dinsdag 24 december 2013

Let's talk about the blogger lifestyle...

Ik blog nu bijna 22 maanden. Ik begon In a flow around the world toen ik net mijn zwangerschap wereldkundig had gemaakt. Ik was zo ziek als een hond en zat in de ziektewet. Al langer speelde ik met de gedachte om een persoonlijke blog bij te houden. Gewoon voor mezelf, als een soort van dagboek. Toen ik thuis kwam te zitten met mijn dikke babybuik, besloot ik dat de tijd er rijp voor was. Ik had immers heel wat tijd stuk te slaan voordat ik een baby in mijn armen zou hebben.
Het bloggen ging met ups en downs. De ene week verschenen er meerdere artikelen, de andere week geen één. Ik vond het wel prima, het was een fijne uitlaatklep. Ik schreef vooral over mijn zwangerschap en deelde zo nu en dan een recept. Enkele trouwe volgers bezochten mijn blog regelmatig en dat vond ik erg fijn. Ik heb nooit iets anders met mijn blog voor ogen gehad dan dat.
Inmiddels heb ik een hele lading trouwe bezoekers. Bekenden en onbekenden. Ergens vind ik dat heel gek want ik heb nooit de intentie gehad om te bloggen voor zo'n groot publiek. Wat ook vreemd is, is dat mijn dagboek vandaag de dag publiek bezit is. Mensen hebben een mening over mijn leven en over wat ik zoal doe. Ook ontvang ik regelmatig mailtjes van medemama's die mijn artikelen trouw volgen. Er wordt me om hulp gevraagd en ik krijg complimenten. Heel lief maar ook onwennig. Soms weet ik niet zo goed wat ik hiermee moet. En zo en nu dan vraag ik me af of ik dit wil. Mijn enige ambitie is schrijven en dingen vastleggen voor later. Voor Sam. Ik wil niet altijd schrijven met een publiek in mijn achterhoofd. Denk ik...
Dan zijn er natuurlijk ook nog de samenwerkingen met bedrijven en dergelijke. Vanuit het niets kwamen er plotseling mailtjes binnen. Wat mijn adres was en of ik dingen wilde proberen. Regelmatig ga ik in op zo'n voorstel, maar vaker nog wijs ik iets van de hand. Mijn blog is namelijk een verlengstuk van mezelf. Ik wil alleen bloggen over zaken die ik oprecht interssant vind of waar ik affiniteit mee heb. Ik wil niet de zoveelste blog zijn. In a flow around the world is mijn blog en als ik ergens niet achter sta dan wil ik er niet over schrijven. Het moet zuiver en puur blijven.
Ik werk meestal 's morgens aan mijn blog. Dan schrijf ik een stukje als ik inspiratie heb of zin en bekijk ik andere blogs. Ook check ik dan een groot deel van de comments. De rest van de dag bekijk ik af en toe op mijn mobiel hoe het ervoor staat in blogland en op Instagram. Wat ik hiermee wil zeggen? Wel, bloggen is mijn hobby. Ik wil niet het leven van mijn kind ervaren via mijn beeldscherm. Niet in de laatste plaats omdat ik naast het bloggen ook nog schrijf. Ik wil mijn dagen niet laten opslokken door de laptop. Dus trek ik erop uit. Met mijn vriend en kind. Om het echte leven te ervaren.
Dit alles wil niet zeggen dat ik niet blij ben met hoe het mijn blog vergaat. Integendeel, ik ben reuzetrots op mijn plekje op het wereldwijde web. Ik ben verknocht geraakt aan het bloggen en vind het heerlijk om mijn ei kwijt te kunnen. Te weten dat mijn bezoekers met me meeleven en er voor me zijn. Ik ben alleen op zoek naar een goede balans. Ik wil mezelf niet verliezen in een wereld welke ophoudt te bestaan wanneer er geen wifi meer is. I want to live my life to the fullest!

Vergeet niet om mee te doen aan mijn winactie in samenwerking met De Ruijter. Je kunt hier lezen hoe je meedingt. Good luck!

Volg mij nu ook op BloglovinInstagramFacebook en Pinterest.

18 opmerkingen:

 1. Ik blog zelf al zo'n 10 jaar, en ik ben nog altijd verknocht aan het bloggen... Ga zo door!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi beschreven Jess. Ik denk ook zeer herkenbaar voor velen... Mooi om eens over na te denken en vooral goed dat eens te doen. Toch fijn te horen dat he eraan verknocht bent!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat reflectie op z'n tijd is nooit weg. Bloggen is inmiddels echt een deel van mij.

   Verwijderen
 3. Ik blog al een aantal jaar over verschillende thema's. Sinds dit jaar een persoonlijk blog. Ik herken je twijfels!
  Je blogs zijn gewoon goed en dan trek je publiek.. zo gaat dat :)
  Ik kies ervoor geen reclame te plaatsen, maar als jij dat af en toe doet, prima hoor!

