zaterdag 7 december 2013

Ik word soms zo moe...

...van mezelf! Ik ben zo'n verschrikkelijke chaoot. Soms twijfel ik echt aan die bovenkamer van mij. Het is allemaal wel een tikkeltje erger geworden sinds de geboorte van Sam, maar daarvoor was het ook niet al te best. Ik word er bij tijd en wijlen in ieder geval helemaal kierewiet van, pfff!
Even een voorbeeldje van gisteren. Ik moest boodschappen doen. Om te beginnen was ik mijn sleutels kwijt dus moest ik met de buggy achterom door de gemeentetuin. Goed, kan gebeuren. Eenmaal in de supermarkt vergat ik avondeten mee te nemen dus moest ik later op de dag weer terug. Vervolgens kwam ik erachter dat we ook nog billendoekjes nodig hadden. Weer terug dus! 's Avonds op de bank bedacht ik me dat ik ook die dag niet langs de ING was geweest. Ik moet daar al een week heen maar steeds loop ik erlangs zonder dat het bij me opkomt om naar binnen te gaan. Zo irritant! Ik moet daar overigens naartoe omdat ik de inlogcode van het internetbankieren ben vergeten. Zucht!
Nog zoiets, ik moet een formulier opsturen om de verzekering van mijn oude telefoon op te zeggen. Kerel in de telefoonwinkel had het helemaal uitgeschreven voor me maar ik heb per ongeluk dat papier weg gemieterd met het plastic tasje. En serieus, het kwam pas weer bij me op toen het geld van mijn rekening was afgeschreven. (Dit voorbeeld dateert van voordat ik de inlogcode van het internetbankieren kwijt was haha!) Er zijn drie hele weken voorbij gegaan zonder dat het in die botte kop van mij is opgekomen. Dat is toch raar?
Of wat te denken van het volgende. Stel het je even voor. Je moet een paspoort aanvragen voor je zoon. Op de site van de gemeente staat dat je daarvoor onder andere de geboorteakte nodig hebt. Prima! Vriendlief een afspraak gemaakt op het gemeentehuis om dat allemaal te fiksen. (Hij kent me inmiddels, als hij moet wachten tot ik een keer een afspraak maak dan krijgt dat kind nooit een paspoort!) Afijn, avond van tevoren alle zooi opzoeken. En toen bleek de geboorteakte kwijt. Gewoon foetsie! Heel het huis op zijn kop gezet en middenin de nacht terug gevonden tussen het oud papier in de kelder. Oeps!
Inmiddels hebben we drie flesjes Dentinox in huis. (Voor de niet mama's onder ons, dat is verdovend spul dat je op doorkomende tanden en kiezen smeert om het wat draaglijker te maken voor je koter!) Zoals met alles, raak ik die flesjes ook continu kwijt. Aangezien het een beetje zielig is om Sam maar te laten brullen van de pijn koop ik het steeds opnieuw. Om vervolgens de oude verpakkingen weer terug te vinden. We hebben tegenwoordig genoeg van die meuk in huis om drie melkgebitjes pijnloos door te laten komen. 
Hoe vaak mijn vriend ook niet lichtelijk geïrriteerd is omdat ik iets van hem heb zoek gemaakt. Geheel per ongeluk hoor, maar het is wel mooi pleite. Zo hebben we nooit meer een spoor terug gevonden van zijn fietsbroek, hardloopbroek, O'Neill trui en telefoonoplader. Deze zaken moeten ergens in huize In a flow around the world rondzwerven. De vraag is alleen waar. Het lijkt wel of er ergens een groot zwart gat is waarin allerlei spullen verdwijnen. Een soort Bermuda-driehoek maar dan in Leusden.
Dit is nog maar een kleine greep uit wat er zoal in het honderd loopt. Ik zou er een boek over kunnen schrijven. Hoe ik ook mijn best doe om wat georganiseerder geworden, het lukt me niet. Ik vergeet namelijk dat ik beter mijn best zou gaan doen om wat meer stil te staan bij wat ik aan het doen ben. Het is werkelijkwaar een hopeloze aangelegenheid en ik word er zo verschrikkelijk moe van. Tips zijn dan ook zeer welkom!

Vergeet niet om mee te doen aan mijn winactie in samenwerking met De leukste taartenshop. Je kunt hier lezen hoe je meedingt. Good luck!

Volg mij nu ook op BloglovinInstagramFacebook en Pinterest.

