vrijdag 25 april 2014

Do it your (fucking) self: scrub maken


Ik ben niet zo'n DIY'er. Als ik eens een momentje voor mezelf heb, denk ik niet: goh, laat ik eens iets gaan uhhh... creëeren. Nope, dan ga ik lekker een rondje lopen, een boek lezen, in het zonnetje zitten, een blogje typen, bellen, koken, sporten, slapen maar niet iets maken. Betekent niet dat ik het niet tof vind hoor. Vandaar dat ik in een vlaag van verstandsverbijstering heb bedacht dat ik voor Day Zero Poject minimaal vijf keer de creachick moet uithangen. Juist, ik! 
Ik heb het lang voor me uitgeschoven. Ik had namelijk geen idee wat ik moest maken. En oh ja, het moest ook een beetje makkelijk zijn want ik ben echt een knurft als het op dit soort zaken aankomt. Als het moet, kan ik het wel maar zodra het ingewikkeld word, raak ik zwaar gefrustreerd. Leek me niet de bedoeling. Uiteindelijk bracht Pinterest me op een idee. Te weten zelf scrub maken! Supersimpel en alle benodigdheden had ik gewoon in mijn keukenkastjes staan. Ideaal! Zeker als je bedenkt dat koken en bakken wel hobby's van me zijn. 


Kijk, dit zijn de ingrediënten die ik gebruikte om twee verschillende lichaamsscrubs te maken. Yep, ik besloot het maar gelijk goed aan te pakken en twee varianten te maken, haha! Op de bovenstaande foto zien jullie een pak kristalsuiker, een fles olijfolie, een pot bloemenhoning, zeezout, een citroen en glazen potten die ik scoorde bij Blokker. Ik chefte een grove scrub met zeezout en citroenrasp en een suikerscrub met honing. 


Benieuwd naar hoe je zo'n lekker romig suikerscrubje maakt? Wel, het is te eenvoudig voor woorden. Men neme een beslagkom en een lepel. Schep twee à drie riante eetlepels honing in de kom en voeg daar een kopje suiker aan toe. Vervolgens schenk je er een scheutje olijfolie bij zodat het geheel vloeibaar genoeg wordt om het door elkaar te kunnen scheppen. De hoeveelheid olijfolie die je nodig hebt, is afhankelijk van de dikte van de honing die je gebruikt. Speel dus wat met de verhoudingen. 


Voor de grove scrub met zeezout gebruik  je wederom een beslagkom en lepel. Meng anderhalf kopje zout met een kopje olijfolie. Voeg daarna de rasp van een halve citroenschil toe. Deze scrub laat zich veel gemakkelijker mengen doordat je geen honing gebruikt. Echt easy-peasy!

Ik verklaar het DIY-seizoen voor geopend op mijn blog. Ik vond het erg leuk om te doen en ik ben hartstikke blij met de resultaten. De scrubjes bevallen me prima en zijn ook nog eens el cheapo. 
Kortom, een geslaagd experiment!

(Misschien handig om te vermelden dat deze scrubs niet lang houdbaar zijn doordat er geen conserveringsmiddelen in zitten. Je verlengt de levensduur door het product eruit te scheppen met een lepel of spatel in plaats van met je vingers. Verder help je je homemade scrubje overleven door ervoor te zorgen dat er geen water bij komt.)

Volg mij nu ook op BloglovinInstagramFacebook en Pinterest.

7 opmerkingen:

 1. wat leuk gedaan en in zo'n pot staat het leuk bij de badkamer! liefs x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. diy is diy toch, zelf gemaakt toch ;P
  Ik heb ook al een aantal keren zelf scrub gemaakt, vind het lekker(der)\
  las pas ergens met koffie, maar het idee de geur ik weet t nog niet...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha top gedaan! Het wordt nog wel eens wat met jou en DIY!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een zelfgemaakte scrub staat ook al heel lang op mijn planning, misschien toch maar eens doen.. Op naar de volgende DIY ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat goed! Ik ben ook een slechte diy er. Haha. Dit moet nog wel lukken en die scrub lijkt me ook heerlijk voor mijn huidje:)

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...