maandag 28 april 2014

Wat ik allemaal een beetje was vergeten aan zwanger zijn... + mirror shotsWat ben ik blij dat ik eindelijk niet meer verborgen hoef te houden dat ik weer zwanger ben. Heel prettig om het nu gewoon te kunnen zeggen en schrijven. De afgelopen maanden had ik natuurlijk volop blogideetjes maar die heb ik even opgespaard tot ik het grote nieuws van de daken mocht schreeuwen. De aankomende weken heb ik dus behoorlijk wat dikke-buiken-geneuzel op de planning staan. Voor vandaag een lijstje met zaken die ik allemaal een beetje was vergeten aan zwanger zijn. Ik schreef het al in maart maar nu kan ik het eindelijk online knallen. Want jeetje, ook al heb ik het allemaal al een keer meegemaakt, bepaalde dingen verdring je gewoon ofzo. (Het moge duidelijk zijn dat zwanger zijn niet mijn hobby is ;-))

- Dat ik zo verschrikkelijk moe was. Hoe kon ik vergeten dat drie uur na het opstaan mijn ogen weer dichtvallen? En dan heb ik nu ook nog eens Sam die onlangs heeft besloten dat hij overdag amper meer slaapt. Arghhh!

- Kotsen, kotsen, kotsen! Oh ja, dat hoorde er ook bij. Met mijn rondhuppelende dreumes zit rustig wakker worden er helaas niet in en ook merk ik dat ik niet aan mijn rust kom waardoor die misselijkheid alleen maar erger wordt. Jezus, het komt zelfs gewoon door mijn neus naar buiten soms. 

- Mijn vorige zwangerschap was een grote hel vanwege mijn gruwelijk hoge bloeddruk. Briljant idee dus om een tweede baby bij elkaar te batsen. Zeker als je bedenkt dat die bloeddruk na mijn bevalling nooit meer laag is geworden. En ik moet nog tot november. Zucht!

- De eeuwige spanning of alles nog wel goed gaat in die baarmoeder. Dat zie je nooit af aan al die prachtige, zwangere vrouwen maar volgens mij schijt iedere preggo peuken bij de 20-weken echo. Vier ogen, drie benen, geen hartslag, misvormingen??? Mijn hormonen nemen regelmatig een loopje met mijn normaal gesproken nuchtere zelf. Beetje jammer!

- Commentaar en vragen als: wat ben je al dik! Was het gepland? Willen jullie weten wat het wordt? Gaan jullie het naar mij vernoemen? Is dat nu wel slim? Kill me now!

- Ik vind alles stinken. Gadverdamme zeg! Ook hele normale etensgeuren vind ik niet te narsen. Ik kan Maarten wel iets aandoen als hij naast me een bord nasi met saté gaat zitten weg beuken. Ieks! Nee, ik hoef echt geen hapje schat! Ben jij gek?!?

- Ik ben geen onuitstaanbare zwangere die iedereen wegjaagt met hormonaal gedrag. Ik kan echter wel onredelijk pissig worden als iemand MIJN calippo's heeft opgegeten of de kruidenkaas heeft opgemaakt. Uhhh, tja...

- Om nog even op die misselijkheid terug te komen... In zwangere toestand ben ik best een beetje wagenziek. Vooral als ik me al niet helemaal tof voel, doet zo'n warme auto en dat gehobbel me geen goed. Wanneer was ik ook alweer uitgerekend? Begin november ofzo, pfff...

- Die cravings!!! Fuck, ik kan me normaal al niet zo goed beheersen als het om eten gaat maar nu droom ik weer van eten. Het werd Maarten pijnlijk duidelijk dat er een baby op komst is toen ik hem middenin de nacht zijn nest uit schopte omdat ik echt yoghurt moest eten. Ook die onbedwingbare behoefte aan cranberrysap valt enkel door hormonen te verklaren, denk ik...

- Die ziekenhuisbezoekjes. Wat had ik daar de pest over in steeds toen ik zwanger was van Sam. En jullie raden het al, deze keer mag ik me ook continu melden om van alles en nog wat. Bluhhh! Jammer ook dat die afspraken altijd gruwelijk uitlopen. Voor even bloedprikken, ben je al zo een uur kwijt. Hoe moeilijk kan het zijn om binnen een paar uur die naald erin te rammen en hoppa!

Wat betreft de mirror shots, ik weet nog niet precies hoe ik dat in het vat ga gieten. Bij mijn vorige zwangerschap maakte ik er vaak aparte blogposts van maar ik weet niet of ik dat deze keer weer ga doen. Misschien dat ik ook soms gewoon een kiekje bij een ander artikel plaats, zoals deze keer. Even uitvinden wat handig is en wat werkt. Laat me gerust weten wat jullie de beste optie lijkt. 
De bovenstaande foto is in ieder geval gemaakt met precies 12 weken. Ik droeg een shirtje van Noppies welke ik in de uitverkoop scoorde toen ik zwanger was van Sam. Je ziet het volgens mij ook een aantal keer voorbij komen in outfitposts van twee jaar geleden. Echt een fijn ding! Verder droeg ik een zwarte skinny van H&M Mama die ik vorige maand voor 10 euro uit een afprijsrek viste en sneakers van Adidas die ik al zeker vijf of zes jaar heb. 

Volg mij nu ook op BloglovinInstagramFacebook en Pinterest.

