woensdag 2 april 2014

Beetje mamablogmoeMijn blogje bestaat inmiddels twee jaar. Ik weet nog als de dag van gisteren dat ik In a flow around the world aanmaakte met blogger. Ik was toen 14 weken zwanger en had net te horen gekregen dat ik niet meer mocht werken. Ik dacht dat ik gek werd. Ik moest iets hebben dat me wat afleiding kon bezorgen tot de uitgerekende datum. Een blog beginnen, bleek een schot in de roos. Met veel liefde (en naïviteit) schreef ik fanatiek over mijn zwangerschap van Sam tot ik opgenomen werd in het ziekenhuis met 27 weken.
Mijn blog was mijn uitlaatklep. De artikeltjes over mijn zwangerschap zijn me heel dierbaar. En dat was precies de reden waarom ik een blog begonnen ben. Ik wilde dingen vastleggen voor later. Voor Sam, al wist ik toen nog niet dat ik een zoon met die naam op de wereld zou zetten. Na de geboorte van mini-me liep niets zoals het moest lopen. Het bloggen raakte op de achtergrond. Uiteindelijk vond ik in januari 2013 de moed om weer te gaan schrijven. De ene maand meer dan de andere maand maar dat maakte niet uit. Pas sinds de zomer blog ik fanatieker. Met alle plezier maar things have changed somehow. 
In blogland worden er massaal mamablogs gestart. De ene na de andere  nieuwe site schiet uit de grond. En opeens sta ik in een lijstje met mamabloggers. En dat vind ik eigenlijk, als ik erover nadenk, niet superleuk. Ik snap dat het logisch is hoor, ik schrijf immers veel over mijn kleine monstertje. Ik ben echter geen mamablogger. Natuurlijk ben ik moeder maar ik ben ook zoveel meer. Ik heb echter nooit de intentie gehad om een heuse mamablogger te worden. Ik wilde mijn zwangerschap vastleggen maar ook schrijven over andere zaken zoals reizen, eten en sport. Uiteindelijk is het allemaal wat anders gelopen. Als kersverse mama bleek dat sporten en reizen niet zo realistisch namelijk, haha! 
Het punt is dat ik niet gezien wil worden als mamablogger. Waarom? Omdat ik een beetje mamablogmoe ben op de één of andere manier. Een aantal mamablogs vind ik heel tof om te volgen maar ik heb het gevoel dat heel veel blogs een beetje hetzelfde zijn. No offence, dat heeft niets te maken met al die moeders maar dat is meer hoe ik het ervaar. Het ligt vooral aan mij, denk ik. Voor mijn gevoel struikel ik de hele tijd over artikelen over Rapley, moestuinen, draagzakken, wasbare luiers en knutselprojecten. En vergeet niet alle algemene blogjes over uitstapjes, kinderziekten en weet ik veel wat allemaal. Ik vind het allemaal niet zo spannend om te lezen. 
Misschien komt het omdat ik vooral moeder vanuit gevoel. Ik lees niet heel veel over opvoeding en laat het gewoon maar gebeuren. Wat ik wil is dat Sam gewoon lekker kind kan zijn en dat hij fatsoenlijk eet en in ieder geval 's nachts slaapt. Natuurlijk moet hij leren delen en ook verwacht ik van hem dat hij mettertijd  wat sociaal wenselijk gedrag kan vertonen. Maar echt, heel veel dingen vind ik zo vanzelfsprekend dat ik echt denk: come on, is dit nu een blogje waard? Het ligt dus echt vooral aan mij, dat realiseer ik me terdege. Er zullen superveel mama's zijn die dolgraag moestuinavonturen lezen maar helaas haten planten en andere groene dingen mij. En hoe goed wasbare luiers ook voor het milieu zijn, ik vind het allemaal ingewikkeld en heb geen zin om kak te schrapen. Ieder zijn ding toch? Daarnaast doet mijn vriend altijd de was omdat ik er zo verschrikkelijk slecht in ben. Jullie begrijpen dat het fenomeen wasbare luiers een ver-van-mijn-bed-show is.
Rapley is wat mij betreft ook een beetje overrated. Ik bedoel, iedere boerenkinkel kan toch bedenken dat je je kind niet enkel gepureerd voedsel moet geven omdat ze anders niet normaal gaan vreten. Daar heb je toch geen Rapley voor nodig? Sam heeft wel geprakt voer gekregen maar we hebben dat afgewisseld met grote stukken van van alles en nog wat om mee te spelen en lekker van te proeven. Tja, ging prima hoor. Met 11 maanden wilde hij per sé alles zelf eten en at hij met de pot mee. Inmiddels eet hij alles en nog met bestek ook. En over al dat creatieve geknutsel, ga ik het niet eens hebben. Ik krijg al ruzie met naald en draad als ik een knoop moet aanzetten. Laat staan wat er gebeurt als ik een dekentje ga breien, haha!
Wat ik hiermee wil zeggen, weet ik eigenlijk niet. Het moest me even van het hart. Zo gaat dat. In ieder geval ga ik mijn best doen om mijn artikeltjes over koters en mamashizzle wat meer te spreiden. Dit wil niet zeggen dat ik het helemaal anders aan ga pakken want ik ben en blijf moeder van een dreumesje waar ik gruwelijk veel van houd. Alleen vind ik het wel belangrijk om mezelf te blijven vernieuwen en onderscheiden. De verhoudingen zijn een beetje zoek op het moment. Ergens is het ook zo makkelijk om enkel over je kind te schrijven. Hoe ik het precies ga aanpakken weet ik nog niet. Het zou zelfs zomaar kunnen dat er niet eens heel veel veranderd. Ik ga het in ieder geval eens goed overdenken.
Wanneer jullie nog tips voor me hebben, hoor ik het graag. En mocht je me een schop onder mijn hol willen verkopen naar aanleiding van dit artikel dan mag dat uiteraard ook. Verder hoeft niemand zich aangevallen te voelen. Zo is dit blogje niet bedoeld. It's not you, it's me! Ciao!

