donderdag 17 april 2014

Wat ik graag tegen mensen wil zeggen die altijd en eeuwig commentaar hebben als ik met mijn zoon op stap ben...- Een jankend kind in de supermarkt is geen kwestie van een slechte opvoeding of gebrek aan ouderlijk gezag. Koters huilen nu eenmaal. Bij voorkeur in de Appie, vraag me ook niet waarom. En nee, we maken dan niet rechtsomkeerd want we hebben gewoon eten nodig!

- Soms negeer ik mijn brullende kind. Dat doe ik express omdat ik weet dat er een lullige reden is voor het gejank. Niet uit de wandelwagen mogen bijvoorbeeld. Of wel koekjes willen eten maar geen fruit. Zo zijn er wel honderd redenen waarom ik soms mijn kind laat jammeren. Alsjeblieft, bemoei je er niet mee. Ga me niet vertellen dat ik er iets aan moet doen of dat ik een slechte moeder ben. Ik kweek alleen een beetje eelt op dat tere kinderzieltje. En oh ja, ik probeer hem op te voeden en hem te leren dat hij niet alles krijgt wat hij wil. Dus!

- Toen ik nog zwanger was, had ik een uitgesproken mening over speelgoed. Het moest vooral van hout zijn, duurzaam  en vrij van batterijen. Jammer genoeg sloopt mijn kind al dat gezellige, houten spul en heeft hij een voorkeur voor grote plastic gebeurens met veel lampjes en geluid. Gelukkig speelt hij wel graag buiten. Dat compenseert een beetje. Ik heb geen behoefte om het geneuzel aan te horen van mensen die niet weten hoe het is om 24/7 een koter aan hun been te hebben hangen. 

- Kleine kinderen dragen luiers. Heel verrassend poepen en plassen ze daarin. Goh, dat had ik nu echt niet verwacht. Als ouder zijnde moet je regelmatig een nieuwe pamper om dat kontje knallen want een baby gaat dat niet zelf doen. Dat betekent dus dat ik dat ook weleens buitenshuis doe. Dat is niet gek, raar of vies. Kijk me niet achterlijk aan als ik ergens sta te hannesen. Je kijkt toch ook niet gek naar een hond die in de berm zit te schijten. Come on!

- Er bestaan moeders die borstvoeding geven. Ik ben er eentje van. Tegenwoordig voed ik zelden meer in het openbaar omdat Sam niet meer leeft op enkel moedermelk. Wel heb ik regelmatig, zeer discreet, mijn zoontje buitenshuis de borst gegeven. Ik had en heb daar zoveel handigheid in dat het amper opvalt dat ik borstvoeding geef. Voor diegenen die het toch zien, nee dat is ook niet vies, raar of gek. Doe niet zo puberaal omdat je een klein stukje tiet ziet. Als iets seksueels in de zin had, gaf ik je wel een lapdance. 

- Mijn kind mag wel eens een stukje taart eten op een verjaardag of een hapje van mijn stroopwafel. Hij is immers bijna 20 maanden. Ik weet heus wel dat daar suiker in zit maar ik denk niet dat hij daar dood aan gaat. Thuis krijgt hij gewoon iedere dag groente, fruit en bruine boterhammen. Houd die kletsverhalen over 'vergiftigen' alsjeblieft voor je.

- Nee, ik ben geen tienermoeder! Ik ben me er inmiddels bewust van dat ik er iets jonger uitzie dan ik in werkelijkheid ben. Ik was 25 toen ik Sam kreeg en vandaag de dag alweer 27 jaar. Mocht je dus denken dat je ongegeneerd commentaar kunt geven, kijk dan nog eens goed. Of vraag me op de man af naar mijn leeftijd. Toen ik daadwerkelijk 18 was, zag ik er namelijk een stuk strakker en jeugdiger uit dan nu. (Vandaar dat ik toen 14 jaar werd geschat vermoedelijk...)

- 'Misschien moet je hem even uit de wagen halen?' Ik moet verdomme helemaal niets! Weet je hoeveel moeite het me heeft gekost om hem in die buggy te krijgen. Ik heb een dansje moeten opvoeren en mini om moeten kopen met een doosje rozijnen. Wanneer ik hem vrij laat, trekt hij alles overhoop en rent hij weg. En dan kan ik weer commentaar verwachten dat hij onopgevoed is en dat dat vast komt omdat ik een tienermoeder ben en bladiebladiebla...

