zaterdag 7 juni 2014

Come over to the mommy side...

Ik roep regelmatig dat mijn blogje heus geen echte mama-blog is. Feit blijft echter dat ik over een paar maanden twee koters heb. Serieuze shit dus! Sam is inmiddels bijna twee en hij functioneert prima. Komt natuurlijk door de fantastische genen van zijn vader! (Ik bedoel, ik functioneer van geen kanten maar ben wel heel gezellig...) Toch hoop ik dat ik ook wel iets goed doe met dat opvoeden en dergelijke. Inmiddels ben ik wel een beetje ervaren als moeder. Tenminste, dat mag ik graag denken want alleen bij de gedachte dat nummer twee een verschrikkelijke huilbaby kan zijn, breekt het zweet me uit. Afijn, waar ik heen wil, is dat ik de laatste tijd vaak nadenk over het moederschap. Of liever gezegd MIJN moederschap. En dan vallen me dingen op...
Mijn leven is veranderd gedurende de afgelopen jaren. Natuurlijk ben ik nog steeds Jess alleen niet enkel Jess. Ik heb de verantwoordelijkheid gekregen voor een heel mooi mannetje. Dat is me nogal wat! Aan het einde van 2014 heb ik als alles goed gaat zelfs twee kinderen. Holy moly! Hoewel mijn transformatie in een heuse mama niet van de één op andere dag heeft plaatsgevonden, vielen bepaalde aspecten me pas onlangs op. 
Ik las laatst een tijdschrift in de wachtkamer van het ziekenhuis. Zo'n glossy met een glanzende kaft, gephotoshopte modellen en te dure kleding. Vroeger kon ik me altijd wel even vermaken met zulke ongein maar opeens viel me op dat ik dat blad een beetje doorbladerde maar eigenlijk ongelezen weer weglegde. Het kon me niet boeien omdat wat er te lezen viel totaal niet aansloot bij mijn belevingswereld. Leuk hoor, al die luxe make-upjes maar ik ben al blij als het me lukt om 's morgens überhaupt iets op dat smoelwerk te smeren. En eigenlijk vind 8 euro voor een mascara wel voldoende. Tja! Ook kan het me niet zoveel schelen hoe het is om op een jacht in Saint-Tropez te zitten want waarschijnlijk zit ik in mijn campingsmoking in een tent aankomende zomer. Dolgelukkig, dat wel. 
Hetzelfde geldt een beetje voor alle blije hardloopblogs en alle sites die enkel over fashion en beauty gaan. Ik vind het best aardig om te lezen maar op de één of andere manier staat het zo ver van me af op dit moment. Ik heb een heel ander leven tegenwoordig. Een fantastisch leven maar totaal anders dan toen ik begin twintig was en kon gaan en staan waar ik wilde. De tijd dat ik met twee vingers in mijn neus een 10 kilometer kon rennen, is voorbij. Na alle klappen die mijn lijf heeft gehad, denk ik dat het tevens verleden tijd is. Niet erg want ik heb er veel voor terug gekregen maar het voelt wel als een gepasseerd station. Been there, done that!
Eerder deze week deed ik een bestelling bij Asos. Voordat ik zwanger was van Sam, was dat mijn favoriete shopsite. Nog steeds vind ik het een fijne webshop om door te scrollen maar na wat geblader in de archieven van mijn site kwam ik erachter dat de laatste bestelling dateerde van twee jaar geleden. Juist ja, ook toen had ik positiekleding nodig. Nadien kwam ik er nooit meer toe om eens te zwaaien met mijn creditcard zodat ik wat fijne items uit de UK kon laten invliegen. Waarom? Wel, die baby gooide wat roet in het eten. Lange oorbellen waren niet handig, schoeisel moest comfortabel zijn en kleding moest vooral lekker zitten en borstvoeding- en babykots-proof zijn. Oh ja, en aan ingewikkelde accessoires en dergelijke moest ik helemaal niet denken. Inmiddels heb ik mezelf wel weer teug gevonden maar goed, Sam 2.0 dient zich over een paar maanden aan en dan begint het hele gedonder weer overnieuw. Denk ik...
Ik denk niet dat ik het stereotype van een moederkloek ben geworden. Desalniettemin kan ik er niet omheen dat mijn interesses en hoe ik het leven sta, veranderd zijn. Ik ben minder op mezelf gericht en eigenlijk heel tevreden met wat ik heb. Al met al is het ouderschap een lesje nederigheid. Een wijze les! Neemt niet weg dat ik het soms lastig vind, dat je als mama en zwangere schijnbaar alleen de Viva Mama en de WIJ Jonge Ouders dient te lezen. Maar ach, daar ben je altijd nog zelf bij hè...

