zondag 1 december 2013

10 dingen die je beter kunt laten in het openbaar vervoer...

Mijn moeder is de trouwste lezer van mijn blog. Regelmatig belt of whatsappt ze me naar aanleiding van een blogpost. Inmiddels weet ze dat ik overal een blogje inzie. Toen ze een paar dagen geleden een dagje naar Amsterdam was geweest met de trein, belde ze me dan ook enthousiast op. Uiteraard om te vertellen dat ze een leuk uitstapje achter de rug had maar ook om me te vertellen dat ik echt een blogje moest schrijven over 10 dingen die je beter kunt laten in het openbaar vervoer... 
Inmiddels reis ik al een paar jaar niet zo vaak meer met het openbaar vervoer. Ik ga enkel zo nu en dan met de bus naar Amersfoort als ik geen zin heb om te fietsen of om parkeergeld te dokken. Maar goed, dat is een ritje van 7 à 8 minuten zonder overstappen of wat dan ook. Er was echter een tijd dat ik bijna dagelijks in de bus, trein, tram of metro zat en het nodige meemaakte onderweg. Vooral de don'ts zijn erg goed blijven hangen dus aan inspiratie geen gebrek.

- Patat speciaal eten met een lekkere berenklauw erbij. Geloof me, dat meurt echt de tent uit. Vooral om 10 's morgens. Wat bezielt die mensen?

- Zwart rijden en vervolgens de pan uit rellen als je betrapt wordt. Iets met niet klagen maar dragen ofzo. Jij besloot toch geen kaartje te kopen!

- Zelfmoord plegen door jezelf voor de trein te gooien. Jezus, weet je wat een vertraging dat oplevert!

- Vergeten je reisziektetabletjes in te nemen als je een flinke busrit voor de boeg hebt. Like why? Voor jouw niet tof om de longen uit je lijf te kotsen in een plastic zakje, voor je medereizigers erg onprettig om in die zure kotslucht te vertoeven. 

- Opmerkingen maken over het weer. Zeg dan gewoon niets!

- Als man zijnde enorm wijdbeens gaan zitten. Al ben je nog zo groot geschapen, je kunt mij niet wijsmaken dat je daarvoor anderhalve zitplaats nodig hebt. Dus!

- Muziek luisteren zonder oordopjes of met hele slechte oordopjes. Serieus, hoe asociaal is het om je medereizigers jouw pokkeherrie op te dringen. Temeer omdat figuren die dit meestal doen een absurd slechte muzieksmaak hebben. 

- Irritante telefoongesprekken voeren. Wacht met ruzie maken of je relatie uitmaken gewoon even tot je wat meer privacy hebt, oké? Ik hoef niet te horen dat die vent van je, je beste vriendin heeft uitgewoond of weer bezopen is geweest. Echt niet!

- Je schoenen uittrekken. Ook al denk je dat je geen zweetpoten hebt, houd ze gewoon aan. Ook al komt er heel heel misschien geen tenenkaaslucht van je kakkies af, ik hoef sowieso je schimmelnagels en likdoorns niet te bewonderen.

- Katjelam de bus of trein in stappen. Heel fijn dat je niet achter het stuur kruipt maar kom op, ik heb echt geen zin in dat gelal en geouwehoer. Zeker niet van alcoholisten die 's morgens vroeg al helemaal van het padje af zijn.

Deze week beantwoord ik de vragen die me zijn gesteld naar aanleiding van mijn Ask me anything-blogje. Mocht je me nog vragen willen stellen, laat ze dan hier achter.

Volg mij nu ook op BloglovinInstagramFacebook en Pinterest.

22 opmerkingen:

 1. Haha. Leuk artikel! Muziek luisteren zonder oordopjes kan ik ook niet tegen. Grrr.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo irritant is dat hè. Ik vind dat ook zo naar ;-)

   Verwijderen
 2. Hahaha, ja herkenbaar. Ik reis er nog dagelijks mee en verbaas me keer op keer weer.. grappig!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Verbazen is inderdaad het goed woord. Iedere keer weer val je stijl achterover ;-)

   Verwijderen
 3. Haha leuk dat je moeder zo'n fan is van je blog :) Wat ik nog een don't vind is je tas op de stoel zetten in de spits. Dan staat er zo'n 80-jarige vrouw te vechten om overeind te blijven staan, terwijl anderen lekker uitgebreid met hun tas naast zich zitten (en doen alsof ze je niet zien)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh ja, dat is ook heel stom inderdaad. Of gewoon niet opstaan voor oudere mensen. Een vriendin van mij is een keer hoogzwanger opgestaan in de metro voor een bejaarde omdat niemand anders het deed. En iedereen keek de andere kant op.

   Verwijderen
  2. Ja inderdaad, ik vind het zo asociaal om niet op te staan voor oudere mensen of zwangere vrouwen! Ik doe het zelf altijd maar ben helaas wel één van de enigen...

   Verwijderen
 4. Ik kan ook echt met alle punten instemmen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, fijn dat het niet aan mij ligt ;-)

   Verwijderen
 5. Haha, te herkenbaar. Ik reis iedere dag met de trein en maak van alles mee :) Mijn topergernis: praten in de stiltecoupé. Zelf maak ik me af en toe schuldig aan nagels lakken in de trein, wordt vaak ook niet gewaardeerd :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh nagels lakken of opmaken stoor ik me dan weer niet aan. Ik vind dat altijd wel leuk om te zien. Lekker kijken hoe anderen dat doen ;-)

   Verwijderen
 6. jeetje wie trekt er nu z'n schoenen uit op het openbaar vervoer :o

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vies hè, ik heb het meerdere gezien (en geroken)!

   Verwijderen
 7. Zitten veel herkenbare dingen tussen! Ik erger me ook vaak aan mensen die hun tas naast hen zetten zodat je er niet meer kan naast zitten. Erg sociaal is dat...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hahaha, je hebt het weer leuk omschreven allemaal. Ik heb jaren dag in dag uit in de trein gezeten en herken een hoop punten.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuk dat je moeder je op die manier van inspiratie voorziet! Enne, dat wijdbeens zitten van mannen heb ik ook nooit begrepen...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. wahahahaha, jaaaaaa..
  Over het ov kan je boeken schijven...

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Of als het superdruk is en iedereen letterlijk tegen elkaar aan geplakt staat, niet opzij gaan bij een halte en je kan er uiteindelijk 2 haltes verder uit, omdat je dan pas eindelijk de deur hebt bereikt....Grrrrrrrrrrrr Gelukkig hoef ik al jaren en jaren niet meer met de bus! Je zou er zomaar trauma's aan overhouden haha
  Weer leuk geschreven Jess :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. weer leuk geschreven. Lief dat je moeder zo meedenkt hihi

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Mooi lijstje, herken er veel helaas... Zo'n boete krijgen dus terwijl jij vlak daarna gecontroleerd wordt en dus allang netjes met je pasje klaar zit. Daar mag je in dat geval dan dus nog 10 minuten mee zitten wachten. Zucht!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...