vrijdag 9 mei 2014

Waarom ik geen fashionista ben + mirror shots

Ik houd van kleding. Vooral van kleding kopen. Als ik echter naar fashionblogs kijk, begint het me te duizelen. Wat zien die meiden er altijd mooi uit en wat hebben ze fantastische items in hun kast. Toen ik vanmorgen wat kleren van de grond raapte en er even aan rook, realiseerde ik me dat ik absoluut geen fashionista ben. Verre van dat zelfs. Meer een huis-tuin-en-keuken-H&M-shopper haha! Maar ach, dat is ook prima natuurlijk. Ik doe met vlagen mijn best om een beetje gezellig en toonbaar over straat te gaan en dat is wie ik ben. Daarom vandaag een lijstje met punten die mij niet tot een fashionista maken. 

- Soms trek ik kleding uit de kast en dan realiseer ik me dat ik het alweer vijf of zes jaar heb ofzo. En dat doe ik gewoon nog aan. Moet kunnen wat mij betreft. 

- Ik draag alleen een jurkje of rokje in de zomer. Ik heb namelijk de pest aan panty's. Liever nog trek ik een short aan omdat ik dan niet zo hoef op te letten of mijn onderbroek zichtbaar is. 

- Ik wissel nooit zoveel af. Je kunt me uittekenen in een spijkerbroek met tanktop en een blousje. Niet spannend, wel fijn!

- Nieuwe trends gaan vaak langs me heen. Pas als het halve straatbeeld overstag gaat, waag ik ook eens een poging. Of niet...

- Mijn favoriete broeken zijn de skinnyjeans van de Hennes van 10 euro per stuk. Ik koop ze al jaren per gros. Nu ik weer zwanger ben, zijn de positiebroeken van H&M mijn holy grail

- Ik hecht misschien iets teveel aan comfort. Vooral schoenen die pijn doen, vind ik een crime. Die draag ik dus niet terwijl ze wel een outfit helemaal af zouden kunnen maken. En ik beken, ik heb Teva's en wandelschoenen in de kast staan...

- Allemaal leuk en aardig die tassen en schoenen van honderden en duizenden euro's maar uhhh... het zijn schoenen en tassen. Even afgezien van het feit dat ik dat geld niet heb om te besteden aan dat soort spullen, denk ik ook niet dat ik het zou doen als ik het me wel zou kunnen veroorloven. Niet omdat het geen prachtig spul is maar domweg omdat ik dan liever op vakantie zou gaan van dat geld. 

- Ik vind een geinig basic outfitje eigenlijk prima genoeg. Ik weet niet of ik per definitie heel blij zou worden van designeritems of hele speciale kledingstukken. Daarnaast ben ik een kampioen in vlekken maken en dingen mollen dus vrees dat het ook niet aan mij besteed is allemaal. (Geen idee trouwens van wie Sam dat heeft, ahum, ahum...)

- Ik heb een ernstig vermoeden dat ik keihard uitgelachen ga worden door mijn vriend en onze vriendenkring als ik opeens helemaal high fashion ergens verschijn. Ze weten vast niet wat ze beleven als ze me zo zouden zien. 

- Ik ben vermoedelijk net een tikkeltje te lui om geheel fashion-waardig te zijn. Ik slaap liever een half uur langer dan dat ik die tijd besteed aan het samenstellen van een matchy-matchy outfit.

- Waarschijnlijk voel ik me doodongelukkig in superdeluxe kleding omdat ik dan ten eerste mezelf niet meer ben, ten tweede zou ik doodsangsten uitstaan om die prachtige items te verpesten en ten derde ben ik zulk soort kleding niet waard. Laat mij maar lekker op mijn gympen door het bos en over de camping banjeren. That's who I am!

Vanmorgen maakte ik de bovenstaande foto's van mijn buikje. Inmiddels ben ik officieel 13 weken en 5 dagen zwanger. Wihoe! Onofficieel een weekje verder door een meetfout die na de drie maanden niet meer wordt gecorrigeerd. Nogal vaag allemaal maar het het is nu eenmaal zo. Ik schrik me steeds weer te pletter van hoe hard die buik groeit. Bij Sam had ik al een flinke pens maar dit slaat werkelijk alles. Jeetje, en ik moet nog tot oktober of november. Waar gaat dit eindigen?
Ik koos voor een lekkere skinny van H&M Mama die ik vorige maand kocht. Absoluut een fijne broek maar wel een beetje balen dat er al snel van die uitgelubberde knieƫn inkomen. Verder droeg ik een donkerblauw topje van Vero Moda en een geruit blousje van River Island van voor mijn zwangerschap van Sam. De enkellaarsjes zijn van SPM en kocht ik afgelopen najaar in de opruiming. Ik denk dat het niet lang meer duurt voordat ik niets meer van mijn gewone kleding pas. Slik...

Volg mij nu ook op BloglovinInstagramFacebook en Pinterest.

18 opmerkingen:

 1. Haha, ik vind je outfit hartstikke leuk hoor! Toffe blouse!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben ook totaal geen fashonista! Mijn kledingstijl is net als de jouwe heel simpel: een jeans met daarop een shirt of blouse. Ik voel me er gewoon het beste in! x

  BeantwoordenVerwijderen
 3. soms toch een beetje herkenbaar....
  En toch zit ik hier elke dag in mijn hok, waar niemand komt in mijn jurkje, jasje en weet ik veel wat...
  Basic's zijn voor dagen dat ik geen zin heb.....

  En die buik, heerlijk ♥♥

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Afgezien van de jurkjes, want die draag ik wel, heel herkenbaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Geloof dat je blog over mij gaat haha zo herkenbaar!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Haha leuk, ik schreef laatst ook zo'n blog. Jouw punten hadden er zo bijgekund, allemaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik voel je helemaal! Zo denk ik er in grote lijnen ook over, ben totaal ook geen fashionista. Ook omdat ik vanuit huis werk doe ik ook niet zoveel moeite.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. leuke outfit heb je aan en wat ben je mooi zwanger!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oooh er bestaan echt nog meer meiden net als ik, ik herken vooral dat: "Toen ik vanmorgen wat kleren van de grond raapte en er even aan rook" haha, geniaal!. Ik vind comfort ook belangrijker maar dat is toch eigenlijk ook gewoon zo!!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ondanks dat mijn blog deels fashion gerelateerd is herken ik me wel heel erg in je verhaal hoor ;) En je bent prachtig zwanger! Gefeliciteerd xx

  BeantwoordenVerwijderen
 11. ik zou het zo geschreven kunnen hebben :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Lekker herkenbaar ;) Ik zou best wat modebewuster willen zijn maar hoe hard ik het ook probeer, dat gen mis ik gewoon haha!

  X

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Zo leuk geschreven weer! Je foto is echt super mooi <3

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Heeee ik wist helemaal niet dat je zwanger was! Van harte, je ziet er prachtig uit xx

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Haha herkenbaar, daarom kan ik ook geen fashionista zijn, om de meeste redenen die je noemt :D Maar vind het absoluut wel superleuk om af en toe een ootd op de blog te doen!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...