dinsdag 7 januari 2014

Dag 29 - Je plannen voor de aankomende vakantie

Het schrijven van deze blog is de reden dat ik die verrekte 30 dagen challenge steeds maar weer voor me uit heb geschoven. In huize In a flow around zijn er namelijk nog geen vastomlijnende vakantieplannen. Hoewel wij erg van reizen houden, zijn we niet zo van het plannen. We kijken dus niet te ver vooruit maar zien wel wat er op ons pad komt. Zo besloten we afgelopen zomer pas vijf dagen voor vertrek wat onze bestemming zou zijn. En eerlijk is eerlijk, in ons geval gaat dat heel vaak op die manier. 
Wat het ook nog wat gecompliceerder maakt, is dat wij afhankelijk zijn van de schoolvakaties vanwege het werk van mijn vriend. Tevens heeft mijn vriend voor zijn werk wat reisjes in het verschiet. Ergens daaromheen moeten dus onze privévakanties en -tripjes worden geboekt. Zo gaat Maarten over vier weken een week ski- en snowboardles geven in Zwitserland. Aansluitend heeft hij een week vakantie maar om dan met zijn drietjes op stap te gaan is niet heel handig wat meneer is dan al flink gaar en verder hebben we nog meer dan genoeg te doen.
In juni gaat Maarten ook nog eens meedoen aan het Alpe DuZes. Dit houdt in dat hij zes keer de Alpe d'Huez in Frankrijk gaat beklimmen om zo geld in te zamelen voor het KWF. Naast dat dit natuurlijk inhoudt dat hij een paar daagjes in de Alpen vertoeft die maand, betekent het ook dat hij heel veel moet trainen. En jullie begrijpen, daar gaat tijd inzitten. Veel tijd. 
Wel zijn we van plan om met zijn drietjes dit voorjaar nog een stedentripje te maken. Wanneer is nog een beetje onduidelijk en het waarheen is ook nog onbekend. Wel staat vast dat we in ieder geval een uitje in het vooruitzicht hebben. Misschien dat we gezellig naar Berlijn gaan, of naar Parijs of Wenen. En heel misschien blijven we ook gewoon lekker in Nederland en boeken we een weekendje Maastricht. Vriendlief heeft namelijk met zijn broer bedacht dat een paar keer de Cauberg in Valkenburg op racen een hele goede training is voor die verrekte Alpe d'Huez. Er staat dus nog een echtelijk debat op de planning. 
De zomervakantie is nog erg ver weg. Langzaamaan beginnen we wel voorzichtig na te denken over hoe en wat en vooral waarheen. Inmiddels hebben we wel de beslissing genomen om wederom te gaan kamperen. Vorig jaar hebben we flink geïnvesteerd in een grotere tent en allerhande spullen die toch wel nodig zijn als je met een kleine koter gaat kamperen. Zonde dus om daar nu geen gebruik van te maken. Daarnaast is het prima bevallen allemaal en ook hield ons monstertje zich top tijdens de lange autoreis.
Vorig jaar vetrokken we vrij standaard richting de Franse Alpen. Dit jaar zouden we wel graag naar een andere bestemming gaan. Dat moeten we alleen ook nog even uitvechten. Zo lonkt Scandinavië maar lijkt Schotland ons ook heel gaaf. Een andere optie zou Slovenië zijn. En tja, Spanje en Italië bieden ook leuke mogelijkheden mits je de massale familiecampings vermijdt. Kortom, we zijn er nog niet uit.
Wat we in ieder geval wel belangrijk vinden, is dat er genoeg dingen te ondernemen zijn. Een stad in de buurt is fijn en ook wat mooie natuur om ons heen vinden we belangrijk. Wat we allebei verschrikkelijk vinden, zijn campings waar ze kroketten verkopen, animatieteams en hordes Nederlanders. We zijn meer van het back to basic en het buitensporten.
Voor nu dromen we alvast van de mooie reizen die we willen gaan maken met Sam. Zowel mijn vriend en ik vinden het belangrijk om zoonlief mee te geven hoe leuk het is om de wereld te verkennen. Dat het geweldig is om kennis te maken met andere culturen en nieuwe smaken. Knap trouwens, dat ik inmiddels een heel artikel heb getypt over plannen die we vooral niet hebben. Anyways, mochten jullie tips en ideeën hebben, schroom dan niet om deze achter te laten bij de comments. Oh ja, om dit hele geneuzel nog een beetje spannend te maken, heb ik een aantal vakantiefoto's van afgelopen zomer voor jullie opgezocht. Au revoir!

Volg mij nu ook op BloglovinInstagramFacebook en Pinterest.

10 opmerkingen:

 1. Dat komt vast wel goed met die vakantie van jullie.. En kamperen is echt super!
  Gaaf ook dat jullie dat vorig jaar ook al gedaan hebben met de kleine dreumes!
  Hoe oud was hij toen? Ik wil deze zomer ook weg, maar onze kleine meid is dan nog niet zo oud dus weet nog niet wat en hoe of wat...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk dat jullie waarschijnlijk opnieuw gaan kamperen! Mijn vriend en ik willen ook graag op vakantie gaan, waar weten we nog niet, als de zon maar schijnt :) x

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Scandinavië is fantastisch, Schotland ook, maar dáár rijden ze links. Ik weet niet of jullie daar moeite mee hebben maar ikzelf durf dat dus niet aan. Zou er wel heel graag nog eens naar toe willen maar ik ben veel te bang dat we ons tijdens het rijden gaan vergissen...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb alleen maar ervaring met Frankrijk als vakantieland. Ik zou ook graag andere plekken in de wereld zijn, maar ik durf nooit zo goed. Ik weet dat ik Frankrijk fijn vind. Ik weet wat er me te wachten staat. Dat grote onbekende van een ander land houdt me een beetje tegen. Stom hè?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Levert iig een heerlijk, echt Jess-verhaal op ;)

  Jullie vakantie is een cliffhanger wat mij betreft ... keep us posted ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wij gaan weer naar Italie, via vacance soleil, dit jaar wordt het Toscane, ben benieuwd zie erg op tegen de rit.

  Ben benieuwd wat het bij jullie gaat worden

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik weet helemaal niks van kamperen. Ben er niet zo een fan van hihi..

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wij kamperen ook altijd met de tent. Niets leuker voor een kind dan dat ( vinden wij ). Afgelopen jaar op een hele kleine camping gestaan in de Vogezen. We hadden de mooiste vakantie ever. Ons manneke had de tijd van zijn leven. De eigenaren waren Nederlanders, kookte een paar keer per week Indisch ( super lekker ). Geen animatieteam, geen luxe, maar wel met mensen die snapte wat kamperen was.
  Mooie omgeving, mooie wandelingen gemaakt.
  Ik ben benieuwd wat jullie plannen zijn. Misschien breng je ons nog op ideeen, want wij zijn er ook niet uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Haha zeker knap om een heel artikel te schrijven over het hebben van geen plannen. Maar ook een heel leuk artikel. En al die ideeen zijn sowieso goud waard. Haha kroketten: neeeee, die wil ik ook niet! Die wil ik juist missen en dan er heel erg van genieten als ik weer terug ben ;-) Veel plezier met plannen maken (of juist met geen plannen maken ;-)). Ben benieuwd wat het uiteindelijk gaat worden!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Scandinavië lijkt me zeker mooi! Ik ben benieuwd waar jullie op reis gaan deze zomer!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...