maandag 2 juni 2014

Huishoudelijke bekentenissen

Momenteel gaat er een tag rond met allerlei vragen over het huishouden. Steeds als ik zo'n blogje tegenkom, bid ik dat ik niet ben getagd. Ik ben namelijk een huishoudelijke ramp en moet er niet aan denken vragen te beantwoorden over hoe vaak ik het bed verschoon (te weinig) of hoe vaak ik stofzuig (nooit want dat doet het vriendje). Ook hoef je niet bij mij te zijn voor allerhande tips want ik heb werkelijk geen flauw idee hoe je de ramen streeploos kunt zemen of hoe je overhemden kreukloos strijkt. Al sla je me dood, ik zou er niets zinnigs over kunnen vertellen. Mocht dit als een verrassing komen, lees dan mijn blogje genaamd Waarom het huishouden en ik geen vrienden zijn eens. Er wordt je dan heel veel duidelijk over mijn huishoudelijke skills. Voor vandaag heb ik maar eens een lijstje gemaakt met huishoudelijke bekentenissen. Kunnen jullie ook even lachen ;-)

- Ik weet niet hoe de wasmachine werkt. Sinds maart (geloof ik...) hebben we namelijk een nieuwe en daar heb ik me dus nog niet in verdiept. Toen vriendlief en ik gingen samenwonen heeft hij al vrij snel besloten dat hij de was ging doen. Tot op de dag van vandaag is dat zo gebleven aangezien ik het niet naar zijn zin doe en de nodige dingen heb verziekt. Tja, mij interesseert het geen ruk hoe de was wordt gedaan dus Maarten doet het nu fijn op zijn eigen manier. Ik moet me overigens wel binnenkort even verdiepen in dat nieuwe apparaat van ons want vorige week wilde ik Sam's ondergekotste kleren direct de wasmachine ingooien en toen wist ik niet hoe dat kreng werkte. Ook zo lullig om je vent daarvoor op zijn werk te bellen hè.

- Vorige maand stond ik onder de douche en dacht ik: hoe kan het dat die douchecabine en die voegen nooit goed schoon worden? We hebben wel zo'n spulletje van de Lidl waar we de boel om de zoveel tijd mee schrobben maar het wordt er niet bepaald bright and shiny van. Ik besloot mijn moeder eens te bellen voor advies. Zij lachte me keihard uit want uhhh... dat ontbrekende huishoudgen heb ik van haar geërfd. Afijn, mams belde haar werkster vervolgens maar om te vragen waar zij de badkamer altijd mee schoonmaakte. Wel, het schijnt dat je daar Blue Wonder en wondersponsjes van de Action voor moet gebruiken. Weer wat geleerd! Ik moet het alleen nog even kopen...

- Over de badkamer gesproken. Het rook daar al een poosje gek. We konden het niet helemaal plaatsen en dachten dat het misschien aan de nieuwe ventilator lag. Tot ik het anti-slip matje eens uit de douchebak trok en bijna van mijn graatje ging. Al sinds ik een week of zes à zeven zwanger ben, spoel ik zoonlief na een kakluier schoon onder de douche. Dan wordt ik tenminste niet zo godvergeten misselijk van die poeplucht. Plus ik kan de geur vrij vlot neutraliseren door een halve fles douchegel over mini te kieperen. Waar ik alleen geen rekening mee had gehouden, is dat poeprestjes zich blijkbaar graag nestelen tussen de zuignapjes onder anti-slip matjes. Ieks! Inmiddels heb ik dus maar een nieuw matje gescoord bij de Ikea en het oude exemplaar bij het chemisch afval gedropt. 

- Onlangs stond de stofzuiger midden in de kamer. Sam is dol op dat ding en speelde er even mee. En ja, dat mag gewoon van mij. Zo snel als hij uit gekeken is op speelgoed, zo zoet is hij met allerhande zaken die niet bedoeld zijn als kindervermaak. Ik dacht wel een boterhammetje te kunnen smeren tot het opeens verdacht stil werd. Die handige bliksem bleek de volle stofzuigerzak uit het apparaat te hebben gepeuterd en liep  daar vrolijk mee te schudden. En toen raakte ik een beetje in paniek. Ik had er namelijk geen flauw benul van hoe ik die zak er terug in moest krijgen. En hoe zou ik die troep in de kamer moeten opruimen als ik het niet kon opzuigen omdat er geen zak in dat verdomde ding zat? Oh dat krijg je ervan als je vriend dat altijd doet. Gelukkig kon ik de gebruiksaanwijzing van de stofzuiger googelen en die zak er op dezelfde manier als op het plaatje weer in prutsen.

- Wij hebben onze koelkast met vriezer inmiddels drie jaar. Prima ding, alleen is de inhoud van de vriezer in de loop der tijd gehalveerd. Ik grap weleens dat er een iglo in zit. Geen kapitein Iglo welteverstaan maar daadwerkelijk zo'n bevroren huisje. Wonen vast de kaboutertjes in die 's nachts eigenlijk ons huis moeten opruimen. Afijn, al dat ijs is er natuurlijk niet van de één op de andere dag gekomen. Daar is dik drie jaar voor nodig geweest om dat op te kweken. Jullie begrijpen inderdaad goed dat we de vriezer nog nooit ontdooid hebben. Hij zit boven de koelkast en ik voorzie dus dat al die ontdooide meuk zo'n anderhalve meter naar beneden langs de koelkast zal lopen bij dat klusje. En dat houdt me tegen moeten jullie weten. Iemand een idee van hoe je dat een enigszins in goede banen kunt leiden? Ik houd me aanbevolen voor tips. Begin ik vast even met het opeten van vier pakjes aangebroken vissticks...

Volg mij nu ook op BloglovinInstagramFacebook en Pinterest.

