donderdag 25 juli 2013

Zomerse couscous





Met deze temperaturen snak ik naar lichte maaltijden. Bij voorkeur een goed gevulde salade die niet te zwaar op de maag ligt. Dit recept kan zowel warm als koud gegeten worden. Het is dus een prima idee om meerdere porties te maken zodat je de volgende dag bij de lunch nog wat left-overs in de koelkast hebt staan. Ik ontdekte dit recept trouwens bij toeval. Ik heb gewoon wat ingredienten die nog in de koelkast lagen bij elkaar gekwakt en daar kwam dit heerlijke gerecht uit. Zelfs Sam heeft hier een paar hapjes van gegeten. En als mijn baby ergens meer dan één hap van neemt, dan zegt dat echt iets...kleine connaisseur ;-)

Ingrediënten voor 4 personen:
275 gram couscous
250 gram kipfilet
1/2 gele paprika
4 lenteuitjes
3 knoflooktenen 
5 gedroogde abrikozen
handje erwtjes (diepvries)
2 handjes rucola
bosje verse muntblaadjes
olijfolie 
paprikapoeder
zwarte peper
komijn
gember
zeezout
citroen

Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meestal houdt dat bij deze hoeveelheid (275 gram) in dat je 500 ml water aan de kook brengt, de pan vervolgens van het vuur neemt en de couscous laat wellen in het warme water met het deksel op de pan. Maar goed, check de verpakking even.
Snijd de lenteuitjes in ringetjes, de gele paprika in blokjes, de abrikozen in kleine reepjes en de kipfilet in hapklare stukjes. Fruit de lenteuitjes met de knoflook in wat olijfolie tot het lekker begint te ruiken in je keuken. Voeg dan de kipfilet toe en bestrooi de hele mikmak met paprikapoeder, zwarte peper, komijn, gember en zeezout.
Voeg na een minuut of drie de stukje paprika toe en bak deze mee op een laag vuurtje. Voeg na ongeveer 4 minuten de couscous toe, de reepjes abrikoos en de bevroren erwtjes. Deze ingrediënten hoef je niet te bakken maar hoeven alleen maar verwarmd of ontdooid te worden. Zorg er dus voor dat het vuur echt goed laag staat en dat je de hele handel blijft omscheppen. Als de erwtjes ontdooid zijn, haal je de pan van het vuur. Schep tot slot de rucola door het gerecht.
Serveer deze maaltijd in een mooie grote schaal met fijngehakte munt en parten citroen. De citroen knijp je uit over de couscous nadat je hebt opgeschept. Eet smakelijk!

Sinds gisteren is mijn blog te vinden op facebook. Mocht je het leuk vinden om me te volgen, dan kan dat via de button in de side-bar. 

11 opmerkingen:

  1. Jammie! Ziet er goed uit en klinkt lekker :).

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heerlijk! Mijn voormalige baas maakte wel eens couscous voor me, ik heb het zelf eigenlijk nog nooit geprobeerd.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is echt heel makkelijk! Je hoeft alleen water te koeken en de couscous te laten wellen.

      Verwijderen
  3. Oh heerlijk, hier eten we met die warmte ook veel salades, mmmm

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een heerlijk recept weer! Inderdaad ideaal met deze temperaturen :)

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...