zaterdag 28 december 2013

No shitEen aantal maanden geleden schreef ik al eens een blogje over poep. Babypoep om precies te zijn. Het weet wat namelijk zo'n kind. Toen ik zwanger was, wist ik wel vaag dat er zo nu en dan een dampende kakpamper verschoond moest worden. Dat er echter zoveel over te vertellen zou vallen, dat realiseerde ik me toentertijd niet. De vorige keer vertelde ik over onverteerde stukjes, knuffels die in de shit belandden en luiers die onder mijn handen vandaan werden getrokken. Vandaag ga ik het eens hebben over Sam's kakavonturen onder de douche, leeggehaalde luieremmers en way more. Schuif je ontbijtje maar even aan de kant en lees rustig verder.
Het idee voor dit blogje ontstond vorige week toen Sam rustig op zijn kamer zat te spelen. Dacht ik... Op een gegeven moment werd het verdacht stil dus besloot ik even om het hoekje te kijken. Serieus mensen, mijn bloedje had heel de luieremmer leeg getrokken. Hoe hij het precies voor elkaar heeft gekregen weet ik niet want we hebben zo'n fancy geval van Sangenic. (Voor de niet mama's: dat is een luieremmer waar schreeuwend dure zakken ingaan en die alle pampers apart en geurdicht verpakt.) Ik snapte dat ding pas na een half jaar maar Sam had er slechts enkele minuten voor nodig. Zucht! Anyways, dat schatje van mij zat dus vrolijk alle gebruikte billendoekjes uit half vergane poepluiers te vissen. Toen ik de ravage bekeek, keek hij heel onschuldig om en begon 'Bah, bah, bah' te roepen. De stinkerd weet namelijk heel goed dat volgescheten luiers een absolute no go-area zijn.
Of wat te denken van poepen onder de douche? Het komt regelmatig voor dat Sam zo'n nucleaire explosie in zijn pamper heeft, dat ik er niet eens aan ga beginnen om dat weg te poetsen met een half pak billendoekjes. In zo'n geval kwak ik zoonlief gewoon onder de douche en spoel de poep af. Een enkele keer komt het voor dat meneer nog niet klaar is met kakken en onder invloed van dat warme water de rest er ter plekke uitknalt. En dat gebeurt natuurlijk altijd als je eigenlijk wat ontstopper in het doucheputje had moeten gooien. Gevolg? Het water met de brokken poep loopt niet weg en je dreumes probeert op zijn knietjes alle stukjes poep te vangen. Lekker!
Ik vertelde hier al eens dat ik Sam wel eens meeneem naar het toilet. Zo ook een keer toen ik dacht eigenlijk alleen te moeten plassen maar er zich plotseling een number two aandiende. Tja, dat kan gebeuren hè. Als je moet dan moet je. Opeens begon dat monster van mij heel hard met zijn hand te wapperen en wederom 'Bah bah bah' te roepen. Nu vraag ik je, ik hang altijd boven die luiers vol met kak van Sam en als hij dan één keer in mijn geurtje moet vertoeven, krijg je dit haha! Wel hilarisch overigens.
Het meest bijzondere voorval dateert al van iets langer geleden maar was zo ranzig dat ik hem jullie niet wilde onthouden. Tijdens het verschonen van een plasluier op ons bed, besloot Sam eens lekker te gaan poepelewoepsen. Precies op het moment tussen de luierwissel. Ik zag dat kringspiertje aanspannen en iets bruins tevoorschijn komen. Ik had geen tijd meer om er een luier onder te leggen dus heb ik die drol gevangen met mijn hand. Echt waar! Yak! Maar alles beter dan een drol op mijn witte beddengoed. Mijn vriend heeft trouwens eens een hotelbed kunnen redden door een bolus van Sam op te vangen op de buitenkant van een luier. Na het temperaturen begon ons monster ineens te kakken. Vriendlief had geen tijd meer om een pamper uit te vouwen dus heeft hij hem er maar zo onder gehouden.
Goed, jullie zijn weer een beetje bij wat betreft de stoelgang van mijn zoon. Ondanks mijn regelrechte schijthekel aan kak, zie ik tegenwoordig de humor wel in van een dampende drol. Ik draai mijn hand niet meer om voor een beetje poep. Bedankt voor het lezen! Poeh, poeh, poeperdepoep!

Volg mij nu ook op BloglovinInstagramFacebook en Pinterest.

30 opmerkingen:

 1. Wat ben ik blij dat je niet door het internet heen kunt ruiken! Hihi!
  Ik ben nogal een beelddenker maar heb dit blogje zo snel gelezen en ben snel overgegaan op iets anders, want ga dit allemaal nog zelf meemaken dus denk liever niet in beelden nu ;-)

  Wel een idee opgedaan trouwens :D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, het stinkt inderdaad ;-) Maar poep van je eigen kind kun je gelukkig prima hebben. En als het te erg is, gewoon door je mond ademen.