(En om af te sluiten natuurlijk een lekkere mamablog-kiek van toen Sam een paar weekjes oud was...)

Volg mij nu ook op BloglovinInstagramFacebook en Pinterest.

44 opmerkingen:

 1. Ooh ik herken het heel goed! Dat is ook de reden dat ik in oktober van blognaam wisselde ik ben niet alleen mama en mijn blogs al helemaal niet. Ik volg dan ook vrij weinig mama blogs

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is ook precies waarom ik besloten heb vast te houden aan de blognaam die ik in een opwelling bedacht. Ik vind het anders zo beperkend.

   Verwijderen
 2. ik begrijp wat je bedoelt... Het is niet altijd even interessant, maar voor de mama zelf wel natuurlijk ;-)
  Ik ben van plan om ook een soort mamablog te starten eens onze spruit er is, eigenlijk meer een gezin blog.
  Maar dat is vooral voor mij een soort dagboek dat ik netjes kan bij houden ;-) en als andere mensen het leuk vinden, zoveel te beter!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Absoluut. Ook ik schrijf dingen over mijn zoon die andere mensen ongetwijfeld niet boeiend vinden. Het gaat mij meer om de balans.

   Verwijderen
 3. Ik snap je wel. Mijn blog gaat over mijn leven. En mijn twee kids zijn een heel belangrijk deel van mijn leven. Uiteraard schrijft ik daarover. Maar ook over mijn eigen dromen, gedachten en ontwikkelingen. Ik ben meer dan alleen mama.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Precies, ik zal ook gewoon over zoonlief blijven schrijven. Mijn zwangerschap was de inspiratiebron van deze blog. Maar ik wil idd niet enkel over het moederschap schrijven.

   Verwijderen
 4. Ik zit ook in een dip qua bloggen. Vooral omdat Junior heeft aangegeven dat ie niet meer als onderwerp wil dienen, wat zijn goed recht is natuurlijk en anderzijds heb ik exact hetzelfde gevoel bij die bewuste moederblogs. Ik vink ze aan als 'gelezen' in blogger en uiteindelijk ontvolg ik ze helemaal .... Ik voed ook voornamelijk op met boerenverstand en een héél enkel boek dat ik ooit erover heb gelezen....

  Momenteel ben ik ook mijn weg in blogland aan het heroverwegen (zie blog). Het zou ook zomaar eens afscheid of een hele lange pauze kunnen worden.... Ik ben er nog niet helemaal uit.

