zondag 1 juni 2014

Nom nom nom...






Een paar weken terug werd ik door Tamara getagd om een paar vragen te beantwoorden over eten. Tja, zoiets kan een Bourgondiër in hart en nieren niet weigeren hè. Vandaag vertel ik jullie daarom bijvoorbeeld welk eten ik te goor voor woorden vind, wat ik het allerliefste eet en wat mijn favoriete toetje is. Al benieuwd geworden naar mijn antwoorden? Lees dan snel verder...

Wat vind jij lekker dat anderen heel vies vinden? En andersom?
Ik ben dol op pittig en gekruid eten. Zonder verblikken of verblozen kan ik rode pepers weg werken. Heerlijk! Mijn vriend heeft echt moeten wennen aan door mij gekookt eten omdat hij die smaakexplosies van huis uit niet gewend was. (Tegenwoordig weet hij niet meer beter. Ik heb zijn smaakpapillen goed afgericht...) Ik denk dat meer mensen dat wel zullen hebben.
Stamppot vind ik ronduit goor. Ik weet dat veel mensen er dol op zijn maar ik krijg er de kriebels van. Net of je met een bord kots voor je neus zit. Ieks! En het is vaak ook zo smakeloos en muf gekookt. Nee hoor, Jess niet gezien. Het is verdorie net babyvoedsel. Mijn walging komt misschien voort uit het feit dat ik het als kind nooit heb hoeven eten. Mijn mams komt uit een horeca-familie en kan dus goed koken. Aangezien mijn beide ouders stamppot ook niet lekker vonden, stond het nooit op tafel. Ik ben een beetje verwend in mijn jeugd. Verder krijg ik kotsneigingen van sperziebonen. Wat een gore dingen zijn dat zeg.

Wat kook jij het liefst en veel te vaak?
Als ik geen inspiratie heb voor het avondeten, tover ik vaak risotto op tafel. Zowel vriendlief als Sam zijn dol op dit gerecht. En ik? Ik lust alles, haha! Het fijne is dat je er ook maar één pan voor vies hoeft te maken en dat je er met een beetje geluk met z'n drietjes twee dagen van kunt eten. Wat wil je nog meer? Hier, hierhier en hier vind je trouwens een aantal van mijn favoriete receptjes om deze maaltijd te bereiden. 

In welk restaurant zou jij het liefst elke dag willen eten?
Wel, ik geloof niet dat ik iedere dag in een restaurant zou willen eten en al zeker niet in hetzelfde restaurant. Als ik dan echt moet kiezen zou ik voor de Japanner of een tapasrestaurant gaan. Vind het altijd geweldig als heel je tafel ramvol wordt gestampt met allerlei schaaltje en bordjes met lekkernijen. Zo heb je in ieder geval flink wat keuze als je daar elke avond zit ;-)

Hoe zou een naar jou vernoemd broodje heten en wat zou er op zitten?
Ik maak graag broodjes à la Subway. Ik denk dat ik voor een kaas-ui breekbrood zou gaan met daarop rucola, tomaat, zwarte olijven, mozzarella, gekruide kip en een zelf gemaakt honing-mosterd sausje. Het water loopt me alleen bij de gedachte al in de mond. En hoe het moet heten? Too damn good to handle, ofzo... Of hebben jullie nog suggesties?

Deel een handige kooktip:
Wat toevallig! Ik schreef onlangs een blogje genaamd Tips & tricks to be a freakin' masterchef. Ik deel in dat artikel niet één kooktip maar zelfs negen stuks! Spiek daar dus gerust even ;-)

Wat staat er nog op je 'Food baking bucketlist'?
Maarten heeft het al een paar weken over kwarktaart. Helaas staat mijn zwangere hoofd op dit moment niet bepaald naar taart. Nu gaat het een beetje tegen mijn principes in om een pakje van een zekere uhhh... laten we zeggen dokter open te trekken. Ik vrees dat ik binnenkort dus op zoek moet maar een gedegen receptje om de man des huizes mee te verblijden. Ik kan namelijk niet blijven aanvoeren dat ik daar te misselijk voor ben. Ik bedoel, als ik patatjes kan eten, kan ik ook wel een kwarktaart maken natuurlijk. Plus dat zo'n ding niet eens in de oven hoeft. Volgens mij is het een kwestie van op laten stijven in de koelkast. Oh, en ik wil ooit ook nog eens zelf spekkoek maken. Zijn er Indo's in tha house die hun geheime familierecept met me willen delen? Mijn oma (die met de goede kookgenen, zeg maar...) is namelijk een beetje de weg kwijt. 