16 opmerkingen:

 1. Hmmm tips heb ik niet echt. Ik zou ook een vreselijke chaoot zijn (en manlief ook) als ik geen lijstjes zou maken.
  Dan nog vergeet ik veel dingen of ik vergeet waar t lijstje ligt, ook handig!
  Maar tis in ieder geval al minder erg als eerst...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vergeet idd ook altijd die lijstjes weer. Het is echt een ramp haha!

   Verwijderen
 2. Ik herken me zo in dit verhaal! Ik ben ook eeen chaoot eerste klas.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goed om te horen dat ik niet de enige ben. Je hoort altijd zoveel over perfectionisme en dergelijke dat ik me soms afvraag of ik nu de enige ben die zo chaotisch is ;-)

   Verwijderen
 3. Haha, nou gelukkig is het bij mij niet zooo erg :-) maar ik kan er ook wel wat van hoor. De enige tip die ik je kan geven is dan ook: opschrijven/lijstje maken!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ga dat toch maar eens een nieuwe kans geven dan!

   Verwijderen
 4. Tja, ook heel erg herkenbaar voor mij. Mijn dochter heeft ADD en ik denk dat ik het ook wel heb...alleen werd dat vroeger niet zo getest...;-)
  Maar ja, lijstjes maken en proberen wat orde te scheppen in mijn huis en hoofd, dat brnegt wat rust en vooral 1 ding tegelijk aanpakken en helemaal afwerken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh daar ben ik ook heel slecht is, dat 1 ding tegelijk aanpakken. Ik doe altijd van alles door elkaar en uiteindelijk loopt alles in de soep, zucht...

   Verwijderen
 5. Ik ben van nature ook een chaoot, maar mij helpt google agenda en gmail enorm: dingen die ik moet doen/niet vergeten staan in mijn inbox en agenda met 6 herinneringen per ding en zo heb ik altijd mijn externe geheugen bij de hand op de peecee en de foon .... Pas als iets is afgehandeld, archiveer ik de herinneringen en mailtjes in mijn inbox. Het motiveert om meteen te handelen, want ik rust pas als mijn inbox leeg is. Momenteel heb ik 4 dingen te doen in mijn inbox...
  Ik ging pas organiseren toen ik een kind kreeg... en dat heeft wel even wat tijd nodig. Het mag een wonder heten dat ik nooit het CB ben vergeten: daar begon het natuurlijk mee :)
  Succes!!
  Was getekend: de getemde chaoot.

  PS: nog een tip: als je meer dan 3 dingen uit de winkel moet hebben: briefje maken!! Geen waterdichte garantie, want je kunt nog altijd vergeten het op een briefje te schrijven :)

  PPS: tip twee: een whiteboard in de keuken om jezelf aan dingen te herinneren als je niet achter de peecee zit.

  PPPS: niet je facebook checken als je eigenlijk je zaakjes ging regelen ...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, dat CB ben ik ook al zo vaak vergeten. En als ik een keer op tijd was, dan vergat ik weer dat boekje mee te nemen en dergelijke. Zeker met Sam merk ik dat ik dit echt aan moet pakken. Mijn mailbox is ook een grote bende. Ik gebruik altijd maar de zoekfunctie om iets terug te vinden. Vergeet ook altijd appjes en mails te beantwoorden. Echt hopeloos. Ga eens kijken naar die google agenda. Misschien is dat ook wel iets voor mij. En dat whiteboard klinkt ook goed ;-) Met deze tips kan ik wel iets. Thanks!

   Verwijderen
 6. Hoh, soms is het leven erg chaotisch he. Of is het toch de wet van Murphy? ;-) Alleszins, alles komt goed ! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Lijstjes maken en een kalender; daar doe ik het ook mee. Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Geen tips, hier is het net zo. Dankzij deze blog herinner ik me dat ik nog steeds geen nieuw paspoort heb aangevraagd. Oude is al zo'n twee maanden verlopen. Oeps, als ik maar geen boete krijg.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik zet ook weleens alarms in me telefoon zodat ik niets vergeet. Heb nu bijvoorbeeld echt geen besef van tijd. En dat gaat zo snel!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Voor de dingen die ik écht moet doen zet ik een reminder in m'n telefoon. Ik ben een best georganiseerd persoon, maar de afgelopen maanden na het overlijden van mijn vader was ik dat helaas lang niet altijd. Zo'n reminder is dan ideaal, geeft gewoon een pop-upje en dan weet je dat je nog naar de winkel moet.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...