woensdag 18 december 2013

So this is X-masEen paar dagen geleden vroeg Sharmayne me of ik zin had om wat vragen over Kerst te beantwoorden. Hoewel ik geen die-hard kerstfanaat ben, vond ik dat best een geinig plan. Lees dus snel verder om te zien wat de kerstdagen voor mij in petto hebben.

Wat is je favoriete kerstliedje?
Last Christmas van Wham! Dat liedje staat garant voor instant kerstgevoel. Mariah mogen ze wat mij betreft opknopen. Ik kan het niet helpen maar ik vind haar gewoon echt niet leuk.

Wat is je favoriete kerstfilm?
De afgelopen jaren heb ik geen kerstfilms meer gekeken maar in de jaren dat ik thuis woonde, was National Lampoon's Christmas Vacation altijd vaste prik. Ik heb die film zeker vijftien keer gezien. Toen ik er eindelijk vanaf dacht te zijn, gaf mijn mijn lieftallige broertje mijn vader die film op dvd haha. Hoewel ik ieder jaar vergat hoe slecht die film eigenlijk was, trapte ik er steeds weer in. Maar goed, vanwege de fijne herinneringen uit mijn jeugd is het toch mijn favoriete kerstfilm.

Wat staat er bovenaan op je kerstverlanglijstje?
Even denken hoor... Ik heb wel een lijstje gemaakt maar ik moet even nakijken wat er bovenaan stond. Oh ja, een magazinerek van de Hema om op te hangen in het toilet. Puur toeval trouwens, dat dat ding bovenaan staat. Het was namelijk het eerste wat in me opkwam toen ik mijn lijstje aan het maken was.

Wat is je favoriete make-up look voor de Kerst?
Eigenlijk ben ik niet zo'n enorme make-upper. Gewoon een beetje naturel dus. Je kent het wel, een beetje poeder, wenkbrauwtjes in shape, likje mascara en een mooi lijntje langs mijn ogen. Stiekem heb ik een rode lippenstift op het oog maar ik weet nog niet of ik dat aandurf. Wel ga ik mijn nagels voorzien van een feestelijk lakje.

Wat draag je het liefste tijdens de Kerst?
Dat verschilt. Wel ga ik vaak voor iets wat ik nog vaker kan dragen omdat ik het anders zonde vind. Vorig jaar kocht ik bijvoorbeeld zo'n gebreide trui maar dan met een gouddraadje erdoor. Wat ik dit jaar ga dragen, weet ik nog niet. Misschien koop ik nog iets maar ik ga eerst eens mijn kast doorspitten.

Speel je liever buiten in de sneeuw, of geniet je binnen van een kop chocolademelk?
Ik ben een echt buitenmens dus laat mij maar lekker in de sneeuw rollen. Heerlijk om even een frisse neus te halen. Uiteraard is het ook fijn om binnen op te warmen maar warme chocolademelk is niet zo aan mij besteed. Ik houd niet van warme dranken en chocolademelk vind ik zo machtig dat ik er meestal kotsmisselijk van word.

Hoe ziet je ideale Kerst eruit?
Het lijkt me heel tof om de kerstdagen eens door te brengen in Scandinavië of Canada. Ik denk alleen niet dat dat snel gaat gebeuren. Waarom? Omdat ik Kerst vieren een familieding vind. Dus tenzij onze ouders besluiten ons te vergezellen in het buitenland, blijven wij lekker in Nederland de aankomende jaren. Lekker kneuterig onder de kerstboom onze buikjes vol vreten.

Wat doe je met Kerst dit jaar?
Eerste kerstdag brengen we door mijn ouders. 's Morgens pakken we cadeautjes uit onder de boom en 's avond knutselt mijn mams een kerstdiner in elkaar. Tweede kerstdag gaan we naar mijn schoonouders. We hebben lootjes getrokken dus ook daar hebben we een cadeautje uit te pakken. Daarna gaan we gourmetten. Kortom, lekker burgerlijk genieten.

Heb je een echte kerstboom of een nepboom?
Wij hebben dit jaar geen kerstboom. We hebben overigens wel een nepperd op zolder liggen maar aangezien Sam zoiets moois niet kan weerstaan, hebben we hem dit jaar in de doos laten zitten. Ons monstertje is namelijk nogal hardleers en ook na honderd keer corrigeren, zal hij die boom echt niet laten staan. En tja, daar heb ik gewoon geen zin in. Volgend jaar weer een kans. Wel heb ik wat geinige versieringen neergezet en onze buddha van vrolijke lichtjes voorzien.

Wat voor kleur ballen zitten er in de boom?
Nou ja, geen ballen dus haha!

Ik geef deze tag door aan Nicole en Metal Mommy. Verder staat het je natuurlijk vrij om deze vragen ook te beantwoorden op je eigen blog. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd! Merry Christmass to ya'll!

Volg mij nu ook op BloglovinInstagramFacebook en Pinterest.

17 opmerkingen:

 1. Oh wat leuk!! Zie overeenkomsten maar ook verschillen.. En je hebt hem doorgegeven dus ik ga hem ook zeker invullen...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een hele leuke tag, leuk om je antwoorden te lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Weer leuk de overeenkomsten en verschillen te lezen :-)
  Prachtige Budda!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel. Ik heb hard moeten lullen om die buddha te mogen kopen van mijn vriend. Ik ben er nog steeds zo blij mee!

   Verwijderen
 4. Wat leuk om te lezen. En inderdaad, kerst ver weg een keer vieren lijkt me ook super. Maar familie gaat voor. Zo'n standaard kerst ding

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk om te lezen:) National Lampoon... Jaaa! Ik was die film alweer helemaal vergeten. Zo grappig altijd;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is inderdaad een grappige film, lekker fout haha!

   Verwijderen
 6. Leuk om te lezen. Ik wel een kerstfan, mssch neem ik 'm wel over :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuke tag! Ik vind Mariah haar kerstliedjes helemaal geweldig <333 hahaha

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk om te lezen! Je schrijft altijd zo leuk ^^

  xoxo
  www.its-dash.com

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Jij ook lekker tegendraads!!
  Bedankt dat 'm doorgeeft: maarre, wat houdt dat taggen precies in? OK, de vragen bantwoorden (duh) en doorgeven dus?

  Straks gaan we ook eens de boom zetten en dan ga ik eens uit de doeken doen wat wij allemaal gaan beleven. Leuke vragen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat leuk om te horen. Dankjewel :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Gaaf, zo'n Budha met lichtjes. En jaaaaaa, rollen in de sneeuw, ik wil! :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...