Volg mij nu ook op BloglovinInstagramFacebook en Pinterest.

29 opmerkingen:

 1. Ow no.... je hebt van die mensen 'die zich zomaar mens noemen' zoals Yvonne het zo treffend zegt, he (sarcasme-modus uit)

  Echt. Tis dat ik niet agressief ben aangelegd, maar soms schieten woorden te kort en zou een dreun wel eens goed kunnen doen. Opvoeden van de medemens, noem ik dat dan!

  Hoe vaak ze mij nog steeds vragen naar de 2e (waaaarom? Staat dat ergens in de wet ofzo) of anders weten ze meer dan ik: ik ben zwanger. Kan niet anders (en bedankt voor het compliment weer: ja: ik heb een buikje en nee, daar zit geen kind in en dat komt er ook niet meer in!!)

  Bemoeials. Zum kotzen!

  Je bent gewoon goed bezig. Laat maar lullen. Wie het laatst lacht, denk ik dan altijd maar.

  xox Tally

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bwahahhahahahaha ik ga helemaal stuk! Hoe herkenbaar dit.. Maar weet je, de beste stuurlui staan altijd aan wal he.. Ik moet me ook altijd inhouden.. Bij mij zoveel mensen die zeggen, loopt ie nou nog niet, je moet hem gewoon neerzetten en laten oefenen, dan krijg ik echt zin om zo hard te gaan meppen! Goed stuk dit :-D!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. neeee, toch doen mensen dat, wahahahaha...
  Ik heb trouwens ooit 1x een volle kar boodschappen laten staan, kind was gelijk stil maar ik er klaar mee...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoe herkenbaar! Behalve dan het jeudig uitzien :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. oh zo herkenbaar!!! Ik ben gezegend met 2 meiden die geen drama opvoeren in de winkel, alleen wel 1 die niet uitkijkt waar ze met d'r karretje heen knalt! Dus wel eens tegen schenen beland etc, maar jouw blog heeft mij geïnspireerd ook zo'n frustiblog te schrijven dus ik ga er even lekker op zitten broeden ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hahaha. ... Amen! Iemand vroeg me wel eens of het niet beter was om naar huis te gaan... uhm, nee.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Waar bemoeien mensen zich eigenlijk altijd mee hé?!
  Als ze al iets denken doe dat dan gewoon lekker in je hoofd of thuis of waar dan ook maar laat mij met rust! Iedereen denkt het altijd beter te weten, jammer dan want ik weet het al beter ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hahaha heel herkenbaar. Al dat bemoeien altijd.. bleh. Niks van aantrekken hoor. Lekker je ding doen. En je zal merken, op het moment dat het je niks meer doet, zeggen mensen het ineens ook minder vaak. Vraag me niet waarom, maar het is zo :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Jaja zo herkenbaar mensen die denken dat ze het beter weten .. oh loopt ze nog niet!! , slaapt ze nog niet in haar eigen bed ?? en als ik in de supermarkt mijn kleine meid eens een keer goed bij haar arm pak omdat ze de halve winkel in mijn winkelwagen gooit zie ik hoe de mensen kijken.
  Gewoon lekker laten gaan , jij weet wat het beste is en als iemand anders daar een andere mening over heeft .... Jammer dan!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Raar toch dat de meeste mensen die commentaar geven blijkbaar al lang vergeten zijn hoe het was toen hun eigen kinders zelf nog klein waren...
  Gelukkig zijn er ook veel lieve begripvolle mensen.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Jouw blogbericht liet me echt lachen. Gekukkig heb ik het nog niet meegemaakt met mn dochter nu, maar heb het zooo vaak zien gebeuren bijv in de supermarkt! Mensen weten t altijd beter. Ik krijg wel bijvoorbeeld vaak de vraag of ze al doorslaapt (ze is 6 weken oud) en juist de opmerking dat ik haar best mag laten huilen anders wordt ze later n verwend kind ... 😐

