zondag 12 januari 2014

5 dingen die ik echt heel vies vind

Jess houdt van eten. Van heel veel eten. Ik vind verschrikkelijk veel dingen erg smakelijk maar ook ik heb mijn grenzen. Ik lust heus niet alles. Nu ik bezig ben om mijn goede voornemen ten uitvoer te brengen, spit ik allerlei receptjes door. Af en toe stuit ik dan op een ingrediënt dat ik echt niet te hachelen vind. Vandaag daarom een lijstje van vijf dingen die ik niet te vreten vind. Lezen jullie mee?

1. sperziebonen
Al sinds mijn jeugd heb ik een gruwelijke hekel aan sperziebonen. Alleen al die weeïge lucht doet me kokhalzen. Zo goor! Jullie begrijpen dat sperziebonen hier zelden op het menu staan. Ik heb ze wel een aantal keer klaargemaakt voor Sam maar gelukkig vindt hij er ook niet veel aan. Ik heb inmiddels al 27 jaar zonder sperziebonen geleefd and I am still alive and kicking. Zal wel meevallen allemaal. Andersoortige bonen lust ik overigens wel.

2. havermout
Ondanks dat havermout tegenwoordig een dikke hit is, vind ik het enorm goor. Mijn vriend eet het wel eens als ontbijt maar ik houd het toch maar bij een schaaltje muesli met yoghurt of iets anders. Wat ook niet meehelpt, is het feit dat ik sowieso al gruwel van warme melk. Ieuwhhhh!

3. stamppot
Bah, bah, bah! Ik houd niet van de Holllendse pot. Met name stamppot vind ik walgelijk. Ik heb altijd het idee dat ik een bord kots voor me neus heb staan. Met een gegratineerd korstje uit de oven wordt het al beter maar ik vrees dat ik het nooit echt lekker ga vinden. 

4. mosselen 
Mosselen lust ik op zich wel. Als kind vond ik ze erg smakelijk maar de afgelopen 15 jaar ben ik steeds hartstikke ziek geworden van het eten van deze schaaldieren. Geen idee of het een allergie is of toeval. Ik begin er dus maar niet meer aan. Ik verkies liever eten waar ik niet een hele dag van boven de pot hang. Tja, logisch...

5. zachte zoete drop
Hoewel ik van eten en snacken houd, hebben wij nooit snoepjes in huis. Dat is iets waar ik niet zoveel om geef. Dropjes vind ik wel lekker maar koop ik zelden omdat ik niet zo goed maat kan houden. Nogal onhandig met een hoge bloeddruk want van drop schieten mijn waardes door het plafond en krijg ik knallende koppijn. Een no-go dus. Waar je me echter geen plezier mee doet is van die zachte zoete drop. Vind dat echt smakeloos en daarnaast voelt die structuur gewoon gek in mijn mond.

Bovenstaande zaken zijn dingen die mij echt niet smaken. Verder ben ik ik ook niet wild van orgaanvlees. Vooral vanwege het idee, denk ik. Ook vermijd ik kiwi en ananas. Niet omdat ik dat vies vind, integendeel. Ik ben er alleen allergisch voor dus ik moet het eten van deze vruchten altijd bekopen met een opgezwollen tong en lippen. Daar ben je snel klaar mee, kan ik jullie vertellen. Ik ben trouwens reuzebenieuwd naar dingen die jullie echt heel goor vinden. Please, tell me!

Volg mij nu ook op BloglovinInstagramFacebook en Pinterest.

19 opmerkingen:

 1. Wat ik echt niet lekker kan vinden, is paprika! Keer op keer waag ik me er weer aan, maar het blijft gewoon ranzig vind ik. Hard en sappig en dan die vieze nasmaak, waar je de hele avond last van hebt, brrrr.
  Spitskool is ook niet te hachelen, wat mij betreft.
  Oh en koriander, dat is net of je een soort kunststof of plasticsmaak in je mond hebt, iehhhh!
  Een laatste verliezer is voor mij lamsvlees. Het smaakt naar boerderij vind ik. Alsof je een hap neemt van een baal stro of zo haha!
  Verder ben ik heel makkelijk, ook ik eet graag en veel. Maar dit staat niet op mijn 'favourites-lijstje'.

