zondag 13 april 2014

10 blogregels waar ik me niet aan houd...

Al een poosje ben ik lid van een groep voor bloggers op Facebook. Ik vraag me bij tijd en wijlen af of ik daar wel thuis hoor. Ik heb het gevoel alsof die mensen het bloggen veel serieuzer nemen dan ik. Ik vind het heerlijk om mijn verhaaltjes de wereld in te slingeren maar verder houd ik me niet intensief bezig met het wel en wee in de bloggosphere. Of met wat ik allemaal zou moeten doen om mijn site te verbeteren. Enfin, dat soort dingen. Als ik lees hoe die mensen bezig zijn met hun blog dan voel ik me altijd een enorm slechte blogger, haha. Vandaag dus een artikeltje over alle blogregels die ik (meestal zeer bewust) aan mijn laars lap. Lezen jullie mee?

- Mijn foto's zijn regelmatig om te huilen. Bijna alle kiekjes schiet ik gewoon met mijn telefoon. En uhhh... we hebben een goede spiegelreflex van Canon in huis met allerlei accessoires en shit erbij. Ik heb alleen altijd ruzie met dat ding en ik haat het om foto's te importeren.

- Mijn blog heeft een nogal bijzondere naam. Toen ik twee jaar geleden mijn site aanmaakte met Blogger bedacht ik ter plekke In a flow around the world. Vele opties bleken al bezet te zijn dus na wat gepuzzel, bleef deze naam over. Het slaat nergens op want het dekt de lading van mijn blog niet en ook is het een te lange naam die niet blijft hangen. Toch verander ik mijn blognaam niet. Ik ben eraan verknocht geraakt en wil niet de zoveelste blogtitel hebben met mama, lifeby of mijn eigen naam erin. Fuck it!

- Ik houd me totaal niet bezig met mijn statistieken. Als ik een keer per maand kijk dan is het veel. Ik check het enkel een keertje extra als bedrijven die willen samenwerken erom vragen. Het boeit me niet zo. Zolang ik merk dat mensen mijn onzinverhaaltjes lezen, vind ik het best. Ik schrijf in de eerste plaats voor mezelf. Ik vind het al mooi meegenomen dat er überhaupt mensen zijn die mijn gewauwel vermakelijk vinden. 

- Ik heb de neiging veel te lang van stof te zijn. Ik ram er blogartikelen uit die ik beter zou kunnen opsplitsen in drie delen. Mijn hang naar diepgang zorgt er echter voor dat ik dat niet over mijn hart kan verkrijgen.

- Het schijnt dat je beter één bepaald onderwerp kunt kiezen waarover je gaat schrijven, een zogeheten niche. Kom ik daar aan met mijn van alles-en-nog-wat-blogje. De variatie aan onderwerpen op In a flow around the world slaat werkelijk alles. Het vliegt alle kanten op. Misschien dat ik er lezers mee weg jaag maar ik vind het fijn op deze manier. Het is immers mijn site en het geeft perfect weer wie ik ben. Ik vrees dat ik veel te wispelturig ben voor een niche-blog. Mijn interesses variëren nogal eens en ik zou me te beperkt voelen als ik mezelf zou belemmeren om over bepaalde zaken te schrijven.

- Ik gebruik geen tussenkopjes. Heel stom waarschijnlijk, zeker gezien die lappen tekst die ik regelmatig weet te produceren. Ik heb zelf echter een hekel aan tussenkopjes. Ik ben een lettervreter en wil het liefst achter elkaar door lezen. Persoonlijk heb ik meer dan genoeg aan een simpele alinea-indeling. Ik vermoed alleen dat ik daarin één van de weinigen ben.

- Ik houd me totaal niet bezig met of mijn artikelen goed te vinden zijn door onze grote, vriend Google. Geen idee zelfs, hoe je dat moet doen. (In ieder geval met tussenkopjes maar dat vertik ik dus...) En weten jullie, eerlijk gezegd, kan het me niet eens zoveel schelen. Op de één of andere manier ben ik niet zo ambitieus wat betreft bloggen. Ik vind het domweg geinig om mijn artikeltjes te typen vanachter mijn laptop en ben helemaal happy als mensen erop reageren.

- Ik blog nog steeds met Blogger. Er gaat binnenkort wel verandering in komen hoor maar door mijn uitstelgedrag heb ik mezelf nogal veel werk op de hals gehaald. Er staan namelijk bijna 550 blogjes online en jullie raden het al, die moeten allemaal getransporteerd en aangepast worden. Whaaaaaaa! Boemveel werk! Tel daarbij op dat ik echt een computerkneus ben die totaal geen kaas heeft gegeten van sites bouwen en dergelijke. Het is sowieso een wonder dat ik uiteindelijk Blogger ben gaan snappen. Ik vind het doodeng allemaal. Ieks!

- Het schijnt dat je als blogger lekker moet twitteren. Jammer genoeg, snap ik geen reet van Twitter. Jaren geleden heb ik eens een account aangemaakt (en weer verwijderd). Het is domweg niets voor mij. Ik voel het niet, ofzo.

- Ik maak geen planningen en schrijf zelden ver vooruit. Ik heb soms wel wat blogjes achter de hand voor als ik plotseling word geveld door de kotseritus of iets dergelijks. Het enige waar ik rekening mee houd, is dat gesponsorde posts niet achter elkaar verschijnen. Verder is het geheel afhankelijk van mijn wispelturigheid wat er online komt. 

Volg mij nu ook op BloglovinInstagramFacebook en Pinterest.

