vrijdag 27 juni 2014

Food diary #2

Vandaag vond ik het weer eens tijd worden om een heuse food diary in elkaar te knutselen. Niet omdat wij nu per definitie zo spannend eten maar omdat ik dit soort blogjes altijd heerlijk vind om bij anderen te bekijken. Ik merk overigens wel dat dat hele zwanger zijn er voor zorgt dat we vrij veel snelle maaltijden eten en dingen die ik vooraf klaar kan maken. Verder vind ik bepaalde gerechten opeens niet meer te vreten. Die komen dus pas eind 2014 weer op tafel. Afijn, kijken jullie mee naar wat wij gegeten hebben afgelopen week?


Vorige week zaterdag zette ik een zelfgemaakt mosterdsoepje op tafel. Het recept daarvan kun je hier terugvinden. We aten er een simpele salade bestaande uit cherrytomaatjes, gekookte eitjes, geitenkaas en peterselie bij. 


Zondag was het tijd om restjes op te maken. Ik maakte een fritatta van eieren, kruimige aardappels, broccoli, doperwtjes, maïs, spekreepjes, kalkoenfilet, zoete ui, knoflookteentjes, geraspte kaas en een lading kruiden. Yep, dit is een ideaal gerecht om de koelkast even voor leeg te schrapen. 


Nederland speelde maandag onder etenstijd tegen Chili. Aangezien ik een hele lieve vriendin ben, vroeg ik Maarten wat hij wilde eten onder de wedstrijd. En ook al houd ik niet van pannenkoeken, toch bakte ik een hele stapel vanillepannenkoeken voor meneer. Aardig hè? Ik at zelf twee stuks met stroop en daarbij een schaaltje ijskoude bosbessen en frambozen met geraspte kokos. 


Als ik niet zwanger ben, ben ik dol op vis. Jammer genoeg verdraag ik onder invloed van zwangerschapshormonen de lucht van die lekkere zwemmers niet. Omdat het toch wel goed voor de buikbaby is om zo nu en dan een visje te verorberen, stond er dinsdagavond gegrilde tilapia op het menu. We aten er zoete aardappelpuree bij welke ik op smaak bracht met zwarte peper, zout een een beetje ketjap. Daarnaast maakte ik groentesalsa van tomaat, rode ui, lente-ui, knoflook, koriander en citroensap. Yum!


Oef, dit is zo lekker! Het is noedelsalade met gerookte kip en sesam gebaseerd op een receptje uit het kookboek Koken met Karin. Ik deelde het twee jaar geleden al eens. Je vindt het hier terug alleen ditmaal verving ik de pinda's voor ongezouten cashewnoten en voegde ik er gerookte kip aan toe. 


Donderdagmiddag maakte ik een rollade klaar. Die dag dag kwam Maarten alleen even snel thuis eten om daarna weer te gaan werken. Zodoende hoefde ik die avond alleen wat broccoli te koken en ovenpatatjes in de oven te schuiven. 


En vrijdag was er risotto. We eten dit meestal wel een paar keer per maand. Het is mijn favoriete eten en het is makkelijk te bereiden. Meestal maak ik een grote pan en de rest vries ik in in kleine porties voor Sam. Een soortgelijk receptje vind je hier. De laatste tijd hou ik mijn risotto's iets vochtiger zodat ze wat smeuïger blijven als je ze ontdooit. Smullen maar!

Volg mij nu ook op BloglovinInstagramFacebook en Pinterest.

8 opmerkingen:

  1. Hmmm, ziet er lekker uit allemaal zeg! En inderdaad leuk om te lezen wat je zo allemaal naar binnen schuift in een week tijd. :)
    Ook herkenbaar: ik kon ook niet tegen vis tijdens mijn zwangerschappen. Gelukkig is dat maar tijdelijk. ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ooh watertandend bekijk ik je blogje hoor..!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ziet er allemaal lekker uit hoor! Die noedelsalade ga ik ook een keertje proberen!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hmmmm ik ga voor de tilapiafilet en noedelsalade.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Het ziet er allemaal weer veelte lekker uit x

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Makkelijk of niet, het ziet er allemaal erg lekker uit!

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...