dinsdag 3 december 2013

Ask me anything - The answersVorige week mochten jullie me naar aanleiding van dit blogje alles vragen wat jullie op het hart hadden. Er zaten een aantal briljante vragen bij waar ik hard over heb moeten nadenken. Heel leuk! Vandaag het beloofde blogje met antwoorden op al deze prangende kwesties. Lees snel verder, zou ik zeggen...

Wat is je favoriete muziek en band?
Ik ben opgegroeid als kind van hele muzikale ouders met een eigen bandje. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik heel veel muziekstijlen wel kan waarderen. Van rock tot reggae, van country tot metal en van pop tot weet ik veel wat, je vindt het allemaal terug in mijn playlists. Als ik dan toch enkele artiesten moet noemen dan ga ik voor Mercedes Sosa, Anouk, The Crash Test Dummies, The Rolling Stones, Amy Whinehouse, Nickelback, Johhny Cash, The Black Eyed Peas en Dilana Smith. Like I said, erg uiteenlopend.

Welke frisdrank drink je stiekem te vaak?
Nou ja, niet stiekem eigenlijk haha! Ik ben dol op cola en daar drink ik voor het mooi toch echt teveel van. Wanneer er een fles in huis is dan kan ik de verleiding niet weerstaan.

Wat zou je absoluut nooit doen en wat juist wel?
Uhhh, ik zou nooit mezelf verloochenen. Ik weet wie ik ben en waar ik voor sta. Ik heb er een hekel aan als mensen zich anders voordoen dan dat ze zijn dus daar pas ik voor. Er zijn behoorlijk wat dingen die ik nog heel graag wil doen. Afreizen naar Australië bijvoorbeeld, of een eigen bedrijfje starten.

Wat is je favoriete scheldwoord, hihi?
Haha, heb je even? Idioot, achterlijk wijf, nitwit, loser, lamlul, ouwe tak, verrekte mongôl enzovoorts. Uiteraard bezig ik deze uitspraken niet waar Sam bij is, maar ik kan behoorlijk los gaan. Tja, slechte eigenschap. En dan te bedenken dat ik ook keurig ABN kan spreken hoor. Sterker nog, ik ben docent Nederlands geweest. Shame on me!

Behalve partner en moeder zijn, hoe zorg je voor/geef je uiting aan 'Jess'?
Goede vraag, dat is namelijk iets dat soms best lastig is. Wat ik probeer is echt tijd in te plannen voor mezelf zo nu en dan. De ene keer ga ik hardlopen, de andere keer op stap met vriendinnen. Of ik sluit me gewoon een uur op in de badkamer met een gezichtsmasker en een pot scrub. Verder hebben mijn vriend en ik de afspraak gemaakt dat we iedere maand met z'n tweetjes iets ondernemen zonder Sam. Bijvoorbeeld naar de film, een saunaatje pakken of uit eten.

Wat wilde je worden toen je een jaar of 5 was?
Houd je vast, ik wilde graag diepzeeduiker worden of pathaloog-anatoom. Ik was een gezellig typje haha!

Hoe laat sta je 's ochtends op en hoe laat ga je altijd naar bed?
Ik ben geen ochtendmens. Als het even kan, slaap ik zo lang mogelijk. Dit hangt waarschijnlijk samen met het feit dat ik een verschrikkelijk slechte slaper ben. Ik ga altijd pas ver na twaalven naar bed. Ik kan gewoon echt niet eerder slapen, hoe moe ik ook ben. Gek hè? Maar goed, Sam is meestal wakker als mijn vriend opstaat. Dan voed ik hem en vervolgens roep ik zijn vader om hem mee naar beneden te nemen. Pas als mijn vriend de deur uit gaat sta ik op. Heel soms heb ik het geluk dat Sam tijdens het voeden weer in slaap valt, dan tukken we samen nog even verder in het grote bed. Als het even kan, probeer ik dan ook echt geen afspraken te maken voor 10 uur 's morgens.

