dinsdag 31 december 2013

Dag 28 - Je lievelingseten




De 30 dagen challenge is een blok aan mijn been. Ik begon er tijdens mijn zwangerschap aan en ik heb dit project nog steeds niet tot een einde gebracht. Had ik al verteld dat ik heel slecht ben in dingen afmaken? Tijd om daar verandering in te brengen. Ik ben slechts drie blogjes verwijderd van de finish dus ik geef mezelf bij deze een spreekwoordelijke schop onder de kont. Let's do this!
Vandaag ga ik het hebben over mijn lievelingseten. Een hele opgave voor een BourgondiĆ«r zoals ik. Ik vind namelijk heel veel dingen lekker. Voor het gemak ben ik  ervan uitgegaan dat er bij deze vraag gedoeld wordt op het avondeten. Niet dat de keuze daardoor makkelijker wordt maar in ieder geval wel wat beperkter. 
Ik heb een aantal lievelingsgerechten waar je me 's nachts voor wakker kunt maken. Om te beginnen ben ik helemaal wild van risotto en dan met name van de variant met kruidenkaas en spekjes. Echt, dat is zo god-de-lijk lekker! Sowieso ben ik dol op gerechten met kaas. Ik snap niet dat mensen dat niet lusten haha! Mocht je deze risotto eens willen maken, kijk dan hier voor het recept. Voor mij is dit het ultieme comfortfood. Niets heerlijker dan met een grote kom risotto op de bank kruipen met een fout tv-programma. 
Wat ik ook heel lekker vind, is tonijnsteak van de grill met een pittige salsa van tomaat, rode ui en peper. Erg fijn in combinatie met gebakken aardappeltjes of patatjes en citroenmayonaise. Dit is nu een typisch voorbeeld van een maaltijd waar ik vanuit het niets trek in kan krijgen. En dan moet ik dat eten! Terwijl ik dit typ loopt me het water alweer in de mond. Uiteraard heb ik ook hier een receptje van voorhanden. Je vindt het hier. Onlangs kwam ik ook receptje tegen van wasabimayonaise. Dat lijkt me een leuke variatie op de citroenmayonaise die ik normaal bij dit gerecht serveer. Binnenkort maar eens uitproberen of dat net zo lekker is als ik denk. 
Verder word ik ook heel gelukkig van sushi. Een beetje standaard maar ik vind het gewoon heerlijk. Met kerst heb ik het voor het eerst samen gemaakt met mijn broertje. Erg leuk en vooral zeer smakelijk. Zeker voor herhaling vatbaar al blijf ik ook fan van de plaatselijke Shabu Shabu. 
Eten en koken zijn ware passies van me. Niet verrassend dus dat vrienden en familie standaard kookboeken voor me kopen als cadeautje. Mocht je meer over mijn persoonlijke smaak willen weten, dan raad ik je aan mijn recepten eens door te scrollen. Op die manier krijg je een goed beeld van wat ik zoal lekker vind. Ik ga immers geen gerechten plaatsen die ik zelf niet te vreten vind.

Volg mij nu ook op BloglovinInstagramFacebook en Pinterest.

13 opmerkingen:

  1. Die tonijnsteak ziet er prima uit!
    Alleen Risotto nog nooit geprobeerd eigenlijk....

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel! Echt eens proberen hoor, het is zooooo lekker haha!

      Verwijderen
  2. Reacties
    1. Ik maak het uiteindelijk ook wel af hoor, maar het kost me wel moeite en doorzettingsvermogen.

      Verwijderen
  3. Ik maak ook nooit iets af: de wildste plannen altijd... Hahaha. Mijn spanningsboogje is erg kort, zullen we maar zeggen. Tegen de tijd dat ik meditaties heb verzameld, is de interesse alweer wegggeebd. Zo begon ik aan 'You are my wild' ben bij 6 ofzo blijven steken ergens dit jaar. En al die onafgemaakte scrapwerkjes... etcetera. Er is zoveel te beleven... ;)

    Ik moet toch echt eens risotto gaan uitproberen. Wie weet vinden mijn mannen dat ook lekker! Er is altijd hoop!

    Goede jaarwisseling en ik hoop op veel leuke blogjes van jou volgend jaar!!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hier ook altijd heel veel wilde plannen waar lang niet altijd iets van terecht komt. Zoveel interesses.

      Ik ga mijn best doen voor die leuke blogjes. Gelukkig 2014!

      Verwijderen
  4. Terwijl ik je blog lees loopt het water mij ook in de mond ;) Gezellige jaarwisseling en de allerbeste wensen voor het nieuw jaar alvast!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hmm ik krijg honger van dot blogje. Heerlijke dingen.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Risotto is idd ook erg lekker, ik maak hem zelf meestal met geitenkaas, prei en paprika, ook een aanrader!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oh, dat klinkt ook heel erg lekker. Ik ga dit recept onthouden!

      Verwijderen
  7. oeh risotto lijkt mij ook zo lekker! liefs x

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...