dinsdag 15 april 2014

Een lichtje in de nacht


We hebben er een poosje op moeten wachten maar Sam houdt tegenwoordig van boekjes. Van een boekenhater is hij veranderd in een kindje dat dol is op lekker bladeren en voorlezen. Ik hoop heel hard dat het geen fase is want ik vind het geweldig. Hoe ondernemend hij aan de ene kant is, zo zoet kan hij anderzijds zijn met een stapel boekjes. Vooruit, ze allemaal uit de kast trekken en ze opstapelen tot opstapje naar de deurklink is ook erg geinig maar vaak genoeg leest meneertje op zijn manier in zijn boeken. Prima dus! 
Zoonlief is momenteel nogal geobsedeerd door een boekje van Doornroosje met lichtjes erin. (Hij werkt een beetje aan zijn vrouwelijke kant, denk ik...) Ik geloof niet dat hij het verhaal heel spannend vindt. Vooral de lampjes hebben zijn interesse. Daarnaast is hij ook zwaar verliefd op konijntjes. Niet dat wij konijnen hebben maar de buren wel. Heel grote zelfs! We hebben een paar keer op ze gepast en sindsdien is mini helemaal fan van deze diertjes. Zeker nu hij onlangs heeft ontdekt dat Nijntje ook een 'nijnie' is, haha!
Jullie begrijpen dan ook vast wel dat Sam in zijn nopjes was toen we het bovenstaande boek van Uitgeverij De Fontein ontvingen. Het heet Een lichtje in de nacht en het gaat over de avonturen die Stijn en papa konijn beleven. Oh, en er zit een heus lampje in verwerkt! De twee konijnen moeten in het donker hun weg naar huis vinden met enkel de hulp van een oude lantaarn. Het is een heel lief en zoet verhaal maar voor kleine guppen toch ook best spannend. Het is echt een fijn boek, mede door het nachtlampje, om voor te lezen voor het slapen gaan. Sam kan er in ieder geval geen genoeg van krijgen en heeft dit boek al gebombardeerd tot één van zijn favorieten.
En niet alleen mijn kleine meneer vindt Een lichtje in de nacht een geweldig slaapmutsje, ook deze mama is zeer te spreken over dit boek. Het doet me denken aan boeken uit mijn jeugd zoals Grote beer en kleine beer en Muis, mol en rat. Warme verhalen met schattige beestjes in de hoofdrol. Heel aandoenlijk! De tekeningen van Alison Edgon zijn om op te vreten zo lief en de vlotte pen van Cat Weatherill maakt dit een boek dat je ook als ouder keer op keer wilt voorlezen. Praktisch gezien, ben ik ook zeer te spreken over de vervangbare batterij van het nachtlampje. Het zal je maar gebeuren dat dat lichtje er mee ophoudt en niet meer tot leven is te wekken. Dreumesdrama's gegarandeerd. 
Goed, wij zijn enthousiast over dit leuke boek en vinden het een pareltje in de kinderboekenwereld. Persoonlijk vind ik het een verademing na een miljoen keer een hysterisch boek van Doornroosje te hebben moeten voorlezen met psychedelische lichtjes. Mocht je op zoek zijn naar een leuk cadeautje of je klein uk willen verwennen met nieuw leesvoer, onthoud deze titel dan. Sam en ik durven te garanderen dat deze titel bij heel veel koters (en papa's en mama's, ook niet geheel onbelangrijk...) in de smaak gaat vallen. Approved by us! Bam!

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Uitgeverij De Fontein.

Volg mij nu ook op BloglovinInstagramFacebook en Pinterest.

16 opmerkingen:

 1. Oeh ik hou van boekjes en deze klinkt top!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een superschattig boekje, die zou mijn zoontje ook super vinden :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lijkt me een super leuk boekje! Nathan krijgt ook interesse in boekjes.Vooral veel dikke dik en boeken van eric carle (rupsje nooit genoeg enzo)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dikkie Dik is ook heel leuk inderdaad. Daar hebben we ook boekjes van.

   Verwijderen
 4. Wat een lief boekje :) En fijn dat Sam interesse krijgt voor boeken (lezen) :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ben daar ook zo blij mee. Heerlijk dat hij boekjes weet te waarderen tegenwoordig.

   Verwijderen
 5. Wat een leuk boek en fijn dat Sam hierdoor anders naar boeken is gaan kijken. Hier in huis zijn ze echt gek op boeken en voorlezen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zeker heel fijn. Hij kan zich nu echt lang vermaken met een paar boekjes.

   Verwijderen
 6. Ahhh super leuk! Ik hou van kinderboeken!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een leuk boekje vooral zo met dat lampje echt een schattig detail x

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh dit lijkt me een leuk boekje. Meteen even opslaan!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Klinkt als een leuk boekje, lijkt me straks geweldig om boekjes voor te lezen voor de kleine uk.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...