24 opmerkingen:

 1. HAHA, wat een leuk stukje. Oooh wat ranzig dat "poepmatje"! Heb je wel eens goed het putje van het bad ontstopt? Mijn bad liep een tijdje geleden niet meer goed door als ik de stop eruit deed, dus ik haalde de stop eruit en ging eens kijken wat er aan de hand was.... Nou, meters haar kwam eruit en allemaal vet en ranzigheid, en die LUCHT...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oké ik dacht dat ik erg was maar jij wint :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Halllelujah! Wat een fijn blogje, haha. Fijn om te weten dat ik niet de enige ben. Oké ik weet dan wel hoe mijn wasmachine werkt, maar ik heb bijvoorbeeld nog nooit ramen gewassen en ik weet ook echt niet hoe het moet. En mijn vriezer ziet er ook een beetje als een iglo uit maar ontdooien is me net iets teveel werk.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Huh waar is mijn reactie nou? Nog maar een keer. Ik gebruik altijd Blue Wonder. Spul van HG is ook fijn. Ennuh, als je ooit schoonmaakvragen hebt, app mij dan. Ik ben cleaning freak nummer 1 ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ga je taggen! Haha nee zo gemeen ben ik niet :-) Ik haat het huishouden en toch ben ik veranderd in een "poetsmiep" ik moest wel heel hard lachen over dat douche matje...En ik wou dat ik een vriend had die de was deed, wat een pokke werk is dat zeg bah :-) x

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben ook geen huishoudelijk wonder, maar poetsen lukt nog wel. Ik ben vooral een rommelkont ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Huh weg reactie...
  Maar ieew dat douchematje :p voortaan na gebruik toch maar even naspoelen? :P
  Ghehe tussen mij en mijn vriend is het precies andersom. Als hij de was doet gaat het ook altijd fout :P

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Haha, weer een geestig stukje :-) Ik kan niet zeggen dat ik het herken: ik ben best wel een beetje een poets, hihi..

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat beschrijf je dit leuk! Ik zou ook eens wat schoonmaaklessen moeten hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. wahahahahahahaha...
  wat ben jij, mijn zus ofzo....
  Ik heb vorige week toevallig de badkamer gedaan omdat ik die zwarte randjes nu echt niet meer kon zien, ze zijn nog niet weg, maar het gaat om het idee.....
  Mijn laatste stofzuiger is er 1 zonder zak, dat moest want ik kon er dus ook geen zak in doen..

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Je zit wel ongeveer op dezelfde lijn met mijn huisman hahaha! Ik heb mijn handen er ondertussen definitief vanaf getrokken!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hahaha, geweldig! Heerlijk dit soort bekentenissen!

  Wat die vriezer betreft: stekker eruit en het deurtje even open zetten. Paar minuten later met iets hards/scherps (een mes of een metalen opscheplepel ofzo) de ijsblokken weg bikken. Daarna de restjes laten smelten en 'opdweilen' met een doekje. Het klusje valt eigenlijk wel mee, maar hier moet het ook weer nodig eens gedaan worden. Er komen nog net geen kaboutertjes van deze skipiste... :-(

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Echt niet gaan bikken! Doe het niet. Daarmee help je je vriezer om zeep! Hebben vrienden van ons laatst nog gehad. Zo zonde van je geld.

   Onderin een grote badhanddoek leggen, vast een paar extra klaarleggen voor als degene in de vriezer doordrenkt is. Op de handdoek zet je een pan of bak met kokend water. Deur dicht en voila! Af en toe even de handdoek wisselen en opnieuw heet water erin zetten. Op het laatst kun je de restjes ijs heel gemakkelijk los halen!

   Groetjes, Alida

   Verwijderen
  2. Inderdaad, NIET bikken haha, deed je vader vorig jaar ook met de vriezer in de garage! Dat is echt de snelste manier om je vriezer om zeep te helpen.

   Verwijderen
 13. Ik mag niet meer stofzuigen, ben nogal ongeduldig en agressief met dat ding whaha

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hahaha geweldig en ook wel een beetje herkenbaar, ik ben ook helemaal niet goed in het huishouden, ik doe veel liever leuke dingen met mijn zoontje :)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Heerlijk eerlijk! Ik moet zeggen je bent erger dan ik, haha. Ben ook echt geen schoonmaak wonder en heb zelfs -nu ik zelf weinig kan- zelfs een huishoudster in huis.. als je me dat een paar jaar geleden had verteld, had ik je hard uitgelachen. Ach ja, zwangerschap verandert je he..

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Huishouden is saai en gewoon niet leuk. Laat ik zeggen sinds ik kinderen heb ben ik er iets handiger in geworden en zie ik de noodzaak ook iets meer van in, maar het blijft gewoon vervelend werk. Verschillende roosters hebben mijn saaie ouderwetse koelkast versierd, maar belandden uiteindelijk allemaal (na maanden ongebruikt te blijven hangen uiteraard) in de vuilnisbak. Ik zeg altijd maar, je kunt hier van de grond eten; er ligt genoeg!
  En ja, je bent zwanger dus take it easy

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Je bent niet de enige hoor!!
  Hier nog zo eentje.. ik ken mn wasmachine wel. Tenminste ik ken 1 stand en die gebruik ik voor alles hahahaha!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Oooh ik weet gelukkig nog wel hoe dingenwerken haha. Maar ook geen ster verder in het hh. Als iets maar zo snel mogelijk gedaan kan worden hihi. Mijn mams komt volgende week een dagje helpen schoonmaken. Want er blijft teveel echt liggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat een heerlijk stukje weer. En fijn om te lezen dat ik niet de enige ben die geen wonder in het huishouden is! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Haha ja mijn koelkast ziet er ook definitely zo uit :P No wonder either!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...