zondag 15 december 2013

ABCEen tijdje geleden kwam ik op heel veel blogs de ABC-tag tegen. Hoewel ik niet vaak tags invul, vond ik deze toch wel origineel. Vandaag ga ik jullie dus vertellen over mijn favoriete dierentuindieren, mijn nickname, röntgenfoto's die ik heb ondergaan en nog veel meer. Enjoy!

Age: Poeh poeh, op dit moment staat er alweer 27 jaar op de teller.

Best friend: Wat een moeilijke keuze! Ik heb namelijk veel lieve vriendjes en vriendinnetjes. Vriendlief is naast de liefde van mijn leven ook echt mijn maatje maar mijn vriendin Silvana is ook echt een vriendin waar ik op kan bouwen. Net als mijn vriendin Karin die ik tegenwoordig minder zie maar nog wel vaak spreek via de telefoon en de app. Lastig hoor, ze zijn allemaal zo leuk!

Chore you hate: Ik heb een gruwelijke pesthekel aan alles wat met het huishouden te maken heeft. Op koken en bakken na, vind ik het allemaal even erg. De was doen, de douche schrobben, stofzuigen... blûhhh!

Dreamhouse: Een vrijstaande villa met een enorme woonkeuken temidden van de bossen of aan het strand. Meerdere badkamers zijn een pré! Mocht je een tip hebben waar ik zo'n paleisje voor een schijntje op de kop kan tikken dan houd ik me aanbevolen.


Essential start of your day: Wakker worden met zoonlief aan de borst in het grote bed. Lekker even knuffelen en tutten voordat alle hectiek begint. Ik ben geen ochtendmens en ik heb echt de tijd nodig om even rustig wakker te worden.

Favourite color: Ik ben gek op de kleur blauw. Turquoise en mintgroen kunnen mij ook wel bekoren.

Gold or silver: Het liefste draag ik van die houten sieraden en gevlochten armbandjes en dergelijke. Ik heb zowel gouden sieraden als zilveren sieraden die me dierbaar zijn. Zo heb ik een prachtige ketting van goud en enkele ringen van mijn opa gekregen. Ook heb ik sinds vorig jaar een armband van Pandora in het zilver met Sam's naam. Lastig kiezen dus! Ik denk dat dan toch voor zilver ga omdat ik dat net iets stoerder vind.

Height: Zucht, 1.60 ofzo...

Instruments I play: Ik bespeel geen enkel instrument. Zonde, zeker als je bedenkt dat ik uit een heel muzikaal gezin kom. Ik heb alle mogelijkheden gekregen om het te leren maar helaas had ik als kind hele andere interesses. Ik hoop er nu op dat ik die muzikale genen heb doorgegeven aan mijn zoontje.

Job title: Ik ben docente Nederlands in ruste. Sinds mijn zwangerschap werk ik niet meer in het onderwijs. Wel doe ik verschillende dingen vanuit huis.

Kids: Sammie!!!

Life is incomplete without: Uiteraard kan ik niet zonder mijn kind maar mijn vriend en familie zou ik ook niet kunnen missen.

Music that you always listen to: Ik houd enorm van muziek en mijn muzieksmaak is erg uiteenlopend. Artiesten die op dit moment regelmatig in mijn afspeellijsten voorbij komen zijn Anouk, Johnny Cash, The Black Eyed Peas, Dilana Smith en Bob Marley. Dit lijstje kan volgende week echter weer compleet anders zijn.

Nickname: Sjaan! En oh wat vind ik dat een stomme bijnaam. Ik weet niet meer precies wie ermee begonnen is maar mijn hele familie noemt me zo. Deze naam is afgeleid van mijn echte voornaam by the way. Jess is een pseudoniem dat is afgeleid van mijn tweede naam. (Mogen jullie nu jullie hersenen gaan kraken over hoe ik in real life heet...)

Overnight hospital stays: Tijdens mijn zwangerschap heb ik in het ziekenhuis gelegen en ook na mijn keizersnede moest ik nog een week blijven. Verder heb ik vroeger een nabloeding gehad na het knippen van mijn amandelen waardoor ik niet naar huis mocht.

Phobias or fears: Ik heb volgens mij geen gekke angsten of fobieën. Wel ben ik bang voor de dood, maar dat hebben de meeste mensen denk ik. Niet alleen om zelf te sterven maar ook om mijn dierbaren te verliezen. Een gezonde angst volgens mij.

Quote of a movie: 'Il'l be back!' uit The Terminator. Gewoon omdat het altijd goed is om in rottige tijden vast te houden aan het feit dat je altijd weer terugkomt. Oh ja, en dat Oostenrijkse accent van Arnold Schwarzenegger is cool haha!

Reasons to smile: Hoe stom het misschien ook klinkt, ik ben blij dat ik er nog ben. Ik heb een heftige bevalling achter de rug waarbij het kantje boord is geweest en alleen al het gegeven dat ik mijn zoon mag zien opgroeien maakt me gelukkig en dankbaar. Wanneer Sam weer eens als een tornado door het huis gaat, moet ik vaak glimlachen omdat ik blij ben dat ik al deze ondeugd mag meemaken. 

Siblings: Ik heb een broertje van 24 jaar genaamd Chris.

