donderdag 9 januari 2014

Goede voornemens, zucht...

Op 1 januari was het D-day. Ik moest aan de bak met het enige goede voornemen dat ik mezelf had gesteld voor het jaar 2014. Af-val-len! Ja mensen, Jess moet nog steeds een paar kilo kwijt. Van mijn vorige voornemen om af te slanken is vrij weinig terecht gekomen. Ik ben namelijk nogal een slappeling als het op eten aankomt. Als er koekjes, chips en cola in huis zijn, ga ik vroeg of laat voor de bijl. Dat gaat deze keer niet gebeuren want ik ben heul heul vasteberaden. Hoop ik...
Het is niet dat ik te dik ben ofzo, mijn BMI is netjes. Ik ben alleen die mamavetjes zat. Voordat ik zwanger werd, woog ik 58 kilo en dat is een keurig gewicht voor mijn lengte. Na de feestdagen stond er echter 65 kilo op de teller. Nog steeds niet schrikbarend, maar ik ben een kleine opsodemieter dus je moet het in perspectief zien. Ik heb de neiging om nogal aan te zetten op mijn heupen en dijen en die zadeltassen ben ik liever kwijt dan rijk. Ook kan ik me nog goed de tijd herinneren dat mijn kaaklijn en jukbeenderen een stuk duidelijker zichtbaar waren. Tijd voor actie dus. Zucht!
Sinds 1 januari ben ik begonnen om weer eens goed te letten op wat ik allemaal naar binnen prop. Ik volg geen dieet want ik geef nog steeds borstvoeding. Wel ben ik geminderd met snoepjes, koekjes, chips en cola. Gewoon een beetje logisch nadenken dus. Niet schransen tot ik erbij neerval maar normale porties eten. En ontbijten!
Een paar weken terug kwam ik in contact met een ambassadrice van Herbalife. Ik vond het allemaal wel interessant klinken dus ik ben een paar keer langs geweest. Inmiddels heb ik een paar producten die me goed bevallen. Zo maak ik elke dag een shake als ontbijt en slik ik ook de vitaminepreparaten. Soms neem ik aan het einde van de middag ook nog een halve shake als tussendoortje.
Verder eet ik normaal maar let ik erop dat het wel gezond is. Wat me wel aanspreekt aan het hele Herbalife is dat proteïnerijk eten de basis is. Dit ben ik gewend van toen ik nog veel sportte. Daarnaast ben ik dol op proteïnerijk voer dus dat maakt het ook wel makkelijker. Mij doe je een groot plezier met avocado's, gerookte kip, kwark en vette vis. Heerlijk! Verder woon ik samen met een sporter die erg goed op zijn proteïne-inname moet letten dus ik sla twee vliegen in een klap hiermee.
Overdag ben ik streng voor mezelf maar ik heb wel de deal met Maarten gemaakt dat we 's avonds gewoon eten. In principe kook ik altijd vers en daar lijkt me niets mis mee. Het moet wel leuk blijven. Die hele superfoods trend laat ik een beetje aan me voorbij gaan. Vind het best interessant allemaal alleen lijken normale homemade maaltijden me ook prima volstaan. Ik kies er voor om lekker veel groente en fruit te eten. Want laten we wel zijn: ik ga never nooit niet een healthfreak worden. Daarvoor houd ik teveel van urenlang tafelen, stinkkaasjes en weet ik veel wat nog meer. 
Bewuster eten dus. Ik ben nu anderhalve week bezig en ik moet zeggen, ik vind het verrot moeilijk. Al die bloggers die zich herboren voelen van die groene smoothies, moeten mij toch eens uitleggen hoe en wat. Ik krijg een fijne kick van een groot glas koude cola, niet van die groene drap. Voor het goede doel werk ik het naar binnen maar ik vrees dat ik het toch niet kan omzetten in mijn leefwijze. Ik blijf dromen van steak en ribbetjes. En van cheesecake...
Gelukkig heeft al dit gecrepeer wel resultaat gehad. Jess is namelijk 2 kilo afgevallen. Dat doet me dan in ieder geval wel weer deugd. Hopelijk krijg ik hier genoeg kracht van om door te gaan. Ik wil namelijk echt van die extra kilo's af. Als ik nu maar lang genoeg doorzet, ga ik al dat hypergezonde spul misschien wel verkiezen boven boterhammen met hagelslag en patat. Zou het?

