op zijn zachtst gezegd niet heel handig. Ik kan veel hebben maar dat was zelfs mij te gortig. Deze ballonbal in de vorm van een eekhoorn zou uitkomst bieden. Mijn monster kan dan naar hartelust binnen een balletje trappen zonder het huis af te breken. Toppie!


Zeg nu zelf, iedere zichzelf respecterende jongenspeuter hoort toch een gereedschapskist te hebben? Dit exemplaar van Janod is volledig van hout. Wel zo prettig als mini aan de klus gaat. Safety first!
Vooruit, ik heb deze mintgroene Vespa vooral op het lijstje gezet omdat ik het zelf zo'n geweldig ding vind. Ik vermoed overigens wel dat ik zoonlief er ook een plezier mee zou doen. Hij is namelijk wild van voertuigen waar hij zich op voort kan bewegen. Inmiddels gaat hij als de brandweer op zijn loopfietsje met drie wielen. Misschien dat het rond zijn tweede verjaardag tijd is om een extra handicap in te bouwen in de vorm van twee wielen in plaats van drie stuks. 


Van dit item ben ik iets minder zeker dan van de andere dingen die ik jullie vandaag laat zien. Vooralsnog denk ik dat Sam dit handpopje tof zal vinden. Als hij de kans krijgt om zijn tengels in een stel ovenwanten of fietshandschoentje te steken, is hij helemaal euforisch. Dit popje is ook een soort van handschoen dus ik vermoed dat wanneer we een paar keer voordoen wat de bedoeling is, hij dit zal kunnen waarderen. Verder is hij dol op het boekje Mama kwijt en dat gaat, jawel... over een klein uiltje. 


Mijn vriend is hier in huis degene met de groene vingers. Zeker in de zomer werkt hij graag in onze tuin. Zoals het een ondernemende dreumes betaamt, helpt onze zoon papa maar al te graag op zijn eigen manier. Hoe toepasselijk zou zo'n eigen koffertje met tuingereedschap dan niet zijn? Ik voorzie uren tuinierplezier voor jong en oud. 


Tja, jongens en wielen... Hoewel we omkomen in de auto's kun je er schijnbaar nooit genoeg van hebben. Althans, volgens Sam. Gelukkig kun je dingen met wielen in alle soorten maten en met de nodige toepassingen krijgen. Deze mama viel als een blok voor deze houten racebaan. Het doet me denken aan een ouderwetse knikkerbaan waar ik als kind uren mee heb gespeeld. Als mijn monstertje een beetje op mij lijkt, gaat hij dit een fantastisch stukje speelgoed vinden. Zoonlief is niet zo'n knutselaar. Geeft natuurlijk niet, het kind lijkt gewoon op zijn moeder. Ergens wel jammer, want Speelgoed Kiki biedt een enorm assortiment aan knutselgerei aan. Waar je Sam wel altijd blij mee maakt, zijn stickers. Die verkoopt deze webshop gelukkig ook. Bijvoorbeeld deze toffe vellen met allerlei dieren. Volgens mij heb ik al vaker verteld dat Sam volledig Sam Fender heet. Met zijn tweede naam is hij vernoemd naar een gitaarmerk als eerbetoon naar mijn vader die gitarist is. Begrijpelijkerwijs heb ik een zwak voor gitaren. Zeker nu mijn jochie sinds kort ontdekt heeft dat opa muziek kan maken met een gitaar. Vorige week logeerde ik met hem bij mijn ouders en steeds sloop hij naar een akoestische gitaar om zijn vingers langs de snaren te halen. De drang om te musiceren zit er blijkbaar al vroeg in bij Sammie. Een speelgoedgitaar is een uitstekende manier om daarmee te beginnen, nietwaar?


En tot slot, van puzzels kun je er nooit genoeg hebben. Daar komt er zeker ééntje van op de definitieve verlanglijst. Deze met eskimo inclusief iglo en zeehond is een goede kanshebber. 

Volg mij nu ook op BloglovinInstagramFacebook en Pinterest.

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Speelgoed Kiki.

4 opmerkingen:

 1. Ik vind eigenlijk alle spullen van Janod en Djeco altijd geweldig. Mooi om te zien, gaat lang mee en hier wordt er al echt mee gespeeld. Handpoppen zijn hier echt niet populair maargoed, die van mij is pas 11 maanden, haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat herkenbaar om te lezen. Lars vond op die leeftijd ook alles wat je laat zien geweldig (al twijfel ik over de handpop) Tja en de liefde voor auto's gaat denk ik nooit meer over.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ooh ik zie echt een paar gave dingen! Die vespa en de gereedschapskist.. love it!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. dat is het eerste wat ik dacht, noooooit opruimen waar ze bij zijn...
  zelfs nu hier kan dat nog niet, vooral nr 2 heeft de zelfde eigenschap als mij, kan alles ooit nog wel eens gebruiken en zo is zijn kamer op dit moment een stortplaats van (kapot)speelgoed en zooi...
  Maar wat een leuk speelgoed, dat plankje met fruit zo lief, die bal geweldig (trouwens, binnen voetballen leren ze nooit af)
  Gitaar(s) waren hier niet aan te slepen...

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...