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Heerlijk om te lezen weer! Ik was/ben wel een tienermoeder ( ik was 18/19) je had de mensen eens moeten zien kijken en iedereen ( totaal vreemde mensen) wisten alles beter... Gelukkig gaat dat van zelf weg of word het minder ze word binnenkort 6 en merk er bijna niks meer van (van die mensen die alles beter weten)....dus er is hoop! x

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Alle punten herkenbaar voor mij. Ik ben nu 29 en heb een zoon van bijna 6 en sommige mensen denken nog steeds dat ik 18 ben en dus de oppas of zus haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat heerlijk om te lezen! En zooo herkenbaar. Hier ook een 'babyface' ik mis ook vaak die respect die blijkbaar bij je leeftijd hoort... Fijn om te lezen dat ik niet de enige ben, gedeelde smart is toch halve smart ;)
  (Moeder van een tweeling, dan krijg je ook nog opmerkingen over hoe ik een tweeling dien op te voeden...)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Haha, wat grappig om te lezen! Ik zie ook regelmatig kleuters huilen in de supermarkt of zo, maar dat is heel normaal. De meeste mensen kijken dan boos naar de ouders, terwijl die er helemaal niets mee te maken hebben. x

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Haha, je omschrijft het allemaal weer treffend!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Verleden week zette Zoë de trein op zijn kop met gehuil in de avondspits en er werd zo wisselend gereageerd. Maar waar ik dan het meeste hekel aan heb zijn de afwijzende blikken en als je dan terug kijkt ze weg kijken! En dan gaan smoezen en dat riedeltje blijven herhalen. Pff! Gelukkig zijn er ook mensen die zeggen het komt goed en helpen je met uitstappen

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ik wist niet eens dat jij zo jong was, dacht dat je iets ouder was dan mij haha, zo kom je altijd over op me. Nou ja, laat ze lekker lullen, ik als mama van een kleuter van 6 weet hoe lastig het kan zijn als je een klimkabouter hebt met een behoorlijke eigen wil.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Serieus, zo vermoeiend al die "goedbedoelde" adviezen. Als wij moeders advies willen, dan vragen we er zelf wel om!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Herkenbaar! Ik zou zeggen trek je gewoon niet veel van wat anderen zeggen aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Irritant dat mensen zich gewoon zomaar gaan bemoeien met de opvoeding van je kind. Jij weet toch zelf wel wat het beste is voor je eigen kind. Iedereen voed zijn kind op zijn eigen manier op. Dus geen gezeik dat iets goed of fout is.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Het lijkt me soms echt zo vermoeiend om moeder te zijn, niet alleen door eventueel slaapgebrek maar ook door dit. Mensen hebben zo snel hun oordeel klaar. Moet eerlijk zeggen dat ik van mezelf vind dat ik niet zo snel oordeel, ik denk door mijn stages/werk in de kinderopvang. Ik weet dat kinderen soms een driftbui krijgen en dat negeren dan het beste werkt, dat heeft niets te maken met slecht opvoeden. Je ziet er trouwens inderdaad wel jong uit, maar ook al was je jong, niemand heeft toch het recht om daar over te oordelen?

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Hahaha oooh mensen die altijd en overal een mening over moeten hebben. Brrr.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Ik dacht dat het mij alleen overkwam. In Turkije zijn de mensen ook hartstikke gek! Waarom? Het is 24 graden buiten, ja echt of zoals vandaag ergens rond de 27 graden! En dan hoor ik 9 van de 10 keer of ik niet snel naar huis moet met dat kind. Of het geen jas aan moet of een extra dekentje? Of dat ik even boodschappen deed en ging wandelen zegt een man in het voorbijgaan dat we al een uur buiten zijn! Ze houden dus ook nog eens bij hoelang je al buiten bent. De zon scheen en ik zweette me rot zegt een mevrouw of ze het niet koud krijgt zo. Ik vraag me dus echt af hoe het komt dat Turken zo bang zijn voor de kou. Wat moeten de kinderen in de koude gebieden dan wel niet? En ga ze maar eens vertellen dat het goed is wat je doet.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Hilarisch en herkenbaar, zeker dat stukje over huilen in de supermarkt. Ja, ik weet waarom hij huilt en nee, ik heb geen zin om toe te geven enkel en alleen maar omdat hij zou ophouden.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...