  Ik zie je wel op IG ;) (waar ik ook even minder actief ben)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk daar ook wel eens over na. Wat nu als ik blijf bloggen en Sam wil op een gegeven moment ook niet meer dat ik over hem schrijf. Hopelijk blijf je zo nu en dan een verhaaltje delen. Ik vind je veel te leuk om te moeten missen online ;-)

   Verwijderen
  2. Je bent lief xox

   MetalMommy

   Verwijderen
 5. oh dat snap ik wel....
  je bent mama en blogger, maar dat maakt je toch niet gelijk een automatische mama blogger...
  en weetje, bij de oudste had ik nog niet eens echt internet, laat staan dat ik me suf ging zoeken naar hoe het moet...
  Blog lekker door zoals jij doet...
  voor mij ben je gewoon een leukwijf blogger, wahahaha

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, dankjewel. Ik denk dat ik ook zeker blijf bloggen hoor. Ik beraadslaag me alleen even over de invulling ;-)

   Verwijderen
 6. Ik snap je ook wel. Ik heb zelf (nog) geen kinderen en ben dan ook nooit op zoek geweest naar specifieke mamablogs. Ik volg er een paar, maar die volg ik juist omdat het niet alleen maar 'mama' is zeg maar. Ik vind het leuk om een kijkje in iemands leven te nemen, en natuurlijk horen iemands kinderen daar bij :) En dat vind ik leuk om te lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Herkenbaar. Ik volg ook zeker genoeg moeders en een aantal mamabloggers die me echt aanspreken. Ik vind het ook leuk om in iemands leven te gluren.

   Verwijderen
 7. Ik denk dat je gewoon moet blijven verder bloggen over waar je zelf zin in hebt :-) Ik zie jouw blog niet echt als een mamablog maar eerder als een 'jess-blog'.
  Zelf vrees ik dat ik zo'n moestuin,naaiprojecten,uistapjes met zoonlief - blogger ben ;-) maar ik kan mij ergens wel vinden in jouw mening. Soms heb ik het ook even helemaal gehad met al die blogs die op elkaar lijken en dan doe ik eens een grote opkuis in de blogs die ik volg. Waarna er meestal weer snel wat nieuwe, 'frisse' blogs aan worden toegevoegd die het weer leuk maken :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ahhh wat lief om te horen. Idd is bloggen waar jezelf zin in hebt het beste. En ik volg ook heus wel een aantal mamablogs. Ik zie alleen soms door de bomen het bos niet meer omdat er ineens zoveel zijn. Een aantal vind ik leuk maar een heel aantal iets minder omdat ik minder met de onderwerpen heb. Maar als een blogger dan weer een hele leuke persoonlijkheid heeft dan vond ik soms dingen leuk die ik anders niet tof vind.

   Verwijderen
 8. Je moet gewoon doen en schrijven en lezen wat goed voelt. Ik ben echt een mamablogger, zo gestart en zo blijf ik. En tja, sommige dingen zijn nu eenmaal niet even boeiend voor iedereen, maar er blijven altijd mensen die het wel leuk vinden om te lezen. Wat jij hebt met mamablogs, heb ik met beautyblogs, het is allemaal hetzelfde. Overigens schrijf ik niet over elke poep en scheet (wel over Rapley as u know haha) en ook nog over ons eigen leven en eigen dingen. Maar ja, dat staat nu eenmaal in het teken van dochterlief. Ieder z'n ding toch, anders is de wereld ook zo saai ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Kijk, als je begint als mamablogger dan is het een ander verhaal. Ik heb echter nooit die intentie gehad dus daarom vind ik het minder. Heb ook gewoon een ander type blog vandaar dat ik niet die hoek in wil ;-)

   Verwijderen
 9. Tsjah ik begrijp nu helemaal dat ik 1 van die mamabloggers ben die je moe bent :P Haha nee grapje ;-) Maar ik herken wel heel erg je gevoel al ben ik me er nu pas bewust van. Zal t even kort uitleggen.. ik lees veel mama blogs en dan kijk ik naar mezelf en denk ik.. ik heb daar helemaal nooit over nagedacht of ben er helemaal niet mee bezig en dan denk ik.. moet ik me nu schuldig voelen dat ik het maar laat komen zoals het komt? Of ik raak in paniek en denk.. "slechte moeder alarm" waarom heb ik daar mezelf niet over ingelezen? Waarom weet ik dit of dat niet? Hahaha... Dus thnx voor je blog, want ik besef mezelf gewoon dat ik een tikkeltje anders ben en dat het helemaal niet erg is ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja herkenbaar. Ik ben op zich best zeker van mezelf en de manier waarop ik met mijn kind omga. Maar dat heeft wel moeten groeien. Soms denk ik ook weleens: goh, zou ik dat ook niet allemaal moeten doen? Doe ik wel de juiste dingen? Maar aan de andere kant zie ik hoe goed het met Sam gaat en weet ik dat het prima is zoals we het aanpakken.