Time you wake up: Zo laat mogelijk alsjeblieft. Ik haat opstaan en ben niet op mijn best 's morgens. 

Very important date this year: Dat was de eerste verjaardag van mijn zoon. Op 26 augustus werd mijn kleine man een jaar en dat vond ik toch wel een bijzonder moment. Het voelde ook echt een beetje als een afsluiting van de heftige periode na de geboorte van Sam. Aan de ene kant vond ik het jammer dat de babytijd voorbij was maar aan de andere kant is ons leven nu in veel rustiger vaarwater en dat is ook wel prettig.

Worst habit: Ik ben een verschrikkelijke chaoot waardoor er regelmatig van alles in het honderd loopt. Hoe ik ook mijn best doe om te veranderen, het lukt me niet.

Y'rays you've done: Even denken hoor! Natuurlijk heb ik een hele lading röntgenfoto's achter de rug bij de tandarts en de kaakchirurg. Verder zijn er wel eens foto's gemaakt van een gebroken vinger die ik nooit heb laten zetten waardoor er een gekke bult ontstond bij het bovenste kootje. Ook zijn er op mijn twaalfde diverse foto's gemaakt van mijn bekken omdat ik ontstekingen had in mijn heupkommen.

Yummy food you make: Oordeel zelf zou ik zeggen. Als je het label food aanklikt in de side-bar dan vind je honderden foto's van mijn Homemade maaltijden en baksels.

Zoo animal: Help, ik kan niet kiezen! Ik vind zowel de giraffen als de olifanten leuk. En ook stokstaartjes en tijgers vind ik geweldig haha!

Volg mij nu ook op BloglovinInstagramFacebook en Pinterest.

30 opmerkingen:

 1. Super leuk ingevuld! Ik ga hem binnenkort ook even doen. Maar eerst nog even blogmas haha

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja leuk! Ik ben benieuwd naar je antwoorden!

   Verwijderen
 2. Dit is inderdaad een veel leukere abc dan je vaker tegenkomt :)
  Jouw lievelingskleur is overigens ook de mijne.. turkoois is dan wel een most fav van me :D maar 1 muur in de babykamer wordt mintgroen.. (ssssssssssssst)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh maar mintgroen is ook heel mooi. Ben zo benieuwd naar jullie babykamer meid.

   Verwijderen
 3. Dit is heel leuk om te lezen :D
  Mijn lievelingsdier is een leuk, vind die manen en poten zo mooi, zou er best eens mee willen knuffelen, maar denk dat ik dan een lekker hapje wordt haha.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een leuw gok ik zo! Dat zijn iderdaad ook prachtige beesten. Misschien knuffelen met zo'n welpje zonder tanden ;-)

   Verwijderen
 4. Wat een leuke tag zeg! Die ga ik een keer overnemen denk ik :) Leuk om te lezen ook :))

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Haha sommige dingen zijn zo herkenbaar, ik heb ook echt een hekel aan alles wat met het huishouden te maken heeft. En daarbij ben ik ook een enorme chaoot, dat is in combinatie met elkaar echt hels haha :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is inderdaad die combinatie waardoor alles in de soep loopt haha ;-)

   Verwijderen
 6. Wat een leuke tag om te lezen. Deze ga ik binnenkort overnemen. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tof! Ben ook benieuwd naar jouw antwoorden!

   Verwijderen
 7. Leuke tag, leuk om te lezen!
  En ik zit inderdaad flink na te denken over hoe je nou echt heet! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, als het heel graag wil weten, mail je me maar even!

   Verwijderen
 8. Ooo: jij bent dus ook een klein opdondertje!! LOL. Let's shake hands! :)

  Zilver of de luxe versie - witgoud- zijn ook mijn favo!! :)

  Leuk lijstje om te lezen. En je naam.... chantal? jeanet? Kweenie...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben inderdaad ook een kleine opdonder. Heel stom maar ja, niets aan te doen, zucht...

   Ik heet geen Chantal of Jeanet ;-)

   Check deze post:

   http://inaflowaroundtheworld.blogspot.nl/2013/09/over-hippe-mama-en-aapjes.html

   Verwijderen
 9. tja, zullen we het ooit weten, hoe je heet...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. http://inaflowaroundtheworld.blogspot.nl/2013/09/over-hippe-mama-en-aapjes.html

   Dus...

   Verwijderen
 10. Leuk om te lezen, vooral omdat ik hier nog niet zo lang mee lees en nu toch weer meer te weten kom!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Leuk gedaan! En dus ook erg leuk om te lezen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Leuke tag, weer wat weetjes rijker over jou;). Mooie reden om te lachen meid, die reden kan ik me goed voorstellen.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Sjaan, haha! Ik heb je echt naam ooit eens gehoord. Een vriendin van mij (Ingrid) zat vroeger bij jou in de klas. Ik weet je naam inmiddels niet meer, haha. Leuk zo'n ABC'tje, grappig om je door het alfabet beter te leren kennen. Giraffen vind ik ook gaaf! En uitslapen is zo fijn! Ik wil straks ook weer, nog even en ik heb een weekje vrij! Ik ga het lijstje zeker overnemen, maar mijn lijst met concepten is nog lang, dus het zal even duren ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...