24 opmerkingen:

 1. ik onthou je juist door je naam!

  wat ik ook niet begrijp is dat je je nu alles moet koppelen aan Google+?!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hahahaha alle puntjes hadden van mij kunnen zijn. Behalve die Blogger dan. Blijkbaar ben ik net zo'n hobbyblogger als jij ;-) daar is een blog toch ook voor?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hahahah leuk om te lezen! Enne, sommige punten zijn erg herkenbaar. Het moet ook vooral leuk blijven toch!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik kan mij hier ook wel in vinden en al helemaal bij jou passen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mijn statistieken houd ik wel bij, tussenkopjes gebruik ik alleen bij reviews en recensies...ik doe gewoon wat ik lekker wil, post op dagen dat ik wil, etc. Dat houdt het toch menselijk, puur en leuk. Anders is het naar mijn mening meteen zo een verplichting ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik houd me dan ook niet aan de blogregels. Maar moet dat dan? Doe lekker waar je je goed bij voelt. Ik lees je stukjes graag. Je onderwerpen zijn verrassend en niet voorspel baar. Dus ga vooral zo door.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heerlijk geschreven weer! Ik vind trouwens je blognaam origineel en die blijft echt wel lekker hangen :-) x

  BeantwoordenVerwijderen
 8. En daarom kom ik hier ook graag XD

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oh hou op, vind het zo stom dat ze elke dag 'moeten bloggen' Hier heel vaak geschreven dat ik op z'n tijd blog en een hobby/dagboek is. Daarom hou ik ook van jou site!!

  Ik weet niet eens hoeveel bezoekers ik heb. Nadat mijn vorige site gehackt is weet ik op mijn nieuwe site nog helemaal niets.

  Hihi ik had Sugarblossom. Ik vind Blossoms/Bloesems eenmaal erg mooi vandaar ik het zo noemde LOL. Slaat ook nergens op die naam en nu MamavanJenthe ik wist anders niks. Zolang over na gedacht dan maar deze haha.

  Ik Twitter al een tijd niet meer. Komen alleen foto's langs van Instagram die automatisch gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Het belangrijkste is toch ook dat je het zelf leuk vind om te bloggen, je doet het immers voor jezelf. Ja het is leuk meegenomen als je ook lezers hebt, en kijk eens je hebt er genoeg. Dus blijkbaar doe je toch echt wel iets goeds op je blog. In ieder geval ik vind je blog leuk, en al die regels maak je toch lekker zelf wel uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Heel herkenbaar, al zit ik wel op Twitter en heet mijn blog Blogbymama :-D Echter een professionele camera heb ik niet en ik blog ook over vanalles en nog wat. Ik vind het zo jammer om een specifiek onderwerp te kiezen, want er gebeurd zoveel in mijn leven. Ik wil gewoon lekker over alles kunnen schrijven :)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. BAM, zo is het precies....
  bloggen is ook een hobby toch? voor mij wel....
  dat statistieken ding ploft er bij mij steeds uit, LB....
  domein heb ik dan wel,om dat het via via een leuke aanbieding was en ach laten we het proberen (trouwens dat importeren valt best mee als je het door hebt)

  Ga gewoon zo lekker door babe
  xoxo

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Haha en juist hierom vind ik je blog super leuk om te lezen! Het is echt en vanuit jezelf geschreven. Vind ik super tof!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Oh dit is echt heerlijk, ik ben dus niet de enige. In sommige van je puntjes kan ik me niet vinden, die tussenkopjes bijvoorbeeld en statistieken vind ik grappig maar doe er niks mee. Verder kan ik me bij alle puntjes aan sluiten. Ik zal nooit een grote naam in blogland worden. En je naam.... Die onthoud ik juist wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Haha, best herkenbaar! Op de statistieken na alles eigenlijk, hoewel ik ook in de eerste plaats voor mezelf blog vind ik het stiekem ontzettend leuk als mijn bezoekersaantallen stijgen, als een bericht veel gelezen wordt of als ik een leuke reactie op een post krijgt. Heerlijk. En een domein heb ik ook. Twitteren doe ik wel, maar staat eigenlijk helemaal los van mijn blog. Alleen als ik er aan denk slinger ik mijn nieuwste blogpost op twitter...

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Break the rules, 'cause you are the best ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Er staan wel herkenbare dingen in, al ben ik bijvoorbeeld wel retefanatiek op Twitter :) Belangrijkste is dat je er zelf lol in hebt, en als andere mensen dat ook hebben is het al helemaal top toch? Ik lees je iig met veel plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Maar je bent wel lekker eigen en dat is juist hartstikke leuk om te lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ik moet eerlijk zeggen dat ik dus zo persoon ben die je hele lappen tekst niet prettig lezen vind. En dat is eigenlijk best stom als je je bedenkt dat ik heel veel boeken lees. Maar ik lees blogs dus liever met tussenkopjes en alinea,s. Maar moet zeggen dat het mij dus ook niet ervan weerhoud om langs te blijven komen op je blog, juist door je afwisselende artikelen, dat is echt de kracht van je blog. Gewoon heerlijk schrijven wat je wil en waarover je wil zonder met de grote meute mee te gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Kan me in de meeste punten ook vinden! Ik blog omdat ík dat leuk vind en als andere mensen het ook leuk vinden is dat mooi meegenomen. Het schijnt ook dat je op vaste dagen en vaste tijdstippen moet bloggen, maar ik blog als het mij uit komt.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Haha you go girl. Ik ben ook een "slechte" blogger. Soms elke dag en dan weer twee weken niet, oh my. Oh en ik vind je naam juist leuk :)

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Je moet helemaal niets joh, gewoon lekker schrijven wat je wilt is de essentie. En dat kan jij erg goed!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...