maandag 15 juli 2013

Vreetfestijn'Of ik voor een weeshuis kookte?', vroeg vriendlief me afgelopen zaterdagmorgen. Het was de dag waarop hij voor een select gezelschap zijn verjaardag vierde. Ik had hem 's morgens samen met Sam de keuken uit gebonjourd en opgedragen een rondje te gaan lopen. En me vooral niet aan mijn hoofd te zeuren! Koken is voor mij ontspanning en dan verdraag ik geen gemiep en gedoe om me heen. Ik wil gewoon lekker zen in mijn potten en pannen roeren. Maar goed, dat weeshuis dus. Kijk en oordeel zelf op de bovenstaande foto. Mijn hysterische gedoe 's morgens over de in mijn ogen te kleine hoeveelheid gehakt bleek in ieder geval ongegrond. Twee kilo bleek ruimschoots voldoende, oeps! (We hebben er nog twee dagen van gegeten namelijk!) 
We aten Mexicaans. Vorige week vroeg ik mijn vriend wat hij wilde eten als we zijn verjaardag gingen vieren. Hij wist het niet. De arme man durft hier in dit huishouden geen voedselgerelateerde uitspraken meer te doen omdat ik de broek aanheb in de keuken ben ik bang, oeps again! Goed, mijn voorstel was dus of een Italiaans buffet of een Mexicaanse variant. Vriendlief koos voor de laatste optie. Om een lang verhaal kort te maken, vrijdag ging ik helemaal los in twee verschillende supermarkten en de volgende morgen bereidde ik al dit eten. Oh ja, en vrijdagnacht bakte ik twee verjaardagstaarten en zaterdagavond kickte ik onze gasten en vriend wederom de keuken uit om een toetje in elkaar te flansen. Ik bedenk me nu ook ineens dat mijn zelfgemaakte verfrissende drankjes niet op de foto staan. Tja, geen idee hoor wat er wordt bedoeld met dat koken voor een weeshuis. Het was wel gezellig in ieder geval en de avond duurde nog lang, langer, langst!

15 opmerkingen:

 1. Ken dat gevoel. Ik panikeer ook altijd, denk dan dat ik veel te weinig ga hebben om met verschrikkelijk veel overschot te blijven zitten :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. gezelligheid ... ik ben een picknick aan het voorbereiden en heb nu al veel te veel , dan maar ook wat voor morgen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk! Ja wij moeten echt maar eens een date plannen Joyce wil vast ook wel mee.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja inderdaad leuk! Moet wel eens even gaan lezen bij Joyce dan want ik volg haar blog niet echt. Heb jij nog vakantieplannen? Even kijken of we een keer een datum kunnen plannen.

   Verwijderen
 4. Ik herken het wel hoor. Ik heb ooit eens een Indische rijsttafel voor 12 personen gemaakt. Een hoop werk en bang dat ik tekort kwam, maar ook wij hebben er nog dagen van gegeten.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat klinkt het heerlijk! En teveel is altijd beter dan te weinig zeg ik altijd maar. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ziet er goe-hoed uit! En ik hou van leftovers, dus maak ook altijd een beetje te veel ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. HAHA, ik ken dat heel goed, ik kook ook altijd veeeeel te veel! Het ziet er in ieder geval heerlijk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ziet er gezellig en heerlijk uit. En hoera.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat ziet het er allemaal heerlijk uit EN gezellig!! Het is heel herkenbaar wij maken/kopen ook altijd veelste veel dan kunnen we dagen daarna nog van genieten ;) ach weet je in ieder geval zeker dat iedereen lekker zijn/haar buikje vol heeft gegeten

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Het eten ziet er heerlijk uit meid! Goed dat je de mannen even op pad hebt gestuurd. Een beetje rust is fijn als je aan het koken gaat;)!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ziet er heerlijk uit! Nog gefeliciteerd!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...