  -X- Max

  BeantwoordenVerwijderen
 2. O ik vind sperziebonen een van de lekkerste groenten. Wij eten het echt veel te vaak. Maar nooit gewoon als sperzieboon. Ik gooi er altijd een boemboe doorheen, of wat spek eromheen, of in de wok. Zoiets. Heerlijk! O en zachte zoete drop. Hmmm. Ik lust weer geen zoute drop. Yak

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind havermout ook echt NIET lekker. Heb nu verschillende versies geprobeerd, maar NEE! Verder vind ik venkel ook echt niet lekker. Daarnaast ben ik dol op kreeft, maar daar ben ik allergisch voor dus dat gaat er bij mij ook niet meer in. Helaas.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Spruitjes... bluh! En wortelstamp of zuurkoolstamp, sowieso zuurkool blehhhh!
  Boerenkoolstamp vind ik dan wél weer lekker...
  Wat sperziebonen betreft ben ik hetzelfde als McDid, eet het nooit zo dan is t niet te vreten vind ik.. Ook lekker met boemboe ofzo :D

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind het merendeel van jouw yuk-lijst juist lekker :)
  Ik vertik het om vlees te eten sinds ... altijd al... Op mijn 7e werd ik officieel vegan, maar later ben ik wel (in beperkte mate) vis gaan eten.
  De enige groenten die ik niet te kneisten vind, zijn witlof en andijvie. Brrrr... Maakt niet uit hoe het wordt klaargemaakt: ik hoef ze niet!
  Verder ben ik best wel een vreetzakje, net als jij, kilo's aardappelen.. Eigenlijk alle koolhydraten. Om af te vallen beperk ik dat, maar het valt me niet altijd mee!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Vooral stampot kan ik je mening delen. Bah! En hier op geen enkele manier.. voor rest hoef ik geen rode kool en bietjes, en paprika. Prei krijg ik erg last van.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Afgezien van stamppot en havermout sluit ik me geheel bij je lijstje aan. Al vind ik sperzibonen met sate of sajoer saus nog wel binnen te houden.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Gewoon alle groenten vind ik niet te eten.. al eet ikdat uiteraard wel. Als ik alleen zou eten wat ik lekker vind groei ik dicht. Maar eigenlijk is gezond eten nooit het allerlekkerste.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. quinoa bah bah bah.. das dus echt helemaal niets voor mij. En kapucijners daar houd ik ook niet van. Oww en sardientjes.. blergg.. Voor de rest lust ik vrijwel alles.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik denk toch dat je een mosselallergie hebt hoor, als je steeds ziek bent als je ze gegeten hebt. Het bouwt zich op, die allergie, je wordt iedere keer zieker. Mijn moeder heeft het en ik ben bang dat ik het ook heb, ik heb een afkeer van mosselen en durf ze gewoon niet te eten.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Eigenlijk lust ik bijna alles! Er is maar één ding wat ik echt goor vind en dat is geitenkaas. Als ik dat eet, proef ik de geur van de kinderboerderij in mijn mond
  haha!

  xoxo
  www.its-dash.com

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Geen sperziebonen en stamppot? Vind allebei heerlijk en het staat hier dan ook regelmaat op tafel. Ik vind erwtensoep echt heel erg smerig, alleen al van de geur ga ik over m'n nek, maar verder lust ik alles wel...

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Bloedworst, lever en gniochi: ieuw! Ohja en rodekool vind ik ook niet echt lekker.
  Voor de rest lust ik zo ongeveer alles!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. wahahahaha....
  Sperziebonen vond ik lekkerder toen mijn moeder ze maakte...
  Havermout, nee oatmeal bedoel je, wahahahah... YEP ranzig
  Stampot alleen omdat de jongens het lekker vinden, maar dan wel zonder spek
  Mosselen, ja die vind ik wel okay
  en drop lust ik gewoon niet...

  eetsmakelijk

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hmmm er zijn niet echt dingen die ik heel erg vies vind. misscchien iets minder lekker ik kan me wel vinden in stamppot, not my favorite xD

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hahaha hilarisch! Er is niet veel dat ik niet eet; alleen oude kazen als gorgonzola enzo vind ik super vies.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik doe echt me best om vis te eten maar die geur alleen al. Ga echt over me nek. Dus dat eet ik haast nooit.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Leuke blog! Echt zo'n onderwerp waar je zelden over leest en juist daardoor extra leuk. Ik hou absoluut niet van alle soorten vis en ik vind rode biet echt smerig. Verder ben ik geen vleeseter, ik vind maar een beperkt aantal soorten echt lekker.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. En ik vind het allemaal lekker haha! Het enige wat ik niet lekker vind is gember en ananas uit blik.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...