  Verder moet bloggen niet voelen als een verplichting: het is een hobby en ik wil het zo ook graag houden... Vind het keigezellig dankzij meiden als jij :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind het heel leuk dat zoveel mensen graag lezen wat ik te melden heb maar soms is het overweldigend. Vooral omdat ik nooit die intentie heb gehad. Het sluipt erin en opeens realiseer je je: hoe nu verder? Ik wil gewoon schrijven en niet steeds maar nadenken over hoe en wat. Lief om te horen meid. Liefs!

   Verwijderen
 4. Je hebt gewoon een leuke blog! Maar kan me voorstellen dat t soms gek is dat zoveel mensen je persoonlijke verhaal kennen, helemaal als je intentie nooit geweest is om veel bezoekers te krijgen.
  Ik ben mijn blog ook begonnen als uitlaatklep en zo zie ik et nog steeds, ik heb dan nog wel niet zoveel bezoekers maar dat hoeft van mij ook niet zo nodig :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is inderdaad een hele fijne uitlaatklep. Ik kan dingen echt van me afschrijven hier en vertellen over dingen waar ik blij van word en dergelijke. Toch is het heel gek als zoveel onbekenden en vage bekenden zoveel over je weten. Het is absoluut iets van deze tijd maar het blijft gek.

   Verwijderen
 5. Heel goed dat je bij jezelf blijft.. Heb dat idee ook bij jou terwijl ik bij sommige blogs van anderen echt denk van.. dit ben jij niet door die advertorials!
  Zelf blog ik echt al jaaaaaren! Ooit bij web-log begonnen, daarna naar punt.nl gegaan.. toen wordpress met missbroekie en nu dan babyeagles.
  Zit nu wel op mijn plek.. Kan lekker mn ei kwijt over mn zwangerschap en dan soms lekker wat anders tussendoor... Ja dit vind ik fijn, vooral nu ik thuis zit!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat vind ik het allerbelangrijkste, mezelf blijven. Ik begon ook mijn blog toen ik thuis zat. Inderdaad om mijn ei wijt te kunnen over mijn zwangerschap. Ik schrijf wel al zolang ik me kan herinneren.

   Verwijderen
 6. Ik volg je nog niet zo heel lang maar ik vind het wel fijn om elke dag even een kijkje bij te nemen en je leuke artikelen te lezen! Ik ben zelfs sidns 3 maanden bezig denk ik en ik vind het ook erg leuk om te doen :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat lief en leuk om te horen. Het is ook zo'n leuke hobby, dat bloggen.

   Verwijderen
 7. Inderdaad, bloggen is leuk maar het echte leven is toch net even wat belangrijker.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooi gezegd! Gewoon doen wat goed voelt. Min blog begint nu echt te groeien en ook de mialtjes en samenwerkingen nemen toe - ik zit nog in de fase dat ik dat allemaal helemaal geweldig vind, maar goed: ik blog nog geen jaar, dus wie weet hoe het me over een tijdje vergaat ;) Fijne kerst gewenst meid!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Bloggen is zeker iets voor jezelf. Wat je bezig houd, wat je meemaakt. Blijf vooral doen wat goed voelt!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Met die balans vinden zit ik ook altijd te struggelen...er zijn immers zoveel leuke dingen om te doen, waaronder bloggen 1 ding is :-) Ook ik lees graag bij je, voornamelijk vanwege je 'down-to-earth' en dus nuchtere realistische schrijfstijl :-)
  Knuf, Patty

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die balans is lastig. Er sluipt ongemerkt zoveel tijd in. Soms voelt het als een baan en dat kan toch niet de bedoeling van een hobby zijn. Ik wil van Sam genieten. Hoe meer mails, comments en volgers ik krijg, hoe meer tijd het allemaal kost. Ik doe het met liefde maar er is zoveel meer dan bloggen. Als ik thuis ben, wil ik van mijn kind genieten en niet tegen hem zeggen: je krijgt nu geen aandacht want mama MOET bloggen. Dat voelt krom. Hij krijgt aandacht als ik dat wil en op het moment dat ik dat wil. Dat bloggen komt wel ergens als meneer slaapt en ik verder geen andere dingen te doen heb. Zo lastig!

   Verwijderen
 11. Ik ben steeds meer een online meisje geworden. Soms ook wel lastig omdat het wel eens ten goede gaat van mijn offline leven. Daar wil ik dus heel scherp op blijven en met mijn lief en vriendinnen leuke dingen blijven ondernemen. Ook naast de vakanties vooral. Want op vakantie komen die leuke activiteiten wel, het is meer dat ik daarnaast ook fijne leuke dingen wil doen. Mooi voornemen voor 't nieuwe jaar dus!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...