zondag 25 mei 2014

Juicy smoothie diary

Ik houd van fruit. Ik ben er niet bezeten van zoals sommige mensen maar ik heb mezelf wel al jaren geleden aangewend om iedere dag fruit te eten. Het is echter een ander verhaal wanneer ik zwanger ben. Dan droom ik van fruit! Misschien dat het te maken heeft met het feit dat ik de eerste drie maanden zo verschrikkelijk intens misselijk ben als ik in verwachting ben dat ik niets anders binnenhoud, dat zou kunnen.
Bij Sam heb ik tot week 37 geleefd op aardbeien, meloen, karnemelk, yoghurt, aardappelsalade, kipburgers en van die gore maaltijdvervangers. Deze keer gaat het iets beter maar de liefde voor vers fruit is wederom aanwezig. Goed, je kunt rottere cravings hebben dus ik mag van mezelf helemaal los gaan. Deze keer maak ik overal sapjes en smoothies van. Fijne bijkomstigheid is dat ik die grote en kleine man van mij ook gelijk van wat extra vitamientjes kan voorzien. Tja, als ik toch bezig ben hè...
Afgelopen week heb ik iedere dag een foto gemaakt van mijn brouwsels. Vandaag is het tijd om jullie mijn juicy smoothie diary te presenteren. De eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik geen hele ingewikkelde sapjes maak maar desalniettemin is het misschien geinig om te zien. Aan groene smoothies waag ik me voorlopig niet meer want die krijg ik niet door mijn keel. Yuk! Kijken jullie mee naar mijn vitaminebommetjes?


Zaterdag maakte ik lekkere smoothies van een bak aardbeien, een lading blauwe bessen en ijskoude amandelmelk. Heel erg lekker! Net Fristi, haha!


Zondag maakte ik sapjes van vers sinaasappelsap en mango's uit de koelkast. Een absolute aanrader met warm weer. Verfrissend en dorstlessend. Yep, that's how we like our juices!


 Deze fruitige  smoothie maakte ik door aardbeien en bramen samen met een scheutje amandelmelk en wat geraspte kokos in mijn blender te mikken. Begint mijn voorkeur voor aardbeien en   amandelmelk al op te vallen? Die melk koop ik trouwens vooral voor Sam. Die kleine boobie-verslaafde vindt zoetige amandelmelk blijkbaar het meest op moedermelk lijken. En als het toch al in de koelkast staat, kan ik het net zo goed gebruiken toch?


Oh yuk, dit was een nogal goor uitgevallen combinatie. Geen idee of het mijn hormonen zijn die mijn smaakpapillen op hol deden slaan maar ik kreeg niet meer dan het halve glas weg. De rest wilde Sam met alle liefde voor me opdrinken. Kleine vuilnisbak! Nope, koloswater met kiwi en mango is niet voor herhaling vatbaar. Gek, want er zaten geen gekke dingen in. Wel ben ik allergisch voor kiwi maar het oog op uhhh... de stoelgang enzo, wilde ik eens een poging wagen ;-)


Na het ranzige sapje van dinsdag, speelde ik woensdag op safe. Ik ging voor mijn favoriete mix allertijden. Amendelmelk met verse aardbeien. Zo simpel, zo verschrikkelijk damn tasty! Mmm...


Donderdag hadden we enkel nog sinaasappels in huis. Er viel weinig te kiezen dus. Gelukkig vind ik een glaasje verse jus ook hartstikke lekker. Ik dronk maar liefst drie glazen ervan die dag. 


Vrijdag scoorde ik een part verse watermeloen en uiteraard moest daar een sapje van gemaakt worden. Ik verwijderde alle pitjes (Wat een rotklus!) en liet de blender het werk doen. Om het een beetje vloeibaarder te maken voegde ik een scheut sinaasappelsap toe. Ik bedoel, het is wel fijn als je het gewoon door een rietje kunt opdrinken en niet hoeft op te lepelen.

Volg mij nu ook op BloglovinInstagramFacebook en Pinterest.

15 opmerkingen:

  1. Hoe bevalt de combinatie met sinaasappelsap?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heerlijk! Ik at ook vooral fruit tijdens mijn zwangerschap. Heerlijk!

    Ik maak vooral sapjes met als basis sinaasappelsap en banaan. Bij mij komt er binnenkort ook een blogje over online.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik heb nu in huis: aardbeien, bananen, peren, watermeloen en kokosmelk... dat worden lekkere smoothies!!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dit blogje herinnert me eraan dat ik veeeeeeeeel te weinig fruit eet, oeps. En dat terwijl ik nog wel zo'n mooie blender heb maar de laatste maanden gebruik ik 'm bar weinig.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Goed bezig en ziet er lekker uit al die smoothies! Ik moet bekennen dat ik nog nooit zelf een smoothie heb gemaakt (ook al hebben we wel een blender) :$ Maar ik eet wel netjes 3 stuks fruit per dag ^ ^

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hmmmmm, ik word dorstig van dit blogje!
    En er zijn slechtere cravings dan deze, goed bezig! ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Leuk en een lekkere inspiratie! Ik ben ook dol op fruit:)

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik drink ze ook graag, heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. ik hou ook echt van smoothies ik meng altijd maar wat erin de koelkast staat haha liefs x

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ik blender watermeloen gewoon met pitjes en al, proef je niks van.
    Dat je kiwi smoothie tegenviel verbaast me niet zo, kiwi is nogal tricky, zo sterk van smaak. Ik vind 1 kiwi op een halve liter zelfs al gauw te veel.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Heerlijk! Ik ben ook dol op smoothies. Met kokosmelk is het ook lekker! Weer net iets anders...

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ziet er allemaal heerlijk uit! Vooral die met watermeloen mmm alleen die pitjes lijkt mij inderdaad een echte ...rot...klus x

    BeantwoordenVerwijderen
  13. hahahaha,
    wat grappig...
    wat heb ik 2 weken geleden op mijn kladje gezet...
    sapjes blog maken...
    Wel weer ideetjes op gedaan voor nieuwe sappies

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Que rico! Het watermeloen sapje lijkt me heerlijk. Kijk vanmiddag na 15:00 uur eens op mijn blog, ik heb je opgenomen als blog van de maand :)

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Leuk overzicht, fijne combi's! Ik ga ook snel weer eens verder variëren, ik hou van smoothies! Yoghurt, spinazie en banaan is trouwens wel lekker, mocht je weer durven ;-)

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...