Naar welke dingen in het weekend kijk je doordeweeks al uit?
Niet heel spannend, maar ik vind het fijn dat mijn vriend in het weekend vrij is. Gewoon lekker samen zijn met de man van wie ik houd en leuke dingen ondernemen. (En het huis opruimen...)

Zou je nog een kindje willen? Welk leeftijdsverschil zou je dan leuk vinden tussen de baby en Sam?
Ik zou nog graag een keer zwanger raken om Sam een broertje of zusje te geven. Een nieuwe baby lijkt me leuk maar ik zie erg op tegen het zwanger zijn. Mijn zwangerschap van Sam was erg pittig en ook mijn bevalling staat me nog erg helder voor de geest. Een volgende zwangerschap zal heel medisch zijn en ik zal streng onder controle moeten staan. Voorlopig zie ik dat nog niet zitten. Een paar jaar leeftijdsverschil komt er dus zeker tussen Sam en zijn toekomstige broertje of zusje.

Wat zou je doen met een miljoen?
Ik zou er verstandig mee omgaan. Het grootste gedeelte zou ik dus gewoon op de bank zetten. Wel zou ik een nieuwe auto kopen en lekker op vakantie gaan. Misschien dat we dan ook wel een groter huis zouden kopen waar we nu in wonen. Uiteraard zou ik ook lekker een dagje gaan winkelen zonder op de prijskaartjes te letten. Ik zou er in ieder geval geen gekke dingen mee doen, dat vind ik eeuwig zonde!

Wat vind je het leukste/mooiste aan moeder zijn en wat het minste?
Het mooiste vind ik de onvoorwaardelijke liefde tussen moeder en kind. Serieus, ik zou mijn been afhakken of mijn leven geven voor mijn kleine gup. Hij is zo verschrikkelijk van ons. Een minder leuke kant vind ik dat je zelfs hele normale zaken moet inplannen. Dingen waar je voorheen nooit over nadacht, zoals douchen, poepen en seksen haha!

Ben je gelovig, bijgelovig of gevoelig voor er is meer dan wat je ziet. Of wat dan ook?
Ik ben heel nuchter en analytisch ingesteld. Dat gaat niet zo goed samen met hogere machten. Wel heb ik interesse in filosofie, met name in metafysica. Misschien dat dat mijn manier is om het bestaansrecht van de mens op aarde te verklaren? Ik vind het een lastige kwestie in ieder geval.

Wat zij jouw guilty pleasures?
Volgens mij ben ik één grote guilty pleasure haha! Je kunt hier lezen waar ik me allemaal schuldig aan maak. En dat is nog lang niet alles, vrees ik.

Wat vind je het mooiste aan het ouderschap?
Zoals ik zei, het onvoorwaardelijk houden van. Ik had nooit gedacht dat zo'n klein mannetje ervoor zou zorgen dat ik me zo compleet zou voelen. Iedere keer weer, smelt ik als Sam zijn armpjes om me heen slaat en me niet meer los wil laten.

Hoe ziet jouw ideale dag eruit?
Een beetje relaxen met mijn grote en kleine man aan een hagelwitstrand met goede golven zonder Oh oh oh Cherso-types in de buurt.

Wat voor handtas heb je en wat zit er in?
Ik heb wel een aantal handtassen maar ik gebruik ze zelden. Ik ben gewoon niet zo'n tassenmeisje. Wat wel scheelt is dat het nu herfst is en ik mijn portemonnee en sleutels gemakkelijk in mijn jaszak kan doen. Verder ontkom ik er vaak niet aan om een tas met zooi voor Sam mee te nemen. Daar stop ik dus ook wel eens wat dingen voor mezelf in zoals mijn medicatie en een flesje water. Je kunt hier trouwens meer lezen over de inhoud van mijn tas.