   Verwijderen
 2. Whaha, wacht maar tot hij 3 is en het nog doet in zijn luier.
  Maarre jou jongen poept dus in plaats van gauw even plassen als de luier af is whaha

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Man, man, ik houd mijn hart vast! Nou ja, hij plast ook wel hoor als hij geen luier aanheeft. Misschien moet ik daar ook eens een blogje aan wijden ;-)

   Verwijderen
 3. Hahah fijn om te weten wat me te wachten staat! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Owowow... wat een poeplog :D

  Nou herinner ik me weer waarom ik zo blij was toen de luierfase klaar was!! En waarom ik zo blij ben dat ik 'het' 'maar' drie jaar heb mogen beleven met mijn enig kind .... :)
  Al is een beginner op je toilet ook niet altijd alles, hoor: denkend aan het gegeven dat Junior zijn slurfje niet vasthield en 'het' overal kwam te zitten, behalve daar waar het hoorde!!

  Succes nog een paar jaartjes :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat zindelijk worden, lijkt me ook nog wel een ding. Ik zie mezelf al kak ui onderbroeken schrapen en dergelijke. Ach ja, het went wel op de één of andere manier haha!

   Verwijderen
 5. Oh men, wat een poepverhaal haha. Ik heb nog geen kinderen maar ik ben alvast voorbereid nu;) Ach ja, waarom zou je het niet opvangen met je hand? Dat is makkelijker schoonmaken dan als het op de grond ligt:D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat was ook mijn redenatie. Hij dreigde op ons net verschoonde bed te poepen en dit was inderdaad makkelijker schoonmaken.

   Verwijderen
 6. Ik heb met tranen over mn wangen zitten lezen, van het lachen wel te verstaan! Echt hi-la-risch om te lezen. Gelukkig hier niet zoveel poep verhalen, maar een kan ik me nog goed herrinneren. Ayden was nog geen week oud en lag nog in de couveuse, Mark ging voor het eerst alleen zijn luier verschonen. Hij haalt de luier weg, tilt de beentjes op om een nieuwe eronder te leggen en HUPPA, spuitpoep! zo tegen de achterkant van de couf aan. Mark zijn gezicht was onbetaalbaar. Ondanks dat de hele ziekenhuis situatie verrot was, heb ik ruim 10 min in een scheur gelegen. En elke x als ik eraan denk, krijg ik nog een glimlach op mn gezicht.
  Mooi he, poep van je kind ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh man, ik zie het helemaal voor me. Zeker die spuitpoep in het begin is echt gruwelijk. Het gaat echt zo ver haha! Ik had ook nooit gedacht dat ik zo hard zou kunnen lachen om poep. Het is soms gewoon zo lekker aards dat het relativeert.

   Verwijderen
 7. Hihilarisch!
  Soms heb je inderdaad geen andere optie dan de douche. Of in ons geval: het bad. Waar ik overigens ook al meerdere malen drolletjes uit heb gevist. Met mijn handen ja. Zo snel mogelijk, voordat het in het warme water uit elkaar valt. :)
  Wat een lekkere praatjes, love it.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Sam gaat eigenlijk zelden in bad dus dat heb ik nog niet meegemaakt. Poep valt inderdaad snel uit elkaar in warm water haha.

   Verwijderen
 8. O bah, ja. Ik had laatst ook een bad vol met kleine drolletjes, dat is ook lekker vissen...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hahahaha, weer zo'n typisch Jess' verhaal, zo leuk!!! Hier in de tweede nacht thuis een spuitluier, zonder de luier. Spetters op de muur en op Joost zijn gezicht, een huilende (krijsende) Olivia en ik met de slappe lach en een mega zere buikwond vh lachen. En Joost nog steeds met die poepspetters in zijn gezicht omdat ik Ol probeerde te troosten. Blijft een heerlijk verhaal om te delen hihi. En in bad, oefff: bijv. na een zetpil, die wil ze er altijd uitdrukken en dan ... drijft het in bad. Tja, dat moet eruit gevist worden voor we het badje leegkiepen. Blegghhh. Poep is een leuk fenomeen, van een afstandje ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die zetpil komt er hier ook altijd weer uit. Ik geef dan ook geen zetpillen meer voordat er gedoucht wordt ofzo maar gewoon voor het slapen. Ook wijs geworden door ervaring ;-)

   Verwijderen
 10. oh boy!

  ik moest zo lachen om de titel

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Whahaha ik moet hier wel erg om lachen hoor XD Zoonlief ging als net geboren beebje altijd poepen met verschonen, dus dat betekende een al overvolle luier, nog voller en ook er bovenop XD Ach ja altijd nog beter als een oppaskindje wat haar luier leeg haalde en de kamer eronder smeerde, oja en zichzelf ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Je beschrijft het wel weer heerlijk plastisch, hahaha :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Geweldig hoe je schrijft, ik zie alles voor me haha ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Whahaha Sam!! Ik ben blij dat J zindelijk is hahahaha

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wow, wel vroeg zeg! Wat een snelle Jelle is J toch :-)

   Verwijderen
 15. Oh my... ik heb er altijd een hekel aan als moeders de poepverhalen van hun kinderen op het www zetten. Vooral op twitter, maar jij verteld het zo hilarisch dat ik er wel om kan lachen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gelukkig maar. Ik had er ook altijd een hekel aan tot ik zelf moeder werd. nu denk ik alleen maar: thank God dat ik niet de enige ben die zo'n kleine stinkerd heeft ;-)

   Verwijderen
 16. Hahahaha, Oh girl, wat kun je dit toch heerlijk beschrijven. Letterlijk en figuurlijk. Ik zie alles echt helemaal voor me, vooral dat hij bij jou bah bah roept en jij zelf elke dag zijn luiers mag doen, ha, hilarisch;)!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...