zaterdag 6 juli 2013

10 tips voor een relaxte kampeervakantie
Vorige week gingen wij kamperen in Mourik. Toen ik daar na middernacht onder een campingdouche stond in een verlaten toiletgebouw, schoot me een briljant (al zeg ik het zelf...) idee voor een blogje te binnen. Een lijstje met 10 tips om een beetje relaxt te kamperen. Ik kampeer namelijk graag en heb inmiddels jarenlange ervaring met ranzige wc's en nasty campinggasten. Toen ik begon te brainstormen, schoot me de ene geweldige tip na de andere te binnen dus een lijstje was binnen een mum van tijd samengesteld. Lees de onderstaande tips trouwens met hier en daar een korreltje zout ;-)

- Wanneer een camping buiten Nederland kroketten en frikadellen verkoopt, maak dan rechtsomkeert. Je wilt je vakantie niet doorbrengen in een Nederlandse kolonie. Beter ga je op zoek naar een camping waar ook veel locals kamperen. 

- Ga nooit douchen tijdens het spitsuur op de camping! Je staat dan namelijk lang in de rij en hebt veelal een lauwe douche te pakken. Ik ga altijd laat op de avond of zelfs pas na twaalven.

- Wanneer je dan eindelijk onder een warme campingdouche staat, is het natuurlijk balen als er maar een dunne straal uit de douchekop komt. Geen nood! Houd je handen omhoog met de palmen naar boven gericht. Voilà regendouche!

- Je hebt echt geen enorm luxe kampeeruitrusting nodig! (Ik bedoel, het moet wel kamperen blijven hè!) Probeer echter wel te investeren in een tent gemaakt van ademend materiaal zoals katoen. Bespaart je een hoop plakkerige nachten want het wordt gewoon echt minder benauwd en bedompt in zo'n tent. 

- Mijd de campingwinkel! Artikelen zijn daar altijd veel duurder dan in een gewone supermarkt. Bespaar door je inkopen gewoon in een naburige super te doen of op een markt. 

- Irriteer je niet aan herrie op de camping. Zie het als de charme van kamperen. Bouwen je campingbuurtjes een feestje? Ga niet zitten kniezen maar join the party! Huilende kinderen? Wacht maar tot je zelf koters hebt. What goes around, comes around. 

- Neem een tube wasmiddel voor handwasjes mee van thuis. (Eventueel kun je ook shampoo gebruiken. Maar goed, die auto zit toch al vol dus die tube past er best bij!) Zo hoef je niet heel veel kleding mee te nemen. Was je kleding gewoon in een wasbak en hang het te drogen aan je scheerlijnen. En inderdaad ja, iedereen ziet dan je ondergoed wapperen. Who cares, iedereen draagt onderbroeken hoor!

- Trek je schoenen uit voor de tent! Je hebt namelijk geen stofzuiger bij je (als het goed is) om alle naar binnen gelopen zooi mee op te ruimen. Je kunt gaan aanmodderen met veger en blik maar waarom moeilijk doen als het makkelijk kan. Gewoon lekker buiten laten uitdampen die stappers. 

- Neem gedroogde specerijen mee van thuis in kleine potjes of zakjes. Zo kun je smaakvolle maaltijden bereiden op je gasbrandertje en ben je niet veroordeeld tot kant-en-klare pastasaus en dergelijke.

- No make-up! Althans niet teveel. Met een likje mascara en een beetje lippenbalsem kom je echt een heel eind wanneer je toch wat make-up wil gebruiken. Ga niet vol geplamuurd op de camping lopen. Please! Het is niet handig en daarnaast loopt iedereen in z'n campingkloffie dus je valt een beetje uit de toon. 

11 opmerkingen:

 1. Hahhaha: ik blij dat mijn man een hekel heeft aan kamperen (oftewel creperen).... net als ik zelf:) Dan maar niet op vakantie:):)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij gingen ook altijd simpel kamperen en die tips zijn best handig voor beginnende kampeerders. Tegenwoordig gaan wij naar resorts toe voor wat luxe.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha, leuk! In NZ hebben we ook voornamelijk op campings gestaan. Lichten die op beweging werken en tijdens het douchen uitvallen, rillen van de kou in je campervan, opgesloten worden in je douchehokje omdat de sloten een beetje oud zijn; maar toch, het heeft allemaal zijn charme he! :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het heeft zeker z'n charme allemaal. Ik houd ervan!

   Verwijderen
 4. Handig deze tips! Ik denk dat veel mensen die niet vaak kamperen er veel aan hebben;). Ik ging meestal om 05:00 hardlopen en dan 06:00 douchen, dan is er geen kip te bekennen. heeeeerlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is ook een handige tijd. Helaas ben ik echt een avondmens. Ik denk niet dat ik het goed zou trekken om steeds zo vroeg op te staan. Wel lekker om in de ochtend te rennen trouwens. Dat vind ik wel fijn maar dan liever iets later haha ;-)

   Verwijderen
 5. Super leuk, deze tips! De meeste zijn wel herkenbaar voor mij, wij gaan ook graag kamperen. Maar wel in een stacaravan. Want met de kinderen vind ik eigen sanitair wel zo handig. Tot ze groot genoeg zijn om ook boven een wc te kunnen hangen... ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Kamperen doen wij ook graag! Meestal gaan wij kamperen in Luxemburg, heerlijk!! Wij hebben dan een bungalow tent maar we zijn aan het snuffelen voor een vouwwagen, krengen zijn alleen zo duur :(

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Vies toilet? Neem hygiene doekjes mee kun je de bril schoon maken! Handig om je kids te leten!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...