maandag 9 juni 2014

Zwangerige update + mirror shots
Vandaag ben ik officieel 18 weken en 1 dag zwanger. Officieus ben ik al over de 19 weken heen door een meetfoutje. Volgende week staat de 20-weken echo gepland. Nou ja, omdat ik in het ziekenhuis onder controle sta, heet het een GUO maar in principe is het gewoon hetzelfde onderzoek alleen dan met betere apparatuur heb ik me laten vertellen. En jeetje, dat betekent dat ik alweer bijna op de helft ben van deze zwangerschap. Voor mijn gevoel is het nog maar een paar dagen geleden dat ik een dikke plus op de zwangerschapstest zag verschijnen. Anyways, het is de hoogste tijd voor een update over het wel en wee van deze zwangerschap.
Eigenlijk gaat het best aardig. Natuurlijk ben ik moe, met vlagen nog steeds misselijk en doet mijn bloeddruk gek maar dat is niets nieuws onder de zon. In zwangere toestand is dit voor mij heel normaal en ik maak me ook geen zorgen. Al met al heb ik het gevoel dat ik me ditmaal beter voel dan twee jaar geleden. Of misschien heb ik domweg minder tijd om me ruk te voelen. Dat zou ook kunnen... Het is in ieder geval uit te houden en dat was bij Sam wel anders. Zolang is me een beetje koest houd, gaat het wel prima. Ik let op wat ik eet, neem mijn medicatie en luister naar mijn lichaam.
De nieuwe spruit trappelt en stampt er vrolijk op los. Waar ik eerst nog enigszins twijfelde of dat geplop in mijn buik daadwerkelijk de buikbaby was, hoef ik nu niet meer te twijfelen. Ik voel overduidelijk de nodige keerpunten en vlinderslagen in m'n baarmoeder, haha! Mijn buik is wel flink beurs. Heb het gevoel dat mijn buikspieren op het punt staan om af te scheuren. De spieraanhechtingen zijn inmiddels blauw geworden door de spanning die erop staat. Gevalletje minder fijn! Enig voordeel is wel dat dit betekent dat de hele handel perfect hersteld is na mijn vorige zwangerschap en de keizersnede. Neemt niet weg dat het godvergeten zeer doet. Verder geen andere lichamelijke mankementen. Net als de eerste keer groeit alleen mijn buik explosief en heb ik geen last van mijn bekken of rug of weet ik veel wat. Ook in kilo's ben ik nog niet boven mijn startgewicht uit. Hangt vast samen met mijn uhhh... instabiele maag. Uit ervaring weet ik dat ze eraan zullen vliegen de aankomende weken dus ik genieten nog even van mijn mobiliteit en dergelijke.
Nu ik langzaamaan in de buurt geraak van de 27 weken vind ik het spannend worden. Onbewust ben ik daar toch mee bezig. Twee jaar geleden lag ik met dat termijn in het ziekenhuis omdat zoonlief dacht dat het al tijd was om eruit te floepen. Ook gingen toen alle alarmbellen af wat betreft mijn bloeddruk. Hopelijk heeft deze mini-me die zaken niet op de planning staan. Zou deze mama niet vrolijk van worden namelijk. Maar goed, we zien wel hoe het loopt. Voorlopig laat ik alles op me af komen en bekijk ik per dag hoe ik me voel. Als het zo blijft gaan, knijp ik in mijn handjes. Eerst de 20-weken echo afwachten. We horen dan ook eindelijk of er een jongen of meisje in mijn buik zit. Ik ben zo verschrikkelijk benieuwd en heb werkelijk waar geen flauw idee. Iedereen om me heen is aan het raden. Te leuk! Ik kan er zelf geen chocola van maken dus ik laat me lekker verrassen. Wat denken jullie?

Vandaag draag ik trouwens een jurkje van Asos Maternity. Ik viel vooral voor het printje maar het originele model stond me voor geen meter. Mijn moeder heeft hem vermaakt en nu is het een hartstikke tof ding. Tenmiste, dat vind zelf. Ik combineerde het jurkje heel simpel met een paar slippers van Havaianas en een aantal gevlochten armbandjes om mijn pols. (En shit, ik heb die verrekte passpiegel nog steeds niet schoon gemaakt...)

Als jullie nog prangende vragen voor me hebben, schroom dan niet deze hier te stellen ;-)

Volg mij nu ook op BloglovinInstagramFacebook en Pinterest.

17 opmerkingen:

 1. Fijn dat alles zo goed gaat en wat een leuk jurkje!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Spannend allemaal hoor! En heel begrijpelijk! Je ziet er weer mooi uit. Leuk jurkje!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijn dat je je beter voelt dan toen met de zwangerschap van Sam. Jurkje staat je goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Niet te geloven dat je nog niets bent aangekomen. Bij mij was er tot week 18 niks te zien en wel 3 kg eraan. Leuk deze mirror shots, ben dol op buikfoto's

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een mooie ronde buik al voor 19 weken en je jurkje is erg leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Staat je goed hoor! Ook wel lekker zo'n luchtig jurkje met dit weer.
  En de tijd gaat snel zeg, alweer bijna de 20 weken echo.. ik vind het allemaal spannend met je mee...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat gaat het hard! Spannend wat het word/is! Ik denk een meisje al blijf ik je ook echt een stoere jongens mama vinden. Alles per dag bekijken is inderdaad het beste. X

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Spannend en gaat hard zeg! Ik vind het een super leuk jurkje, staat je goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Spannend allemaal. Ik weet niet hoe het originele jurkje er uit zag, maar deze staat je goed. Ik denk dat er een meisje aan komt.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Oh dat jurkje is echt super ( ik heb een zwak voor alles met een sterren print) ik denk trouwens dat het een meisje word...geen idee waarom maar dat "gevoel" heb ik ( word ik de nieuwe Jomanda? haha) x

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Alweer bijna op de helft, gaat hard inderdaad! Fijn dat je je redelijk oké voelt.
  En gaaf jurkje!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Leuk jurkje! En het gaat snel idd, spannend :)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. staat je goed...
  Gaat snel he, bijna op de helft...
  Kwaaltjes horen erbij, komt wel goed..

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat zie je er goed uit en jeetje zal wel snel gaan idd! :) Voor je het weet zijn de 9 maanden om!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Oooooh, wat ben je mooi!! Ik krijg er serieus zelf zwanger-willen-zijn-kriebels van... :D

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wauw wat gaat dat snel met je zwangerschap! En fijn dat je gewoon kan bloggen en niet als de vorige keer van de blogwereld moest verdwijnen! P.s. je jurkje is echt megatof!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...