woensdag 24 juli 2013

Bezoek CBGisteren stond er weer eens een bezoekje aan het consultatiebureau gepland. Ik zag er ietsiepietsie tegenop vanwege eerdere bezoeken en het feit dat Sam inentingen zou krijgen met dit warme weer. Als je mijn blog volgt dan weet je namelijk dat ik geen geweldige ervaringen heb met ons consultatiebureau. Gelukkig kon deze keer vriendlief ook mee. (Al eerdere bezoekjes met Sam heb ik alleen gedaan.) Ik wilde heel graag dat hij erbij zou zijn zodat de verpleegkundige kon zien dat Sam de bouw van zijn vader heeft. Sam is namelijk vrij slank voor zijn lengte en iedere keer wordt daar weer iets van gezegd. Alsof ik hem niet genoeg te eten geef ofzo...
Met lichte tegenzin stapte ik gisteren het consultatiebureau binnen. En... het viel alles mee! Dat mag ook wel eens gezegd worden. Het was rustig, het spreekuur liep niet uit, ik trof een leuke verpleegkundige die inviel vanwege de vakantieperiode en het allerfijnste was wel dat Sam in orde werd bevonden. Hij weegt nu 8,5 kilo en is 75 centimeter. Aan de lengte twijfel ik een klein beetje want als ik hem thuis meet, is hij iets langer maar goed, dat maakt ook niet uit verder. Qua lengte loopt hij precies op de middenlijn en qua gewicht iets eronder. Hij groeit dus netjes door volgens de curve maar is inderdaad wel slank. Deze verpleegkundige viel dat ook al op maar merkte vervolgens gelijk op dat hij waarschijnlijk de bouw van zijn vader heeft. (Hè, hè, finally!
Verder werd zijn fijne motoriek gecheckt en goed bevonden en moest ik wat vragen beantwoorden over zijn ontwikkeling. Sam loopt nu geheel op schema dus deze keer ontsnapte ik aan allerlei verwijsbrieven. Ik had er altijd vertrouwen in dat het wel goed zat met mijn kind en mijn moedergevoel bleek juist. 
Ook hebben wij het nog even gehad over Sam zijn issues met eten maar we pakten het prima aan volgens de verpleegkundige. Er zijn nu eenmaal koters die per sé zelf willen eten en geen fruit willen. En ik moest hem vooral niet dwingen om dingen te eten die hij niet zou willen. Niet dat ik dat doe, maar het is prettig om te horen dat ik het goed aanpak. Gewoon blijven aanbieden en het moet vanzelf wel los lopen. Er viel tevens geen onvertogen woord over het feit dat ik nog steeds borstvoeding geef. Ik heb daar een aantal vervelende opmerkingen over gehad op het consultatiebureau waardoor ik nu erg terughoudend ben hierover. Volgens deze verpleegkundige moest ik gewoon lekker doorgaan zo lang wij het allebei nog prettig vinden. Wat een verademing bij de adviezen van haar collega.
Aan het einde van ons gesprek was het tijd voor de gevreesde inentingen. Het zoontje van een vriendin die een week ouder is dan Sam kreeg deze prikken anderhalve week geleden en was er doodziek van. Ik kneep hem dus wel een beetje, vooral omdat het gisteren zo benauwd was. Hoge koorts krijgen is nooit ideaal maar tijdens een hittegolf zit je er helemaal niet op te wachten. Gelukkig viel het allemaal mee. Gisteren bij thuiskomt heb ik hem gelijk een zetpil paracetamol gegeven en koorts heeft hij niet gehad. Hij was wel erg huilerig en hangerig maar ik had het erger verwacht. Vandaag was Sam alweer min of meer zichzelf. Kleine bikkel!
Eind goed, al goed! Over drie maanden hoeven we pas weer terug te komen voor de volgende inentingen. Aangezien de volgende afspraak tijdens de herfstvakantie staat gepland, heb ik een klein hoopje om dezelfde verpleegkundige weer te treffen. Oh ja, de bovenstaande foto maakte ik niet gisteren maar vorige week. Niet dat dat veel uitmaakt overigens want hij heeft er de hele dag hetzelfde bij gelegen.

Sinds vandaag is mijn blogje ook te vinden op facebook. (Ik voel me helemaal hip nu!)  Geen idee nog wat ik precies ga doen met dat account maar mocht je benieuwd zijn dan kun je me altijd volgen ;-) Hiervoor ga je naar de sidebar en klik je op de facebook-button. Hope you like!

11 opmerkingen:

 1. Och wat naar dat je cb niet altijd fijn is, ik hoor dat zo vaak. Goed dat je nog bv geeft, M uze is nu ruim 1,5 en krijgt ook nog bv, heerlijk en super gezond. Op het cb zouden ze toch tenminste het WHO advies van tenminste 2 a 3 jaar bv moeten volgen. Nou ja iig goed van jou dat je je niets aantrekt van het cb en fijn voor je kindje dus.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad heerlijk en gezond. Ik vind het ook gek dat ze niet minimaal twee jaar adviseren. Zolang het prima gaat, zie ik op dit moment geen reden om te stoppen.

   Verwijderen
 2. U got 2 be kidding me?! Het CB zeurt over de bv!? Ik geeft het nu bijna 10maanden, maar ze zouden het eens moeten wagen om hier commentaar op te geven. Vooralsnog steeds te horen gekregen dat het als het goed gaat natuurlijk fijn is, zoalng ze ook maar ander eten krijgt (ja duh?!).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een verpleegkundige ja. Omdat ik borstvoeding geef, zou Sam minder behoefte hebben aan ander eten. Hij is best slank en ik schijn hem meer bijvoeding te moeten geven. Mijn melk is ook niet voedzaam volgens haar terwijl de lk mijn gekolfde melk juist bijzonder vet vindt. Rare lui daar ;-)

   Verwijderen
 3. Ben echt zo blij met mijn CB. Hoor zo vaak slechte verhalen erover. Ik ben altijd super tevreden hier. Fijn dat het allemaal meeviel. Ik geef ook vaak direct een pcm na die inentingen. Helpt veel. Ik ga je FBpage liken. Like je die van mij al?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het ligt volgens mij heel erg aan het cb. Deze verpleegkundige kwam uit Amersfoort en was echt super. Volgens mij tref ik steeds de verkeerde. Ik ga het inderdaad ook niet afwachten. Gelijk een zetpil, zelfs al is het maar voor die zere benen. Ik like die van jou!

   Verwijderen
 4. Wat fijn dat het nu wel goed voelde! En wat vervelend om dat steeds te moeten horen. Dat hebben mijn ouders ook tot jarenlang toe moeten horen over mij. Ik was nou eenmaal een spijker op stelten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ook vroeger! Je kunt er weinig aan veranderen des te frustrerender is het om steeds maar opmerkingen daarover te krijgen. Ik kan hem moeilijk volproppen.

   Verwijderen
 5. Zo te lezen is er nog niets veranderd na 33 jaar. Ik had ook altijd vervelende ervaringen op het consultatie bureau. Ook mijn zoon was altijd te licht, wilde niet verplicht de ogentest doen, plassen op commando etc.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik hoor altijd vervelende ervaringen over cb. Raar eigenlijk dat het zo moet lopen. Wel een super lieve foto hier boven het artikel!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik noem het altijd consternatiebureau! Maar fijn dat je mannetje het goed doet ondanks de prikken!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...