zondag 29 april 2012

Zuidelijke stoof met worst





Onlangs vond ik het wel weer eens tijd worden om een recept te maken uit het kookboek Jamie's Amerika van Jamie Oliver. Bij het zien van dit recept kreeg ik spontaan trek dus het leek me een goede keuze om de ingrediënten voor dit gerecht te halen bij de C1000. Ik heb wel een aantal dingen aangepast uit praktisch oogpunt omdat ik nog wat dingen in huis had die op moesten. Mijn versie van dit recept vind je hieronder.

Ingrediënten voor 2 personen:

4 verse worstjes
ui
gele paprika
stengel bleekselderij
Spaanse peper
olijfolie
knoflook
tijm
paprikapoeder
cayennepeper
zout
zwarte peper
2 eetlepels bloem
1 eetlepel ciderazijn
1 kippenbouillonblokje
300 ml water
1/2 blik gepelde tomaten
200 gram rijst
2 bosuitjes
peterselie

Verhit een scheut olijfolie in een braadpan en bak de worstjes in 10 minuten aan alle kanten goudbruin. Snij ondertussen de paprika en bleekselderij in kleine stukjes en snipper de ui. Ontdoe de Spaanse peper van het zaad en de zaadlijsten en hak hem fijn.
Breng een pan water op hoog vuur aan de kook. Leg ondertussen de worstjes op een bord en giet nog wat extra olijfolie bij het braadvet. Draai het vuur middelhoog en bak de paprika, ui en bleekselderij ongeveer 10 minuten terwijl je af en toe even roert. Voeg vervolgens de Spaanse peper toe en flink wat knoflook en tijm. Meet vervolgens een halve theelepel cayennepeper en een halve theelepel paprikapoeder af en voeg ook deze kruiden toe aan het mengsel in de pan. Roer alles goed door elkaar en voeg dan de ciderazijn en de bloem toe. Laat dit 3 minuten pruttelen voordat je het water, het bouillonblokje en de worstjes in de pan doet. Tot slot voeg je een half blik gepelde tomaten toe en duw je de tomaten stuk met een lepel. Breng de inhoud op smaak met zout en zwarte peper en breng het geheel aan de kook. De inhoud van de pan laat je zeker 15 minuten pruttelen tot de saus indikt. Vergeet niet te roeren!
Snij de bosuitjes in ringetjes zodat je straks de borden hiermee kunt garneren. Voeg vervolgens de rijst toe aan de pan kokend water en kook de korrels in ongeveer 8 minuten gaar.
Giet de rijst af en laat het even op het fornuis staan met het deksel op de pan. Verdeel de rijst over de borden en leg boven op de rijst op elk bord twee worstjes. Schep de saus over de worstjes en de rijst heen. Strooi wat bosuitjes en peterselie over de borden heen en serveer direct. Eet smakelijk!

4 opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...