dinsdag 29 april 2014

Quinoa met gerookte kip, feta, doperwtjes en geroosterde paprika



Soms weet je niet wat je 's avonds moet koken. Ik zoek dan meestal wat restjes bij elkaar in de koelkast en mijn voorraadkast en begin gewoon. Een gerecht groeit dan als het ware. Verrassend genoeg tover ik zo de lekkerste dingen op tafel. Ook dit gerecht was een probeersel maar smaakte dusdanig goed dat ik het recept graag wil delen. Ik heb opeens weer zin gekregen om allerlei receptjes met quinoa te gaan proberen. Lezen jullie mee?

Ingrediënten 3 à 4 personen:
- 275 gram quinoa
- 250 gram gerookte kip
- kopje doperwten (diepvries)
- 3/4 pot geroosterde paprika's 
- 2 sjalotjes
- 5 bosuitjes
- 3 knoflookteentjes
- olijfolie
- citroen 
- zwarte peper
- zeezout 
- balsamico (evt. rode wijnazijn)
- feta

Spoel de quinoa af met behulp van een zeef. Meng de quinoa met 450 ml water en breng het geheel aan de kook. Laat dit net zolang pruttelen tot al het vocht is opgenomen en vergeet vooral niet zeer regelmatig te roeren. (Anders kun je wel dag zeggen tegen je zowel je pan als je avondeten...) 
Snijd ondertussen de bosuitjes en sjalotjes in ringetjes. Snipper ook de knoflookteentjes en hak de geroosterde paprika's in reepjes. 
Verhit een beetje olijfolie in een wok en fruit de bosuitjes, sjalotjes en knoflook. Maak terwijl korte metten met de gerookte kip door deze in blokjes of reepjes te snijden en ga ook de feta te grazen met een mes. 
Draai na 4 à 5 minuten het vuur lager en mik de geroosterde paprika en (bevroren) doperwtjes erbij. Na slechts enkele minuten kwak je ook de gerookte kip in de pan. 
Nu is het een kwestie van de quinoa even los maken met behulp van een vork en deze toe te voegen aan de pan met de rest van de ingrediënten. Breng het gerecht op smaak met een flinke scheut balsamico. Doe het een beetje op gevoel maar voeg in ieder geval niet meer dan 60 ml toe. Je zou er eventueel voor kunnen kiezen om de balsamico op tafel te zetten en ieder voor zich laten bepalen hoeveel hij of zij van dit goedje door het eten wil hebben. Misschien een optie als je kieskeurige kindjes of eters hebt. Sam is echter net een afvalbak en eet alles dus ik heb het er alvast doorheen geschept.
Vervolgens meng je nog wat zwarte peper en een snufje zeezout toe. Schep pas op het laatste moment de blokjes feta erdoor want je wilt niet dat de kaas smelt. Serveer dit hemelse maal in een mooie schaal met wat parten citroen. Eet smakelijk!

(Je kunt heel makkelijk variëren met dit recept. Zo lijkt het me ook erg smakelijk om twee handjes rucola er doorheen te doen, of zwarte olijven en verse blaadjes oregano. Ook kun je ervoor kiezen rode ui te gebruiken in plaats van sjalotjes. De mogelijkheden zijn eindeloos.)

Volg mij nu ook op BloglovinInstagramFacebook en Pinterest.

6 opmerkingen:

  1. Heb gisteren quinoa gekocht voor het eerst haha.. Dus dit recept komt als geroepen! Ik weeg trouwens nooit iets dus moet nog even kijken hoe ik dat doe haha.. Pak meestal kopje macaroni, kopje rijst, etc :P

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Klinkt goed! Ga ik zeker een keer proberen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. lekker...
    ik houd van dit soort eten...

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mmm.. ziet er lekker uit!!
    Liefs! ♥
    diysforyouandme.weebly.com

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...