   Verwijderen
 10. Trots op je meid, dat je het toch gezegd hebt! Ben het heel erg met je eens zoals je weet, en je eerlijkheid kun je trots op zijn! Enneh, ook zonder allerlei methodes is Sam een prachtig jong, die zn eigen methodes toepast ;)!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ahhh dankjewel. Was wel even moed voor nodig hoor ;-) En idd, eerlijkheid is ook iets belangrijks. Ik hoop dat ik het goed verwoord heb en geen mensen heb gekwetst.

   Verwijderen
 11. Ik kan me best wel in jou blogje vinden, en merk dat ik alle blogjes over wasbare luiers snel oversla ;) Ik zit ook al langere tijd te denken om mijn blognaam te veranderen, want ik ben hoofdzakelijk Roos, die toevallig ook mama is. Nu schrijf ik best veel over mini-me, maar ik probeer het wel af te wisselen met persoonlijke verhalen en bijv een gekke tag. Ik zie mezelf wel als een mamablogger, maar geen 'ik-doe-alles-via-de-goede-weg-mamablogger'. Mijn mama motto is dan ook: die andere moeders doen ook maar wat ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Grappig, mijn motto is: ik-ben-een-goed-genoeg-moeder ;-) Ook al zie ik mezelf niet als echte mamablogger, ik schrijf ook veel over mini. Is ook gewoon leuk natuurlijk. Maar ik wil ook ook over andere zaken blijven schrijven. Vooral omdat ik ook met die intentie een blog ben begonnen.

   Verwijderen
 12. Ik snap je volledig. Ik val misschien ook wel onder de 'mamablogs', maar ik vind het helemaal niet boeiend om alleen maar over de kinderen te schrijven. Ik breng mijn kids ook nooit in beeld. De twee oudsten willen daar sowieso niets van weten en ik moet uiteraard hun privacy respecteren. Ik vind het, met alle respect, ook niet zo heel boeiend om het wel en wee van andermans kinderen te volgen.
  Vaak erger ik me ook aan alle 'rozigheid' in dit soort blogs, alsof het moederschap een hele grote roze wolk is waar je nooit eens afdondert. Mama zijn is vaak ook heel hard werken en heel veel geduld hebben. Dit lees ik veel te weinig in de meeste mamablogs, of hebben al die mama's dan zo'n engeltjes die nooit eens een vreselijke driftbui krijgen?
  Voor mij valt jouw blog zeker niet enkel onder de categorie 'mamablogs'. Ik vind jouw schrijfstijl, jouw onderwerpen en vooral je humor erg verfrissend. Dus zeker blijven doorgaan Jess!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik snap het wel hoor. Soms maakt het me ook wel onzeker, omdat sommige opvoedmethodes die je te lezen krijgt helemaal te gek zijn, maar ik krijg het thuis niet toegepast. Ons manneke is gewoon ons manneke, waar ik enorm van hou,maar niet in een opvoedhokje te plaatsen.

  Blogs over moestuinieren vind ik dus weer wel interessant. Bij mij gaat een sanseveria nog dood, maar ben wel een poging aan het doen om wat meer zelf te planten en te kweken. Ach ja, ieder zijn ding.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een mooie post dit!
  Dit is toch precies de plek waar je alles kunt neerzetten wat je zelf wilt, je moet je echt niet door anderen in een hokje laten schuiven! Ik lees deze blog juist OMDAT het niet zo'n typische mama-blog is.
  Daarom ook dat ik je in mijn nieuwste blog heb genomineerd voor een Very Inspiring Blogger Award!
  http://zowiezoe.com/2014/04/02/nominatie-very-inspiring-blogger-award/
  Doe je mee?

