donderdag 5 april 2012

Kerriesoep met ciabattinitoast

Vanavond maakte ik dit simpele succesrecept. Ik had geen zin om een heel ingewikkeld gerecht op tafel te zetten dus maakte ik deze kerriesoep. Daarbij serveerde ik toast gemaakt van ciabattini's. Simpel maar erg lekker!
Ingrediënten voor twee personen:

soep:
2 sjalotjes
2 bosuitjes
25 gram boter
14 gram bloem
1 1/2 kippenbouillonblokje
750 ml water
220 ml melk
2 eetlepels rijst
2 theelepels kerrie
zwarte peper
zout

ciabattinitoast:
4 voorgebakken ciabattini's
olijfolie
zwarte peper
knoflook

Verwarm de oven voor op 220 graden. Maak bouillon van de 750 ml water en de bouillonblokjes. Ik doe dit altijd gewoon in de magnetron.
Smelt ondertussen op een laag vuur de boter in een soeppan en snipper ondertussen de sjalotjes. Bak de sjalotjes 4 minuten. Roer dan de kerrie en de bloem door de boter en de sjalotjes en laat dit 1 minuut pruttelen. Voeg dan 1/3 van de bouillon toe en breng dit zachtjes aan de kook. Pas als het mengsel begint te pruttelen, roer je het glad met een garde.
Voeg de rest van de bouillon toe en de melk en breng het mengsel opnieuw aan de kook. Ook nu roer je het mengsel pas glad met een garde als het begint te koken. Breng op smaak met zout en zwarte peper en voeg 2 eetlepels rijst toe. Laat de soep nu zachtjes koken en roer hem om de paar minuten even door.
Snij de ciabattini's door en besprenkel de helften met olijfolie. Bestrooi de ciabattini's met wat zwarte peper en knoflook. Bak ze op een rooster in 8 minuten knapperig in de oven.
Snij de bosuitjes in ringetjes. Verdeel de soep vervolgens over twee kommen en strooi de ringetjes bosui over de soep heen. Serveer de kommen soep met de ciabattinitoast. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...