Als jullie nog prangende vragen voor me hebben, schroom dan niet deze hier te stellen ;-)

Volg mij nu ook op BloglovinInstagramFacebook en Pinterest.

12 opmerkingen:

 1. Wow zo herkenbaar...ik denk dat voor mij de glossy tijd pas terug komt als de jongste van nu bijna 1 op de basisschool zit dan zijn de kotsvlekken en kwijlplekken hopelijk verleden tijd en kunnen de lange oorbellen en accessoires weer... ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hahaha geweldig herkenbaar. Maar ik geniet van mijn leventje en mijn wereldje. En jij volgens mij ook dus who cares. En nee ik vind jou geen moederkloek en je blog ook nog steeds geen typische mamablog.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Yup, herkenbaar! Maar ik vind het knap dat jij je toch nog snel weer had hervonden! hihi, ik heb daar zelf wel een jaar of vier voor nodig gehad ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik herken dit nu al! Sinds de laatste maanden van mijn zwangerschap kijk ik steeds minder op fashion/beauty blogs en nu Aeden er is kunnen ook weinig tv programmas me nog boeien.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Herkenbaar en mooi geschreven! Een lesje nederigheid, dat is het precies! Maar hier komen er langzaamaan alweer wat meer make-upjes en accessoires aan te pas. En mijn jongste is net 1 geworden, dus dat is redelijk snel toch? ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Haha heel leuk geschreven! En ook voor mij best wel herkenbaar, het draait toch veel meer om onze zoon dan om mezelf. Ik was gek op kleding shoppen voor mezelf maar het lukt me niet meer ofzo.. af en toe wel eens wat maar zoals voor de geboorte van Nim.. nee.. en inderdaad tijdschrijften en ook al die tv series die ik volgde kan ik mijn aandacht echt niet bij houden! Maar ik ben zielsgelukkig met hoe het nu is, dat is het belangrijkste toch?!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik denk dat je interesses meegroeien met je leven. In je puberjaren had je andere interesses, vrienden en dagindeling dan in je twintigers en nu je mama bent groeit dat mee. Vind je blog erg leuk om te lezen, zeker geen standaard mama blog. En ach, ookal wordt het een standaard mama blog, dan is het alsnog jouw blog ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Haha, herkenbaar. Ik ben een echte moederkloek, wist het direct al en een tijdje terug op een feest van een kindloze vriendin met nog veel feestvrienden, werd het me weer extra duidelijk. Die verhalen boeien me niet meer. Ach ja, ik ben heel tevreden zo, laat mij maar lekker een moeke zijn ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Gek he hoe je leven veranderd met door de jaren en dat je je gaat interesseren (of totaal niet) in dingen waar je je een aantal jaren terug heel anders over dacht. Zolang je maar niet je haar kort knipt en er verloederd bij loopt (tenzij het je heel mooi staat dat haar natuurlijk). Vind het zelf altijd zo jammer dat moeders er verloedert bij gaan lopen, maar dat moet bij jou wel goed komen hihi. Kan me voorstellen dat hardloop en fashionblogs ver van je af staan. Jouw blog staat ook ver van me af, maar ik heb je zo vanaf het begin gevolgd en ‘ken’ je wel een beetje. Ik vind jou dus leuk, waarover je ook blogt :D Keep up the work!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Jouw blogonderwerp over mama's bedoel ik dan ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. en toch he ;)
  ik ben op het moment zoekende..
  ben wel een mama, maar niet meer een kleine jongens mama, mijn leven is nu weer anders... Interesses veranderen weer, net weer iets meer me time, niet zo vaak meer nodig....
  juist die beauty blogs en fashion blogs, zelfs de hardloop blogs (wahahaha) trekken regelmatig mijn aandacht...
  juist die ik ben (de perfecte) mama blogs niet...
  de jouwe wel,
  omdat je Jess bent, en niet zo'n mama (denk ik)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik ben nooit een tijdschriften meisje geweest en heb nu van mn schoonmoeder zo'n mama tijdschrift cadeau heb gekregen en ik blader hem door.. lees zelfs soms nog wel eens wat, maar toch.. niets voor mij.
  Inderdaad je leven is anders, merkte ik afgelopen week toen ik gezellig 's avonds "alleen" uit was. Wel maar 2 deuren verder vanuit huis gezien maar wel echt met een bandje en drank en al.. Dacht continu aan thuis.. haha erg he! Moederkes...

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...