donderdag 5 december 2013

Ons kleine kamertjeEen van mijn doelen van Day Zero Project is om foto's te posten van alle vertrekken in ons huis. Eerder showde ik jullie al de slaapkamer en de kinderkamer. Vandaag laat ik jullie ons toilet zien. Daar zaten jullie vast op te wachten nietwaar! Ahum! Goed, onze wc dus...
We hebben toen we in dit huis kwamen wonen in 2011 niet veel gedaan aan het toilet omdat het onlangs nog vernieuwd was. We hebben enkel de stuclaag boven de tegels en het plafond gewit en een lamp en een plankje van Ikea opgehangen. Het witten was op zich niet echt nodig maar omdat we toch bezig waren ging het in één moeite door. Wel fijn om overal in huis precies dezelfde kleur wit te hebben. Waar je je al niet druk om kunt maken hè?
Tot op de dag van vandaag ben ik nog steeds heel blij met het plankje tegen de achterste muur. Ons toilet is vrij krap namelijk. Spullen op de vloer wegzetten, vind ik vrij ranzig aangezien er een grote heer in dit huis woont die behoorlijk wat spetters produceert. Vraag me sowieso af waarom mannen altijd zo met hun leuter staan te zwaaien tijdens een toiletbezoekje. Zo moeilijk is een beetje mikken toch niet?
Afijn, op dat plankje is een verzameling tijdschriften te vinden. (Wij vinden het fijn om ons een beetje te ontspannen op het toilet, don't ask!) Verder een kaarsenstandaard met de toepasselijke tekst relax, een bordje met een strandwachthuisje dat ik kocht in een Rip Curl winkel in Frankrijk, een luchtverfrisser van Air Wick en geurstokjes. Oh ja, en een mandje met tampons en maandverband. 
Sinds vorige maand hebben we een nieuwe wc-bril. Een gezellig exemplaar met een blauw mozaïekpatroontje erop. Vriendlief wilde eigenlijk zo'n hele fancy bril die automatisch open en dicht kon. De prijs daarvan deed ons echter zo stijl achterover slaan dat we met liefde zelf onze toiletbril omhoog en omlaag doen. Ik bedoel, we praten over een wc-bril hè, daar was ik toch niet van plan een vermogen aan uit te geven. Het ziet er nu in ieder geval wel vrolijk uit met al die kleurtjes.
Tja, wat zal ik jullie verder eens melden over het kleinste kamertje hier in huis. Een toilet is nu eenmaal niet zo spannend. Het is enkel een pot met een prullenbakje, wc-borstel en toiletrolhouder ernaast. Toch vind ik het wel fijn als het er een beetje gezellig is. Je komt er tenslotte regelmatig en brengt er heel wat uurtjes door. Vooral tijdens een zwangerschap, poeh! 
Sinds kort hebben we trouwens wel een potje staan voor Sam. Niet dat we nu al bezig zijn met hem zindelijk maken maar meer om hem vast te leren dat je erop kunt zitten. Ik neem Sam regelmatig mee naar de wc omdat hij anders allerlei capriolen gaat uithalen. Tegenwoordig zet ik hem dan op zijn pot zodat hij hopelijk gaat snappen waar het voor dient. En nadien natuurlijk samen handjes wassen wat meestal eindigt in een groot waterballet en een aangevreten stuk zeep. We hebben nog een lange weg te gaan, vermoed ik!
Wat vinden jullie van ons toilet? Wel een gezellig plekje om in je eigen odeur te vertoeven of wat aan de drukke kant naar jullie zin? Ik hoor het graag.

Vergeet niet om mee te doen aan mijn winactie in samenwerking met De leukste taartenshop. Je kunt hier lezen hoe je meedingt. Good luck!

Volg mij nu ook op BloglovinInstagramFacebook en Pinterest.

22 opmerkingen:

 1. Ik heb dezelfde geurstokjes staan, leuk. Euh, mannen met hun leuter staan zwaaien tijdens het toiletbezoek? Dat komt mij toch onbekend voor. Misschien kan dat weleens gebeuren als het alcoholgehalte in mijn bloed te hoog is, maar voor de rest is het altijd mooi keurig in het midden. Relax. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fijn om te lezen dat het dus wel kan, fijn in het midden mikken ;-)

   Verwijderen
 2. Oeh dat ziet er beter uit dan bij ons! Jaja, wij hebben nog zo'n ouderwetse wc waarbij je aan een koordje moet trekken haha.. Maar krijgen als het goed is wel nog een normale wc deze maand en dan wil ik dus ook een plankje want ik mis het ook om iets neer te kunnen zetten behalve op de grond (bah)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo'n plankje is echt ideaal. Het is één van de eerste dingen die win huis hebben gedaan. Deze is van Ikea trouwens, topding!

   Verwijderen
 3. Haha, grappig dat je dit laat zien. Mijn wc is mintgroen met allemaal schilderijtjes erin, moet toch een beetje gezellig zijn :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh mintgroen is ook wel heel erg leuk. Een wc moet idd een beetje gezellig zijn.

   Verwijderen
 4. Die wc-mat vind ik echt super! En de rest ziet er ook goed uit :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, thanks! Ben er ook nog steeds blij mee. Volgens mij ooit eens bij Karwei gekocht. Wel al een paar jaar terug.

   Verwijderen
 5. Ik vind het altijd wel fijn als het toilet een gezellige plek is! Je komt er toch regelmatig :) Die mat is echt hilarisch en dat plankje is inderdaad makkelijk! In ons vorige huis hadden wij ook zo'n plankje waar ik allerlei dingen opzette. Nu is ons toilet nog niet klaar, we moeten hem nog helemaal schilderen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad, je zit er toch vaak haha! Vind het altijd wel fijn dat het dan niet heel saai is.

   Verwijderen
 6. Ziet er prima uit! Ons kleinste kamertje heeft een turquoise muur waardoor als vanzelf een beacheffect ontstond waardoor wij nu vuurtorens en scheepjes hebben staan en we nemen altijd van vakantie een reliëftegel mee die we er bij hangen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat klinkt leuk zeg met die tegeltjes. Wij doen dat met magneten. Iedere vakantie komt er een nieuwe bij op de koelkast.

   Verwijderen
 7. Hahaha die voetjes als mat! Heel leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Haha dat matje! Wat kun je eigenlijk veel over je wc schrijven he :P

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bizar hè! Zat van tevoren wel te denken wat ik hier nu eens over moest vertellen maar het is een heel verhaal geworden.

   Verwijderen
 9. Hahaha, zelfde als Evey zegt, wat kun je toch veel over wc's schrijven.Ik gruwel van ze in het openbaar haha. Vind het matje erg grappig! Wij hebben trouwens zo'n automatische bril voor 25 euro!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, dat is niet duur ;-) Dat had ik eerder moeten weten, wij zagen ze alleen vanaf 60 euro ofzo. Maar goed, we hebben nu dit blije exemplaar al.

   Verwijderen
 10. Je wc bril is echt leuk!! wij hebben er eentje met schelpen erin :P
  En dat mannen spetteren ken ik! soms denk ik echt van ga gewoon lekker zitten haha.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh schelpjes in de bril lijken me ook erg leuk haha!

   Verwijderen
 11. Ik kan alleen maar dromen van zo'n wc! De laatste drie jaar staat de wc standaard in de badkamer en dat vind ik toch niet zo praktisch. De bril is altijd nat na het douchen en als ik naar de wc moet en de Amerikaan staat onder de douche... Da's ook niet zo fijn.

  Die van jullie ziet er prima uit.
  En wat betreft de spetters; er misschien een rode sticker in plakken?

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...