Wil je 'boardchick of the month' worden? 
De afgelopen twee jaar ben ik een beetje boardchick in ruste. Hoewel ik nog steeds veel affiniteit heb met alles wat met een board te maken heeft, voelt het een beetje gek om boardchick of the month te worden. Ik heb immers al zo lang niet op mijn plank heb gestaan. Maar goed, als je daarmee kunt leven, wil ik het wel. Denk ik...

Wat denk je als eerste op een moment dat Sam (zoals vanmiddag) de lades heeft leeg gehaald en kijkt alsof hij niets heeft gedaan? Meteen lachen, of toch wel even boos, haha?
In eerste instantie zakt de moed me in de schoenen. Boos kan ik er niet om worden maar ik denk wel iets in de trant van: NOOOOOO!!! Vooral ook omdat Sam iedere dag wel zo'n actie heeft. Toch vind ik het heerlijk dat het een boefje is en lig ik regelmatig gestrekt om wat hij allemaal uitspookt. Heel opvoedkundig verantwoord, ahum!

Heb je nog wel eens me-time met een man en een zoon? 
Ik moet tijd voor mezelf echt heel bewust plannen. Regelmatig merk ik dat ik behoefte heb om zo nu en dan iets voor mezelf te doen zodat ik een beetje kan opladen. Niet dat het moederschap zo zwaar is maar een ondernemde dreumes is best intensief.

Wil je straks een (lange) verre reis maken samen met je vriend en mannetje of blijf je nu liever dichterbij huis? 
Ik wil absoluut weer verre reizen gaan maken. Wanneer dat gaat gebeuren, weet ik alleen nog niet. De kriebels zijn er maar aankomende zomer gaan we in ieder geval nog kamperen in Europa. Ik vind het juist heel belangrijk dat Sam kennismaakt met verre oorden en dat reizen hem met de paplepel wordt ingegoten. Ik ben benieuwd wat de toekomst voor ons in petto heeft.

Wat is jouw allergrootste droom? Of vooruit, omdat ik zelf nooit kan kiezen: wat zijn jouw grootste dromen?
Pfff, ik mag graag dromen. Over een groter huis bijvoorbeeld, en reizen naar Hawaii en Australië. Of een tweede kind krijgen en een boek schrijven. Wat echter mijn allergrootste droom is, is een lang gelukkig leven leiden met al mijn dierbaren zo lang mogelijk om me heen.

Vergeet niet om mee te doen aan mijn winactie in samenwerking met De leukste taartenshop. Je kunt hier lezen hoe je meedingt. Good luck!

Volg mij nu ook op BloglovinInstagramFacebook en Pinterest.

20 opmerkingen:

 1. Super om al die vragen te lezen en vooral dan ook de antwoorden!
  Je hebt creatieve volgers en je bent een lekker wijf! Haha...
  Verrekte mongol zeg ik ook hahahahaha (en nog wel meer woorden die je gebruikt hoor :P)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Grappig om overeenkomsten en verschillen te kunnen lezen :-) Ouwe tak, die kende ik nog niet, hihi

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke vragen, leuke antwoorden! Toch dingen die je niet zo gauw over iemand weet :D

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo, kennen we je weer wat beter. Leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk om te lezen! Leuke vragen zijn er gesteld. (en leuke antwoorden heb jij gegeven, haha!)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Altijd goed om iemand zo beter te leren kennen. Mooi dat je Sam het reizen ook wilt meegeven, ik hoop dat je over een tijdje als hij wat ouder is veel van de wereld kunt laten zien. Je was tenslotte ook al in Frankrijk op vakantie, erg leuk. Mijn familie blijft voornamelijk in Nederland en 't is juist zo fijn om ook een andere cultuur te laten zien. Haha, diepzeeduiker of pathaloog-anatoom, daar moest ik wel even om lachen ;-) Ik wilde dierenarts worden en ben nu communicatiespecialist ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een toffe en veelzijdige vragen. Leuk om je zo weer beter te leren kennen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat leuk om te lezen :). Altijd interessant, haha.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...