Volg mij nu ook op BloglovinInstagramFacebook en Pinterest.

11 opmerkingen:

 1. Antwoord op je laatste vraag: jaaaa! Ik heb echt veel minder cravings in die slechte dingen, absoluut omdat ik de suikerinname in de gaten houdt. Die verslaving zorgt nl. voor je lekkere trek. En tja, suiker zit in alles: van een blokje bouillon tot in brood. Echt, het is bizar waarmee de maatschappij als volpropt en beinvloed. Maar, die 2kg ben je al kwijt! Keep up the good work!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. succes...
  Ik moet er eigenlijk ook aan geloven...
  maar ben te lui, er is zoveel lekkers, en al dat lekkers kan ik niet weerstaan..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat doe je al goed met 2 kilo in zo'n korte tijd. Ik snap het ook niet hoor als dat super gezonde voedsel. Ik kan echt mijn pizza niet laten staan. Ik hou van pizza! Super vet, maar ook super lekker. Alles met mate, dan kan het prima :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Echt goed bezig hoor!! En super fijn als je ook meteen resultaat ziet.
  Ik doe hier ook weer een poging, maar ik kan nog maar moeilijk van de snoepjes van de kinderen afblijven, haha!
  Bij mij werken diëten niet, dus ik probeer ook zo gezond mogelijk te eten en niet te snacken. (en zoveel mogelijk te bewegen) Of dan in ieder geval gezond te snacken met fruit, groente of (ongebrande en ongezouten) noten. Ik merk dat als ik zo gezond mogelijk eet, ik ook meer energie heb en minder vaak chagrijnig ben. Ik vind het ook zoo moeilijk, zo'n glas cola is inderdaad zo lekker! Maar ik leer lekker fruit of een lekkere smoothie ook wel waarderen. En dat is waar ik naartoe wil. Genieten van goed eten. Ik heb nog wel een lange weg te gaan… ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja hoor absoluut. Ik ben echt onwijs dol op gezond eten. Hou ook wel van een snack, maar als ik kan kiezen, kies ik toch meestal voor gezond eten. Is gewoon wennen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Vind het zooo dapper van je, dat het probeert, die groene drab.... Ik ben eerlijk: ik probeer het niet eens. Honderden juichblogjes van anderen ten spijt. Mij niet gezien. Ook niet die hele gezondheidshype. Heel even heb ik het geprobeerd. Maar nu: Tralalalalaaa....*klikopkruisje* doe ik als ik weer zo'n logje tegenkom en ik ben heeel blij dat je besloten hebt er niet aan mee te doen!

  65 kilo. Doe ik een moord voor ;) Da's echt lang geleden. Wel mijn ideale gewicht, eigenlijk :(

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ow en succes! Gaat je lukken, dat afvallen. Zeker weten!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Veel succes!! Ik stuur je wat mentale steun! En het went, je bent wat je eet zeggen en met gezond eten zit ik op de een of andere manier wel echt beter in mijn vel. Mijn man en ik plannen nog wel een keer in de zoveel tijd een snackdag in en dan gaan we helemaal los :D Nooit meer een frietje eten zou ik ook niet trekken.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Knap dat je al 2 kilo afgevallen bent! Ik ben ook al een weekje bezig en snap precies wat je bedoelt over mensen die het helemaal fantastisch vinden alleen maar gezond te eten. Er gaat toch niets boven een lekker schaaltje chips bij een film of een warme kop chocolademelk met slagroom? Maar voor nu moeten we dat maar even aan de kant laten staan... Heel veel succes, het gaat je vast en zeker lukken!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Oh wow, 2 kg al! Super goed bezig meis! Het is zo moeilijk, maar ik denk dat je het nu wel op een goede manier aanpakt. Heel veel succes, je kan het! En ik doe stiekem een beetje met je mee (no chips for me!).

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...