vrijdag 24 januari 2014

Gevulde kip in kaassaus



Een paar dagen geleden plaatste ik de bovenstaande foto op Instagram. Niet de beste foodpic ever, maar deze afbeelding geeft wel een duidelijk beeld van wat wij die avond aten. Te weten, gevulde kip met kaassaus, salade en rijst. Eigenlijk had ik niet de intentie om dit recept te delen alleen werd er zo vaak om gevraagd dat ik het alsnog online knal. 
Dit recept komt oorspronkelijk van mijn moeder. Inmiddels heb ik er wel een soort van eigen versie van gemaakt. Ik maak het ook niet altijd op dezelfde manier en ook de verhoudingen van ingrediënten zijn niet altijd hetzelfde. Het ligt er een beetje aan wat ik in huis heb. Wanneer ik dit gerecht bereid, maak ik meestal een grote pan vol kip en saus zodat we er meerdere keren van kunnen eten.
Ik deel overigens enkel het recept voor de gevulde kip. Ik heb namelijk een ernstig vermoeden dat jullie zelf wel kunnen bedenken hoe je een pan rijst kookt en een simpele salade bereidt. 

Ingrediënten:
3 grote kipfilets
Paturain
1/2 verpakking katenspek
5 à 6 plakjes Cheddar kaas
2 plakjes oude kaas
ui
+/- 400 ml water
olijfolie
zwarte peper
knoflook

Snijd de kipfilets in de breedte doormidden. Maak in elk stuk kip vervolgens een horizontale inkeping en smeer daar royaal Paturain in. Je kunt ervoor kiezen om het spek om de kip heen te rollen en vast te zetten met een satéprikker. Indien je voor de makkelijke versie gaat, snijd je de plakjes spek in grove stukken.
Snipper de ui en knoflook en verhit een scheutje olijfolie in een pan. Ik gebruik meestal een grote wok maar je zou ook een hapjespan of braadpan kunnen gebruiken. Fruit de ui en knoflook op hoog vuur. Als je het spek niet om de kip hebt gerold, bak je de losse stukjes vlees even kort mee. 
Schep de pan leeg en verhit opnieuw wat olijfolie. Bak nu de gevulde stukken kipfilet rondom bruin. Schenk daarna het water in de pan en draai het vuur lager. Je kunt de gebakken stukken ui en knoflook (en spek) weer terug in de pan doen. Voeg flink wat zwarte peper toe en laat het geheel zo'n 10 minuten zachtjes borrelen.
Als de kip gaar is, is het tijd om de saus te maken. Dat klinkt moeilijker dan het is. Je kwakt gewoon één voor de plakjes Cheddar en oude kaas erbij. Wacht steeds even tot een plakje gesmolten is alvorens je de volgende erbij doet. Een kind kan de was doen! Als de saus een mooi geheel is geworden, proef je even om te checken of er eventueel nog wat extra peper nodig is. Eet smakelijk!

Vergeet niet om mee te doen aan mijn winactie in samenwerking met World of scentchips. Good luck!

Volg mij nu ook op BloglovinInstagramFacebook en Pinterest.

15 opmerkingen:

  1. Ziet er heel smakelijk uit, alleen ben ik niet zo dol op kaas....

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Klinkt ontzettend lekker. Die salade ziet er ook heerlijk uit!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Thanks! De salade is wel lekker fris ernaast. Het is best machtig.

      Verwijderen
  3. Hmmm klinkt echt lekker! Gaan we keertje maken XD

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Oehh, ziet er echt heerlijk uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ooooo ik als kaasliefhebber ga dit zeker eens maken...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha, het is zo lekker. Zeker als je een kaasliefhebber bent :-)

      Verwijderen
  6. Oh dat ziet er lekker uit! Lekker ook met een beetje groente ernaast.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is trouwens ook lekker om die groente in de kaassaus te dippen. Mmm!

      Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...