vrijdag 26 juli 2013

Sam 11 maanden
Vandaag is Sam precies 11 maanden! OMG, ik kan me nog als de dag van gisteren herinneren dat ik dit blogje typte waarin ik vertelde dat Sam een half jaar oud was. Sterker nog, ik kan me nog als de dag van gisteren herinneren dat hij kakelvers in mijn armen lag. Voor mijn gevoel is hij pas een week geleden geboren. Maar goed, die kleine grote man van mij is op een maand na alweer een jaar. Bijna baby-af!
Wat heeft zoonlief alweer veel bijgeleerd de afgelopen weken. Het wordt echt een kleine dondersteen waar ik de hele dag achter aan moet rennen. Gelukkig vind ik dat totaal geen straf om te doen want wat is het leuk om mijn hulpeloze baby te zien veranderen in een kleine ondeugende aap. Sinds een maand kan Sam staan en dat hij dan ook het liefste de hele dag. We hebben wat issues gehad met het weer veilig gaan zitten maar ook dat hij heeft hij inmiddels onder de knie.Weliswaar na heel wat bulten en schaafwonden... Het opstaan gaat nu supersoepel en hier en daar bespeur ik al wat voorzichtige pasjes. Ook wil hij graag klimmen, erg ambitieus als je net kan staan haha! Jullie begrijpen dus dat ik niets anders doe dan mijn baby opvangen en smeren met vallen-en-stotencrème. 
Het wordt de laatste weken steeds duidelijker dat ik een zoon heb gebaard en geen dochter. Sam is namelijk verzot op alles met wielen. Als het voorwerp ook nog eens groot is, heeft hij helemaal dikke pret. De buggy, de stofzuiger en de bureaustoel zijn op dit moment favoriet. Ook is hij uren zoet met grote plastic auto's die hij alvast voor zijn verjaardag heeft gekregen van mijn ouders en een kennis. Hij lijkt niet echt geïnteresseerd meer in babyspeelgoed. Hij gaat veel liever op ontdekkings- annex rooftocht. Niets is veilig hier in huis en ik heb dan ook al de nodige dingen tijdelijk naar zolder verplaatst.
Naast dat het motorisch gezien allemaal prima gaat, zit Sam ook helemaal happy zijn velletje. Na wat sprongetjes in zijn ontwikkeling is hij weer zijn vrolijke, relaxte zelf. Het slapen gaat weer prima en ook speelt verlatingsangst hem minder parten dan eerst. Ik kan hem dus weer met een gerust hart in de box zetten om even naar het toilet te gaan zonder dat hij de hele buurt bij elkaar schreeuwt. Wel zo fijn!
Het eten gaat met ups en downs. Hij weigert meestal om zich te laten voeren dus zit er niets anders op dan hem zelf een beetje aan te laten prutsen. De ene dag gaat er meer in dan de andere dag. Ik probeer het maar los te laten aangezien ik er toch weinig aan kan veranderen. Ik kan hem moeilijk volproppen hè. Hij groeit overigens keurig verder op zijn lijntje dus er is eigenlijk niets om me druk over te maken. Toch vind ik het irritant dat hij nagenoeg geen fruit eet. Ik houd me er aan vast dat hij vast genoeg extra's binnenkrijgt via de borstvoeding. 
Wat wel een kleine doorbraak is, is dat Sam zo nu en dan wat water wil drinken uit een fles of een rietjesbeker. Ondanks zijn flesweigeracties ben ik regelmatig met hem blijven oefenen. Toen het zo warm werd, wilde hij opeens toch wel water drinken. Het zijn nog geen grote hoeveelheden en hij wil ook absoluut niets anders dan water maar ik ben er wel heel blij mee. Het maakt het toch net wat makkelijker allemaal als hij niet continu mama nodig heeft voor de vochtvoorziening. 
Kortom, het loopt hier allemaal wel op rolletjes. Ik ben enorm benieuwd wat augustus ons te brengen heeft. Nog slechts één maandje heb ik hier een baby rond scharrelen. Ik blijf het gek vinden dat ik straks een dreumes heb. Time flies! De bovenstaande foto's dateren trouwens van vorig weekend en zijn gemaakt op de vijftigste verjaardag van mijn moeder. Wat een kleine, eigenwijze pretbek hè?

Sinds woensdag is mijn blog te vinden op facebook. Mocht je het leuk vinden om me te volgen, dan kan dat via de button in de side-bar.

12 opmerkingen:

 1. Wat een knapperd! :D
  Wat gaat het hard he?! Mijn meiden zijn inmiddels 5 en 7 maar herinner het me ook nog hoor als de dag van gisteren ;)
  Leuke blog heb je! Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ah dankjewel. Het gaat inderdaad echt onvoorstelbaar snel.

   Verwijderen
 2. Ach wat een snoepje en wat een bijzonder jaar is dat eerste jaar toch ook. Nog even en hij is 1, wat een mijlpaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuke foto's! En wat fijn dat het allemaal lekker loopt met Sam op het moment!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat zelf eten komt me bekend voor ;) Dochterlief is nu ruim 9,5 maand en wij geven alles volgens de Rapleymethode, maar yoghurt of soep voeren we wel met een lepeltje. Gaat niet altijd van harte, zelluf doehoen! Maar goed, meestal is het een half gekookt eitje of een gehaktballetje met stronkjes brocolli, gestoomde worteltjes, aardappel (in 1 stuk) etc. was ze 's avonds krijgt. Penne (pasta) gaan er ook goed in, gewoon zonder saus, uit het vuistje. Appels (eerst dunne schijfjes, inmiddels een 1/4 appelstukje), een schijf meloen en een halve banaan (en dan de helft van die helft in de schil laten zitten en met een mesje de schil 'afsnijden' zeg maar - zodat ze het makkelijk vast kan houden) of een 1/4 avocado op een vorkje geprikt .. Misschien heb je hier iets aan? Maar misschien heb je het ook allemaal al geprobeerd ;) Olivia heeft trouwens van 3 t/m 6 maanden met veel pijn en moeite op mijn werkdagen uit de fles gedronken (alle flessen/spenen/tuiten) geprobeerd, en daarna ging het opeens met 7mnd gelukkig wel goed. Ik ben met 3,5 maand begonnen met drinken uit een gewoon glas (met mijn hulp) en daar drinkt ze nu ook altijd thee of water uit. Heb je een gewoon glas al geprobeerd met Sam? Hij kan dan hetzelfde met zijn tongetje en zuigreflex doen als aan de borst :) Ach, eigenwijze kindjes zijn leuker dan meelopers hihi.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fijn om te horen dat ik niet de enige ben met zo'n eigenwijze baby haha! Wij passen wel veel toe van Rapley maar volgen het niet strict. Het is ook pas sinds een maand of 2 dat hij niet meer gevoerd wil worden. Vanaf 5 maanden ongeveer oefen ik met een gewone beker en dat gaat gelukkig steeds beker. Wel blijft het een bende en heeft hij er steeds hulp bij nodig. Ik ben inmiddels enorm creatief geworden en pas eigenlijk alles wel toe wat jij aangeeft. Wat ik ook probeer, dat fruit wil hij niet. Al vanaf het begin lijkt hij het vies te vinden. Is ook al gezien door de dieëtist hiervoor maar die heeft zelfs geen oplossing. Gelukkig vindt hij groente wel erg lekker, dat scheelt ;-) En wat je zegt, vind het heerlijk om zo'n kleine eigenwijze aap te hebben.

   Verwijderen
 5. Ah! Nog een maandje! Time flies!
  Wat een lekker eigenwijs koppie!

  Floor

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...