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ojee, hier een mamablog over.. jawel mama-dingen, rapley, bewuste eco-dingen en .. wasbare luiers ;)

  Maar weetje Jess, je hebt wel helemaal gelijk, te veel van hetzelfde is.. hartstikke saai! Ik lees zelf veel verschillende blogs en als ik er over nadenk ook nooit alle artikeltjes ervan. Dus wellicht sla je mijn poep-en-pies verhalen over en kan ik je interesseren met mijn artikelen over huidtherapie. Wie weet. Intussen lees ik bij jou lekker wel..althans, sommige dingen dan ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik begrijp heel goed wat je bedoelt! Eerst waren het alleen mode & beautyblogs, en nu lijkt elke mama tegenwoordig ook te bloggen, met vaak dezelfde onderwerpen. Je ziet ook altijd alleen de roze wolk verhalen, en ik als mama, weet maar al te goed, dat er ook genoeg donderwolken zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Grappig! Sluit mooi aan bij mijn blog van laatst hoe gekker hoe beter. Lekker doen wat goed voelt!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ik vind jou kijk op dingen juist zo leuk en hoe je het verwoord. Ik sluit mij dan ook aan bij Jackie dat ik het hier een Jess/leukwijf blog vind hihi.

  ik wil ook zeker geen mama blogger worden maar een van alles wat blogger. Wel wil ik af en toe de hoogtepunten delen. En op dit moment is het even het enige waar ik mij toe kan zetten helaas. Komt goed en hopelijk blijf je wel gewoon lezen hihi

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Mooie blog heb je geschreven, snap wel dat je het na een tijdje zat kan zijn om over je kinderen te bloggen. Dat je meer bent. Dat is ook duidelijk terug te lezen in je blogs. Ik ben net zelf ook begonnen met bloggen. Over mijn kinderen, en alles wat daarmee te maken heeft. Zij zijn op dit moment mijn grootste inspiratiebron en vind het heerlijk om daar over te typen. En dat wordt gelezen, of niet. Even goede vrienden. Zelf haak ik af op alle shopblogs, beauty en vlogs. Gelukkig maar dat er anderen zijn die dat wel interessant vinden. Ieder zijn ding.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Gewoon lekker schrijven waar jij je fijn bij voelt... En dan mag je wel onder een mama blog vallen maar dat hoeft niet te betekenen dat je eigen interesse niet aan bod mag komen. Juist wel dat maakt een blog leuk en uniek.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ik herken wel heel veel van wat je schrijft. Toch is het net zoals iemand anders in de comments ook zegt: je kindje is een groot deel van je leven. Ik vind het soms ook weleens lastig wat ik wel over het moeder zijn plaats en wat niet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik schrijf ook dat ik moeder en ben blijf ;-) In de eerste plaats ben ik mama maar ik ben ook meer dan dat. Op dit moment merk ik dat ik er moeite mee heb om enkel als mamablogger gezien te worden. Ik zal altijd over mijn zoon blijven schrijven, alleen ben ik op zoek naar een balans die voor mij werkt en goed voelt.

   Verwijderen
 22. Ik snap je ook helemaal. Gewoon doen waar je je goed bij voelt. Doe ik ook, ik blog ook niet alleen over mijn kinderen. Ook omdat ik irl ook niet altijd alleen maar over en met mijn kinderen bezig ben. Maar ze zijn uiteraard wel een belangrijk deel van mijn leven. En jouw blog lees ik ook altijd met veel plezier vanwege de afwisseling en je leuke, herkenbare schrijfstijl.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat leuk om te horen. Sam is ook zeker een belangrijk deel van mijn leven. Maar idd, ik houd me soms ook met andere zaken bezig.

   Verwijderen
 23. Mensen schrijven en praten over wat ze belangrijk vinden, dat is alleen maar begrijpelijk :) En als je als moeder je kind niet belangrijk zou vinden, vraag ik mij toch af…. (haha). Dus helemaal logisch dat er regelmatig berichten over je mini-me verschijnen en als mensen je dan in een 'mamablog'-hoek duwen, ach ja. Je bent nu eenmaal moeder, dat is toch wel een van de grootste avonturen die je in je leven meemaakt lijkt mij. Wat mij wel lastig lijkt, is dat je je zoontje in zijn jonge jaren niet echt van tevoren kan vragen of je foto's van hem met zijn blote billen pontificaal op jouw openbare blog mag posten. Hopelijk krijg je daar later niet al te veel problemen mee ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Volgens mij staat deze hele blog los van het feit of ik mijn kind wel of niet belangrijk vind ;-) Sam is by far het belangrijkste in mijn leven maar dat wil niet zeggen dat ik alleen mama ben en onder de mamablogs wil worden geschaard. Ik begrijp het ergens wel hoor maar ik ben op zoek naar een juiste balans.

