woensdag 17 juli 2013

Unpublished bump pics part 3


Sam wordt volgende maand alweer 1 jaar. Tijd dus om foto's uit te zoeken en een mooi album in elkaar te knutselen. Zodoende kwam ik ook de bovenstaande foto's tegen. Foto's die gemaakt zijn tijdens mijn zwangerschapsshoot. Na die shoot ben ik heel enthousiast begonnen met het delen van deze foto's op mijn blog maar ik ben nooit verder gekomen dan part 1 en part 2 omdat er uiteindelijk van alles tussen kwam. (Een bevalling en een kraamweek enzovoorts...) ook was ie ietsiepietsie onzeker over de foto's. Nu ik ze een jaar na dato weer bekijk, vind ik ze echter prachtig! 
Als ik deze foto's terugkijk kan ik amper bevatten dat ze op drie weken na een jaar geleden zijn gemaakt. Ik kan me de hele shoot nog voor de geest halen alsof het gisteren was. Waar blijft de tijd in godsnaam? Ik was hier 34 weken en 1 dag zwanger. Ik had er toen nog geen enkel besef van dat ik slechts 20 dagen later zou bevallen door middel van een spoedkeizersnede. Dat is ik zo abrupt die mooie dikke buik kwijt zou zijn. Ik kan me niet voorstellen dat ik Sam op dat moment nog niet kende. Dat hij het was die daar in die buik zat. 
Wat is er enorm veel gebeurd het afgelopen jaar. Als ik andere vrouwen met een kinderwagen zie lopen met een kleine baby dan heb ik het gevoel dat ik ook pas net bevallen ben maar mijn zoon staat inmiddels en oefent druk met het lopen langs de tafel en de bank. Inmiddels mag ik mezelf al bijna een jaar mama noemen en op de bovenstaande foto's moest die transformatie nog plaatsvinden. 
Het zien van mijn zwangere buik voelt soms zo dubbel. Ik kan met weemoed terugdenken aan het geweldige gevoel van hoe Sam me schopte van binnenuit. Hoe we samen één waren, voor mijn gevoel voor altijd. Tegelijkertijd grijpt de angst die toen mijn leven beheerste me weer bij de keel. Het was geen onbezorgde zwangerschap. De ene medische misser volgde de andere op en we waren er allebei bijna niet meer geweest. Ik voelde dat er dingen die niet goed gingen en niemand hielp me. En uiteindelijk had ik gelijk... De fotografe wilde deze fotoshoot later plannen zodat mijn buik nog groter en ronder zou zijn maar instinctief voelde ik aan dat het zo snel mogelijk moest. Gelukkig maar want een paar dagen later zwol ik helemaal op en kon ik niets meer. Zoals één van mijn bezoeksters mij een jaar geleden voorspelde, zijn deze foto's me enorm dierbaar geworden. Wat is het mooi om je zwangerschap vereeuwigd te hebben want ondanks alles is het dragen van Sam en het leven schenken aan hem het mooiste wat me ooit is overkomen. 

18 opmerkingen:

 1. Als ik dit zo zie, heb ik enorme spijt dat ik geen leuke foto's heb van mezelf als zwangere... Dus ben maar blij en goed dat je naar instincten hebt geluisterd hierin!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hele mooie en leuke foto's! De tijd gaat hard :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ongelooflijk hoe zo'n klein mensje heel je leven overhoop gooit, daar sta je eigenlijk helemaal niet bij stil als je 'er aan begint'. Of je onderschat dat of kan dat gewoonweg niet inschatten dat kan ook. In ieder geval gelukkig dat alles goed gekomen is en je nu kan genieten van je prachtige zoon. Hele mooie foto's om te koesteren trouwens, zeker niets om onzeker over te zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Daar sta je inderdaad niet bij stil. Ik kon me ook tijdens mijn zwangerschap niet inbeelden hoe het zou zijn.

   Verwijderen
 4. Wat een prachtige foto's,
  ik vind het heel jammer dat ik zulke foto's niet heb van toen ik zwanger was..

  Enne, het gaat echt snel..
  Voor je het weet worden ze volgende maand al 12 ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik begin nu een beetje te beseffen hoe snel het gaat.

   Verwijderen
 5. Wat een onwijs mooie foto's! Heel liefdevol en puur, maar ook een vrolijke twist! Super!

  Floor

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat mooi en bijzonder en dat terugblikken zo herkenbaar, soms met pijn en verdriet, met verwondering en blijdschap, met dankbaarheid en trots, dat eerste jaar en de zwangerschap is een achtbaan van emoties.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zal ergens wel blij zijn als die verjaardag is geweest. Eindelijk weer in wat rustiger vaarwater.

   Verwijderen
 7. Het zijn echt hele mooie foto's. :) Helemaal voor niks onzeker over geweest! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een prachtige foto's. Echt heel mooi, vooral de laatste. <3

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Prachtige foto's! Je straalt helemaal en wat een mooie buik :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Prachtige foto's, wat had je toch een mooie buik!
  en je jurk is super tof!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...