24 opmerkingen:

 1. Leuke blog Jess! Wauw, wat is je buik al goed te zien zeg!! :) Ga je extra goed volgen nu. Nogmaals gefeliciteerd, hoop dat de narigheid jouw lichaam dit keer passeert. X

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oef, als ik dit lijstje lees weet ik ook alweer precies hoe ik me toen voelde. En hoe ik dat dus gewoon verdrongen heb. Trucje van de natuur zullen we maar zeggen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Maarrrrrr je hebt wel een gruwelijk mooie buik chick!
  Snap alleen echt wel dat je al af gaat tellen.. elke dag is er weer 1 en de weken vliegen voorbij.. geloof me!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je mooie buikje is alweer goed te zien, wauw!! Als ik dit lijstje lees twijfel ik ineens of ik wel zwanger wil zijn, (haha grapje hoor!!). Lees lekker met je mee en ga weer genieten van al je blogs. Ik vond de Mirror shots trouwens altijd erg leuk. Iets aparts en leuk als update zo'n groeiende buik!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuke blog alweer.
  Veel van die dingen herken ik mezelf wel in. Op the cravings na dan (ben blij ook)

  xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 6. heel mooi buikje! kan je ook niet omheen en eerlijk... ik vond het helemaal niet erg om te horen hoor, dingen over mijn buik dat ie groot was enzo, was trots op mijn dikke buik ;-) Ennuh wil wel helpen met de shots maken hoor ;-) we zien elkaar bijna elke dag hahahaha (zou bijna zeggen dat ik je mis omdat ik je al een paar dagen niet gezien heb hahahah oké getting weird!)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Je hebt al een mooi buikje. En tja soms is het maar goed dat je bepaalde dingen vergeten bent.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heel leuk! Ik hoop voor je dat alles helemaal goed is en dat je een prachtig kindje op de wereld kunt zetten :)
  Ik ben je gaan volgen :)
  Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Aaah, zo herkenbaar allemaal, ik ben exact een maand verder dan jij :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Oh pfff jaaa, gelukkig had ik geen last van hoge maar juist lage bloeddruk. Minder vervelend lijkt me. De rest, pffff heel erg herkenbaar, bah. Sterkte deze periode. Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 11. ooo, dikke buiken geneuzen KOM MAAR OP....
  ik had het er vanmorgen dus over met een hulpverleenster dat ik het allemaal niet meer zo weet, behalve die 9 maanden kotsen die herinner ik me nog wel dan..
  Mocht ik op tijd de ware nog eens tegen komen hoop ik dat ik het nog 1 laatste keer mag mee maken

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Je schrijft altijd zo heerlijk genuanceerd, haha! Naast al die nadelen is het vast heerlijk om weer een kleintje bij je te dragen. Geniet er volop van! X

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik ben uit die periode van dikke buiken. Te oud oa. Sowieso: eén keer en ik was helemaal 'genezen'! Nie wieder! Dat heb ik gedaan.

  Je ziet er prachtig uit! Heel veel goeds gewenst de komende tijd!

  Tally

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een mooi buikje heb je al! Hoop dat deze zwangerschap je beter af gaat, probeer er toch lekker van te genieten want voordat je het weet heb je zo'n mini mensje in je armen liggen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Mooie foto! En die kwaaltjes lijken me echt 10 keer niks

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ohhh prachtige foto zeg, en een mooi buikje al!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Staat je ontzettend mooi!! Ik ga je zeker volgen om te zien hoe een tweede zwangerschap en de zorg voor twee kindjes is.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. hahahaha sorry hoor moet wel echt een beetje lachen.. jij vast ook als je de kleine weer in je armen heb en dit terug leest ;) Het is voor een goed doel, het is voor een goed doel, het is voor een goed doel..

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Hihi, heerlijke blog.
  En eerlijk is eerlijk, ik moet toegeven dat ik 5,5 week na de bevalling de helft van bovenstaande kwaaltjes alweer heb weggedrongen en zelfs nu al denk; o ja! Die vreselijke misselijkheid. O ja! Die vreselijke vermoeidheid (want die is écht anders dan vermoeidheid van gebroken nachten in je kraamtijd).

  Maar dan kijk ik naast me naar die lieve slapende baby en dan denk ik, tja, hoe belabberd ik me ook voelde met die rot misselijkheid, diabetes en zwangerschapsvergiftiging.. Dat mooie kereltje is het stiekem wel waard geweest.

  Dus toi toi toi!
  Het komt vast goed allemaal. En het is zo november joh ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Oef, nou dat kotsen kan ik niet vergeten hoor, van 6 tot 16w alleen maar boven de plee gehangen, heel wat gevloekt en zelfs 4kili afgevallen. Ach ja, t is voor een goed doel hea, zou t met liefde overdoen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Leuk geschreven, maar veel zaken zijn natuurlijk minder leuk. Die uren in het ziekenhuis kan ik me ook nog wel herinneren. Was mijn baas destijds ook heel blij mee (not!), met al die uitgelopen ziekenhuisspreekuren... succes en sterkte! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Helemaal waar. Je vergeet gewoon hoe slecht bepaalde dingen waren in je eerste zwangerschap, omdat je weet wat je ervoor terug krijgt (en dat moet je dan ook even twintig keer per dag tegen jezelf zeggen, haha).

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Oh die geuren van eten, daar had ik ook zo'n last van! Vooral peen, venkel en komkommer haha. Heel herkenbaar allemaal!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...