   En tja, billenfoto's zijn ook weer een discussie op zich. Heeft hier ook weinig mee te maken ;-) Ik zie er weinig kwaad in en mocht Sam er in de toekomst problemen mee hebben dan zijn ze makkelijk te verwijderen. En kom op, we hebben het over dreumesbillen die ook gewoon publiekelijk worden verschoond ;-)

   Verwijderen
 24. Ik snap je heel goed. Ik weet niet precies waar ik heen wil met mijn blog,, maar een 'mammablog', nee dat zal mijn blog niet worden. Ik vind het heerlijk om over moeder zijn te bloggen, omdat dat mij nu veel bezig houdt, maar ik denk dat onderwerpen als moestuintjes etc niet bij mij snel terug zullen komen. Ik ben meer dan alleen mamma, dus meer interesses komen op mijn blog voorbij, mode en inspiratie zullen daar altijd een odnerdeel van zijn. Nu je het zegt, ik zie dat ik veel over mamma zijn heb geblogd; nu maar gauw eens tijd voor wat nieuwe inspiratie!

  Ps. Jouw blog kan altijd nog 'veranderen'. Je hoeft geen etiketje te hebben 'mammablog'. Blog over wat je maar wilt!

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Ben blij dat ik dit lees. Je bent niet de enige die worstelt met de verdeling van de onderwerpen in je blogartikelen. Ook ik heb wat moeite met een doorslaande balans in mama-onderwerpen versus werk, hobby en de rest van alle dingen die me interesseren. Het grappige is dat ik nu een reactie ga geven die ik zelf nog maar moeilijk kan opvolgen: blijf lekker bloggen over wat jóu interesseert. En niet persé wel of geen mamablogjes. Ik lees ook niet altijd alles over het wel en wee van elk kind dat online beschreven wordt, maar als een blogger een fijne schrijfstijl heeft, of echt een eigen manier van bloggen, dan lees ik wel weer graag. Succes met je weg hervinden!

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Ik snap je ook wel, ik ben begonnen als mama blogger. Mijn ei kwijt kunnen en de mensen die niet meer in onze buurt wonen op de hoogte houden van wat we meemaken, en hoe het gaat. Ook vond ik het leuk naslag werk voor later voor de kinderen, maar merk inmiddels dat hoe gevarieerder ik schrijf, hoe meer bezoekers ik heb. Hoe meer reacties ook, en die maken het bloggen extra leuk. Ik probeer dus altijd wel op te letten dat het niet alleen daar over gaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Ja heel begrijpelijk hoor, een inspiratie dip af en toe is logisch.
  Verder gewoon eerlijk blijven schrijven zoals je al deed
  Er zijn al genoeg TE roze wolk mamma's pfff

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Heel goed dat je dit eruit gooit hoor! Ik ken je blog niet zolang maar kijk wel regelmatig en zelf vind ik allerlei artikelen leuk om te lezen (of filmpjes om te zien). Maar heel veel artikelen (van allerlei bloggers) die over dingen gaan zoals "wasbare luiers" en dergelijke sla ik ook over. Ik blog zelf ook over mijn dochtertje van 5 maar er bestaat meer dan dat :-) Ik wens je succes met de veranderingen die je misschien allemaal gaat doen....gewoon lekker je ding doen wat je zelf wilt dat is het belangrijkste x

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Oh pfff gek misschien maar toch herkenbaar. Ik heb mijn blognaam al niet mee. Al vind ik het niet perse erg om een mama blogger te zijn maar de onderwerpen die je hier even op een rijtje zet, ik wil meer zijn dan alleen dat. Toen ik mijn blog ooit ging schrijven had ik niet zo door dat een naam juist heel veel zei, heel naief maar was echt niet bekend in blogland. Wie weet verander ik hem nog ooit.... In ieder geval vind ik het op (mama) blogs ook juist leuk om dingen te lezen die afwijken van wat normaal is. Niet de perfecte moeder uithangen 😁

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...