donderdag 4 juli 2013

I am still standingEerder schreef ik al dat Sam voor het eerst was gaan staan. Mensen, ik kan jullie vertellen dat hij deze trend heeft doorgezet. Meneer trekt zich namelijk overal aan op. Het gaat steeds sneller en soepeler. Er is niets meer veilig. Iedere mogelijkheid die hij ziet om de hoogte in te gaan, grijpt hij aan. 
Ik vind het hilarisch om te zien hoe hij zich omhoog werkt. Iets minder hilarisch vind ik alle valpartijen. Sam weet namelijk prima hoe hij zich op moet trekken, alleen niet hoe hij weer veilig op de grond komt. Meestal ben ik er wel op tijd bij maar ja, ik kan niet altijd voorkomen dat hij omkukelt. En tja, als baby ga je natuurlijk altijd met dat grote, zware hoofd als eerste tegen de vlakte. Aiai, mijn arme moederhart!
Het is me er trouwens ook eentje, dat kind van ons. Erg behoudend is hij namelijk niet. Nu hij kan gaan staan, denkt hij dat hij ook best gelijk ergens op kan klimmen. Het probleem is alleen dat hij dat helemaal niet kan. En dus weer omvalt met heel veel tranen als gevolg. Of hij staat net en dan hoort hij achter zich iets. Of er rent een kat voorbij. Heel leuk en interessant allemaal! Zo leuk dat je je daar even voor om moet draaien. Wat je natuurlijk nog niet kan want je kan je pas net een weekje optrekken. Het gevolg van deze actie hoef ik al niet eens meer te vertellen hè? Bam!
Ambitieus is Sam dus wel. Kleine stuntpoot danwel brokkenpiloot. Hoewel ik soms mijn hart vasthoud, vind ik het ook geweldig. Vooral omdat zoonlief het zelf zo awesome vindt wat hij nu kan. Net alsof hij blij is dat hij eindelijk de wereld vanuit een ander perspectief kan bekijken. 
Zien jullie hem trouwens staan op zijn nieuwe schoenen van de Zara? Vorige week werd me gevraagd of Sam zijn nieuwe schoenen uit mijn bestelling wilde showen. Nou bij dezen dus ;-)

16 opmerkingen:

 1. zo schattig, lijkt me echt zo tof om dat allemaal mee te maken als moeder! :) wat een schatje ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zijn schoenen zijn super stoer!
  Het vallen minder, hopelijk leert hij snel om ook weer te gaan zitten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooi proces die ontwikkeling van de kleintjes he. Ik geniet daar ook zo van en oei ja je hart maakt zowel sprongetjes van blijheid als van schrik.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Met vallen en opstaan he :)

  Floor

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Alleen gaat dat vallen nog even wat harder dan het opstaan op het moment. Maar het komt vast goed haha!

   Verwijderen
 5. Ik vind de schoenen leuk! Ik wil niet als een zeur klinken maar weet je dat harde zolen niet goed is voor kindervoetjes.. Ik werd er ook op gewezen hoor. En toen ben ik gaan lezen pas na 3 maanden als ze goed zelfstandig loslopen mogen ze een wat hardere zool onder de voetjes krijgen.

  Maar gaaf zijn ze!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat weet ik ;-) Dit zijn echter hele zachte soepele zooltjes. Je vouwt het schoentje met één hand zo dubbel.

   Verwijderen
 6. Jaaa leuke schoenen! Nu nog wat haar op dat bolletje en hij kan zo naar school :-) grote jongen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ach gossie. Maar we hebben het allemaal geleerd met vallen en opstaan. :) Oefening baart kunst!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hij kijkt alsof het een koud kunstje is! Leuke schoenen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Gefeliciteerd! Wat ontzettend lief en leuk om te zien hoe hij staat. Super leuke foto!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Tja mama, jouw kereltje ontdekt de wereld met vallen en opstaan en voor jou is het een les in loslaten. Geniet er van!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ahh wat leuk, feli! Dat is wel een mooi momentje voor je!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een geweldige schoenen!! Het staat hem heerlijk stoer.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...