zondag 8 juni 2014

Citroenkwarktaart met een vleugje vanille





Weten jullie nog dat ik vorige week vertelde dat vriendlief zo verlangde naar een zelfgemaakte kwarktaart? Vanmorgen heb ik de daad maar eens bij het woord gevoegd en ben ik de keuken in gedoken. Heerlijk die dagen dat ik niet kotsmisselijk ben. Halleluja! 
Ik had nog nooit eerder een kwarktaart gemaakt dus ik speurde op internet naar een recept. Uiteindelijk heb ik maar wat recepten gecombineerd en een beetje mijn eigen fantasie gebruikt want ik kon niets vinden dat me aanstond. Gelukkig pakte mijn geklooi hartstikke goed uit en stond er vanmiddag wat lekkers op tafel. Ik presenteer jullie mijn citroen-vanille kwarktaart. Ideaal om te bereiden tijdens een snikhete zomerdag want er komt geen oven aan te pas. Alleen wat geduld aangezien dit kreng wel minimaal drie uur in de koelkast moet om op te stijven. Anyways, deze taart is het waard. Yum, yum en nog eens yum!

Ingrediënten:
250 gram kandijkoeken
125 gram boter
500 gram citroenkwark
1 1/2 citroen
250 gram slagroom
120 gram suiker
vanillestokje
8 blaadjes witte gelatine
2 eetlepels water
bakspray of boter om in te vetten 

Vet een grote springvorm in met bakspray of boter. Ik gebruikte een exemplaar met een doorsnede van 24 centimeter. Mik de kandijkoeken in de keukenmachine en laat het apparaat net zolang draaien tot de koekjes verkruimeld zijn. Smelt vervolgens de boter. Ik doe dit gewoon in de magnetron op laag vermogen maar het kan ook in een pannetje. Schep de koekkruimels en de boter door elkaar en giet dit mengsel in de springvorm. Druk het geheel goed aan en zet de vorm voor minimaal 20 minuten in de koelkast. 
Leg de blaadjes witte gelatine in een kom water. Klop ondertussen de suiker samen met de slagroom en de inhoud van het vanillestokje stijf met behulp van een mixer. Pers ondertussen een citroen uit en doe 3 1/2 eetlepel citroensap en 2 eetlepels water in een klein steelpannetje. Breng dit aan de kook en draai vervolgens het vuur uit. 
Spatel de citroenkwark voorzichtig door het slagroommengsel en los de blaadjes gelatine al roerende op in het citroensap. Giet het warme mengsel bij het koude mengsel en schep de hele handel door elkaar. Schenk dit alles op de taartbodem van verkruimelde kandijkoeken en gesmolten boter. Nu is het enkel nog een kwestie van de boel een beetje glad strijken en een aantal dunne schijfjes citroen ter decoratie in het midden van de taart duwen. Laat de kwarktaart minimaal drie uur opstijven in de koelkast en dan... aanvallen!!! Eet smakelijk! 

Als jullie nog prangende vragen voor me hebben, schroom dan niet deze hier te stellen ;-)

Volg mij nu ook op BloglovinInstagramFacebook en Pinterest.

9 opmerkingen:

  1. Ik moet nog steeds mijn allereerste taart bakken. Potentiële kanshebber dit :-) Ziet er heerlijk uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hmmm, citroenkwark is mijn lievelings! Dit moet ik ook eens maken. :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ohh hmm.. dit klinkt heerlijk! Ik ga dit binnenkort ook maar eens uitproberen!

    xoxo
    www.its-dash.com

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hij ziet er heerlijk uit!! Kwarktaarten vind ik ook het allerlekkerst met warm weer :)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik ben altijd zo jaloers op bak kunsten. Zou het ook willen maar vind de tijd ervoor niet. Ziet er lekker uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Lekker!! Lijkt me een fijne combinatie die citroen met vanille. Ik ga het eens proberen :)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik ben gek op kwartaart, yummm! En citroensmaak ik errrrrg goed!

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...