Wat heeft je voorkeur? Zelf koken, eten bestellen of buiten de deur eten?
We bestellen eigenlijk zelden eten. Wel halen we soms patat en uiteraard gaan we ook graag in een restaurantje eten. Vaak kies ik er echt voor om zelf te koken. Met het geld dat ik buiten de deur zou uitgeven kan ik zelf namelijk ook een paar dagen lang hele lekkere dingen op tafel zetten. Puur praktisch bekeken heeft zelf koken dus mijn voorkeur al kan ik ook erg genieten van een hap buiten de deur.

Ben je ergens allergisch voor?
Op latere leeftijd kwam ik er per toeval achter dat ik allergisch ben voor kiwi en ananas. Daarvoor at ik deze vruchten gewoon. Ik reageer er niet heel erg op maar krijg wel standaard een gevoelloze mond en lippen. Tevens voelt het nogal branderig aan allemaal. Aangezien ik zowel kiwi als ananas wel heel lekker vind, eet ik het soms toch. Daarna moet ik het bezuren maar soit, dan heb ik er wel van genoten. Over living on the edge gesproken...

Wat is je foodobsessie van de afgelopen tijd?
Hell yeah, praktisch al mijn zwangerschapscravings van twee jaar geleden zijn in volle hevigheid terug. Momenteel ben ik geobsedeerd door verse fruitsapjes en -smoothies, ijsjes, alles met kokos, cranberrysap, aardappelsalade, (gerookte) kip en zuivelproducten. Come to mama!

Wat is je favoriete toetje?
Stiekem ben ik niet zo'n toetjesmens. In een restaurant bestel ik ook lang niet altijd een toetje. Ik ga liever los op het voor- en hoofdgerecht. Als ik toch een klein plekje over heb na een schranspartij, ga ik het liefst voor ijs. Mmm! En hoewel ik geen koffie drink, vind ik ijskoffie wel erg lekker dus soms bestel ik dat. Ook een Irish koffie gaat er prima in. Koffie wordt een stuk beter te drinken met een riante scheut drank erin wat mij betreft, haha!

Volg mij nu ook op BloglovinInstagramFacebook en Pinterest.

14 opmerkingen:

  1. Wat leuk deze tag te lezen. Moet hem ook nog altijd invullen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuke tag zeg! Ik krijg er bijna trek van :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Haha, een tag naar mijn hart :-) Ik kan echt enorm blij worden van eten. Mijn lijn iets minder maar daar hebben we het ff niet over, haha. Ik hou ook enorm van kwarktaart en risotto!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. risotto! Dat is ook zo'n standaard, lekker makkelijk maar altijd heerlijk avondeten hier.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ooit ga ik ook zelf risotto maken, ik stel het echt al maaaaanden uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Leuk te lezen! En ook geen stamppot liefhebber dus. Mooi! Hihi. Ben benieuwd naar het recept als je een kwarktaart hebt gemaakt. En je zelf gemaakte broodjes inspiratie klinkt goed!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat een leuke tag, heerlijk geschreven weer :)

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ja een tapasrestaurant is leuk. Lekker je tafel vol met heerlijks. En van kwarktaart loopt het water in mijn mond.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Leuk om te lezen! Jouw foodfoto's zien er altijd zo lekker uit. :)

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat een leuke tag...
    Ik pik hem van je.... Ik zal een link naar je blog verwijzen ;)

    xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Verdorie, nu heb ik honger ja! Volgende keer lees ik dit wel gewoon nadat ik net volle bak gegeten heb ofzo!
    Denk alleen wel dat ik hem ga overnemen hihi...

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Leuke tag is dit toch, die ga ik ook onthouden :)

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...