zaterdag 4 januari 2014

Tulbandcake met appel en rozijnen





Met Kerst lag er voor mij een tulbandbakvorm onder de boom. En ongeduldig als ik ben, moest dat ding vorige week direct worden getest. Eigenlijk was dit slechts een probeersel maar omdat mijn eerste poging zo goed gelukt was, deel ik het recept toch maar op mijn blog. Ik maakte een cake met stukjes appel, rozijntjes en kaneel. Lekker winters en homy! Op oudjaarsavond nam ik hem mee naar vrienden en ook zij keurden dit baksel helemaal goed. Zelf vond ik mijn cake veel lekkerder dan die vette oliebollen en appelbeignets. 

Ingrediënten:
bakspray
225 gram roomboter
150 gram kristalsuiker
2 appels
250 gram bloem
extra bloem om te bestuiven
4 eieren
theelepel vanille-extract
1/2 zakje bakpoeder ( = 8 gram)
eetlepel citroensap
150 gram rozijnen
2 theelepels kaneel
zout

Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet ondertussen de tulbandvorm in met bakspray en bestuif daarna met een beetje bloem. Het teveel aan bloem klop je voorzichtig uit de vorm. Onthoud: beter teveel dan te weinig!
Spoel de rozijnen af en giet er vervolgens kokend water overheen. Zet de rozijnen weg tot je ze nodig hebt en ga verder met het schillen van de appels Snijd de appels in kleine stukjes. Hoe kleiner des te makkelijker te verdelen door het deeg straks. Mix de appel met het citroensap om te voorkomen dat de stukjes bruin worden.
Meng in een beslagkom de bloem en het bakpoeder met een snufje zout en het kaneelpoeder. Klop in een andere beslagkom de boter en suiker romig. Voeg vervolgens één voor één de eieren toe. Tot slot klop je het vanille-extract er doorheen.
Voeg nu de kom met droge ingrediënten bij de kom met natte ingrediënten. Spatel het geheel door elkaar en stop direct als het goed gemengd is. Dep de rozijnen droog en doe deze samen met de appelstukjes bij het beslag. Spatel de hele mikmak nog even door en doe daarna het beslag in de tulbandvorm. 
Bak deze overheerlijke cake in een uurtje gaar. Nadien goed af laten koelen in de vorm en daarna in één keer op een rooster storten. De truuk is om laatstgenoemde heel snel te doen zodat de cake niet breekt. Ik zweer het jullie, dit is één van de lekkerste dingen die je ooit hebt geproefd. Eet smakelijk!

Volg mij nu ook op BloglovinInstagramFacebook en Pinterest.

20 opmerkingen:

  1. Aan de ene kant klinkt het lekker, aan de andere kant vind ik cake doorgaans gewoon echt niet lekker.. haha. Dus zal niet zo snel zelf dit maken ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Als je cake niet lekker vindt, is dit geen aanrader haha! Dan kun je beter taart maken ;-)

      Verwijderen
  2. Ziet er heerlijk uit, ik heb nog rozijnen liggen, dus misschien maak ik deze ook nog wel.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hmmm, dit klinkt zo lekker! Ik ben gek op de combi appel, rozijn en kaneel. Ik heb meteen trek! ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Oh, die lijkt me echt superlekker. En tulbandcakes zijn leuk! (Hoor je dat niet ook te eten met driekoningen?)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Geen idee eigenlijk, dat zou best wel kunnen. Ga het eens opzoeken zometeen.

      Verwijderen
  5. Damn dat lijkt me beste wel lekker en het ziet er goed uit qua vorm!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hmmmm heerlijk, neem je er 1 mee naar de shoot? hihi

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Er zit een foutje in je recept.. .. Twee keer suiker gebruiken? En je vergeet het bakpoeder te gebruiken.. . Waarom gebruik jij eigenlijk bloem? Ik vraag me nu ineens af waarom de een cakemeel de ander zelfrijzend bakmeel en de volgende bloem gebruikt. Enig idee? Verder lijken je 3 foto's op elkaar of had je hier een bedoeling mee? Over een uurtje weet ik hoe ie geworden is, spannend hoor! Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...